שאלה דחופה!

שאלה דחופה! ../images/Emo206.gif

באופניים של אבא שלי (סטמפי), אם עולים בעליה והשרשרת נמצאת על הגלגש הרביעי מלמעלה - יהשרשרת קופצת כל כמה פידולים, כאילו היא לא נתפסת טוב בשינים הקסטה XT חדשה מעביר XT לא חדש אבל תקין לחלוטין, ישר (בדקתי) ולא חטף שום מכה האופניים ז"ק, ככה שלא יכול להיות שזה בגלל התארכות השרשרת וכל מיני כאלה. חוץ מזה שזה קורה גם בעליות בכביש. יש טיפטיפה חופש בקסטה, יכול להיות שזה בגלל זה? ואם כן אז למה זה רק בגלגש הרביעי? הלב של הנאבה חדש והקסטה חוזקה לפני שבועיים, יכול להיות שהמכונאי לא חיזק אותה מספיק? (מה שלא נראה לי) זה לא פעם ראשונה שזה קורה ואני כבר לא יודע מה לחשוב

tomer001

New member
תבדוק טוב טוב...

את השרשרת. ממש חוליה חוליה. גם לי זה קרה פעם עד שעברתי חוליה חוליה ואחת מהן פשוט נפתחה ממש קצת והשילוב בין גלגלי השניים גם לזה שבזווית הזו השרשרת קופצת. בהצלחה.

הגיוני מה שאתה אומר

אבל אתמול בלילה עברתי חוליה חוליה וכולם היו במקום. היום אבא שלי חזר ואמר שהבעיה לא נפתרה אגב - השרשרת דאור, גם כן חדשה

avnerl

New member
../images/Emo58.gifזה נקרא Ghost Shift

בדרך כלל קורה עקב חוסר מתיחה של הכבל במעביר האחורי אשר ניתן לכיוון בקלות או מעבר קשה של הכבל בתוך המוליך .

לא לא לא

אני יודע מה זה GHOST SHIFT וההילוכים היו מכוונים מצוין זה קורה רק על הגלגש הרביעי (מלמעלה)

oren_hershco

New member
כנראה שן שהתעקמה ותופסת

את השרשרת. אם כן, אפשר לסנות ליישר אותה או לשייף אותה. ואז ללמד אותו איך מעבירים הילוכים באופניים. אורן

קסטה חדשה. כל השיניים בסדר. בדקתי

וזה לא בעיה בהעברת ההילוכים כי גם אצלי זה קרה. וזה קורה רק בגלגש הרביעי. לא סתם כתבתי את כל הפרטים האלה בהודעה המקורית.

andnem

New member
אוזן עקומה? לבדוק/לישר בחנות לוקח ממש דקה,

אם תשלב את היישור עם איזו קניה או טיפול אחר, יש סיכוי טוב, שלא יחייבו עליו.

tomer001

New member
שוקי, אם כל זה לא עוזר, אני מציע...

על כישוף הוצאת שדים מהאופניים. כמה שיניי שום, חמסה על הכידון וחוט אדום רק למקרה הצורך. נ.ב אולי דרסת חתול שחור בזמן האחרון

למעלה