שאלה דחופה ...

stingos

New member
שאלה דחופה ...../images/Emo35.gif

אני על סף קניית מגרש שמעט חרג מהתקציב שלי בגלל מיקומו וגודלו. כרגע התקציב לבנית בית היא פחות מ 150K דולר (לאחר מרווחי בטחון) כאשר רצוי לכיוון 130-140K. האם להערכתכם ניתן לבנות במחיר כזה כולל מרווחי ביטחון בהנחה שזו בניה עם קווים פשוטים באיכות סבירה. הכוונה באיכות סבירה היא לשלד וקירות חיצוניים טובים כאשר חלק מהקירות הפנימיים הם גבס יחד עם פשרות בגימור בתוך הבית. במקרה זה הבניה היא עבור דו משפחתי יחד עם אחי. האם אפשר לעשות בניה מודלורית , כלומר בניה על קומת הקרקע עם אפשרות להרחבה בהמשך בקומה העליונה? שאלה נוספת, אם בונים 2 בתי דו משפחתי יחד, האם עלות בנית השלד המשותך זולה יותר? האם הבניה תצא זול יותר במידה ושני הדו משפחתי יהיו סימטרים לחלוטין ? תודה רבה ....

איריסג

New member
התקציב הוא עבורך

או עבורך ועבור אחיך? (140 לשני בתים? ) בכל אופן - אם אתה רוצה לישון בשקט - תנסה לתכנן בית של לא יותר מ 100-110 מ"ר - בקומה אחת - ובתכנון שכבר יהיה ברור איפה אמור לעבור גרם המדרגות בעתיד - ואפילו כדאי אולי להכין שתהיה אצלכם תוכנית מגירה לקומה שניה.

צימעס

New member
מה יהיה גודל הבית?

התקציב כולל מגרש ותשתיות, או רק פיתוח ובניה? אפשר בניה מודולרית. בניה יחד תוזיל, ואם יהיה סימטרי יוריד בעיקר עלויות של תכנון (ארכיטקטורה וקונסטרוקציה).

stingos

New member
הבית בגודל של 150 מטר-יכול להשתנות תלות במחיר

התקציב כולל פיתוח ובניה (למה הכוונה בתשתיות? ביוב וכו'?). כיצד ניתן לבצע בניה מודלורית? האם אפשר לדעת בכמה % זה יכול להוזיל? מה המשמעות של זה? האם ניתן לכמת הוזלה המחיר עבור קונסטרוקציה אחידה? תודה ...

צריך להזהר, היום עם תקציב כזה

הדולר כבר לא יכול לשמש קנה מידה , כולם עובדים בשקלים היום . לדעתי 150 מ"ר צריכים לעלות כ 700,000 ש"ח , אם יש גדרות אז אפילו יותר . אני לא הייתי מוותר על היחודיות של הבית בכדי לחסוך כמה גרושים בתכנון , אלא אם זה ממש בסדר מבחינתך . כמה עצות . קוים פשוטים או לא פשוטים לא מוזילים את השלד , מה שמוזיל הוא : קירות ישרים ללא בליטות החוצה , לא לעשות פרגולות מבטון ,לבצע חצר פנימית שניתנת לסגירה מאוחר יותר , לבצע חלל כפול , שיותר מאוחר אפשר יהיה להופכו לחדר, או פטיו פנימי ובכך למנוע את הצורך בהגשת תכנית שוב פעם , כאשר מתכננים בית מודולרי , יש בזה יתרון : הבית לא הופך לאתר בניה כאשר גרים בו לבצע את הבית בשיטת בטרום או הבית הישראלי ( איטונג בחוץ גבס בפנים ) זה יחסוך לך טיח פנים . כן לתכנן מזווה או מטבחון כך שאפשר יהיה לחיות בבית גם ללא ארונות המטבח העיקרי .

stingos

New member
תודה רבה על הטיפים הנפלאים

"בצע חלל כפול , שיותר מאוחר אפשר יהיה להופכו לחדר, או פטיו פנימי ובכך למנוע את הצורך בהגשת תכנית שוב פעם , כאשר מתכננים בית מודולרי" תוכל להרחיב על זה?

חלל כפול משמעו לקחת חדר אחד בבית

( אצלי זה המטבח ) ולתכנן את התקרה שלו בגובה של 2 קומות = חלל כפול . לבנות גלריה קטנה ומאוחר יותר אפשר בחלל הזה לבנות חדר . אפשר גם לתכנן פטיו פנימי ללא גג בגודל של חדר ובשעת הצורך בעתיד לסגור את התקרה והקירות שלו . אבל את כל זה צריך אדריכל לשבת ולתכנן .

למעלה