שאלה דחופה

שאלה דחופה ../images/Emo13.gif

שלום אנשים יקרים! אני מכין עבודה על הנקמה ביהדות. מצד אחד, מוטיב הנקמה בגויים מאוד מושרש וחזק. מצד שני ישנו המשפט המפורסם של הרבי נחמן זצ"ל שאומר: "לעלבון, השב בשתיקה. כשפוגעים בך, אל תשיב באותה מטבע. אז תהיה ראוי לכבוד פנימי, כבוד הבא מקור עליון" (לקו"א ו') איך אתם מישבים את הסתירה? אשמח לכל שביב מידע אוהב ינון

שלום ינון

המ...שאלה לא קלה בכלל היתי אומר.... ובכן, לעניות דעתי אכן קיים מוטיב נקמה בגויים אך לא ברמה שציינת ("מושרש וחזק"). הרי, אם ניקח את השואה האיומה שבה הגויים הנאצים ימ"ש רצחו את בני עמנו, נוכל להתייחס לעניין שהם למעשה שליחי הקב"ה שגזר גזירה נוראה כזו. הרי שיש לשנאם על שהם קבלו את התפקיד הנ"ל. כל ההסטוריה היהודית שזורה בסיפורי רדיפה את עמנו והתנכלויות אין סופיות עד ימינו אילו ועד בכלל מן הסתם.....אך יחד עם זאת אנו היהודים רחמנים בני רחמנים ויש עניין רב בלהיות מהנעלבים שאינם עולבים , עם כל הקושי שבדבר, ואכן דברי רבנו הקדוש הם ממש דברי אלוקים חיים ועל פיהם נלך בה"י!!!!!! ינון, מקווה שעזרתי ולו מעט.....

הרשי

New member
ביהדות אין חינוך לנקמה

ביהדות אין חינוך לנקמה. כמובן שיש את עניין מחיית זכר עמלק וכו' אבל מכאן ועד להגיד שיש ענין "מושרש וחזק" לנקמה יש מרחק עצום.

בנוסף

יש את מזמור תהילים קמ"ט ששם כתוב במפורש על ציווי הנקמה בגויים.. למרות ה"לא תקום ולא תטור בבני עמך". איך עלי להתייחס לנושא הזה בבואי לבחון את נושא הנקמה ביהדות? מן הפן המשפטי הפורמלי והטבעי-מוסרי?

שמחה5

New member
ללא קשר לגוים.

בס"ד יש גם המשפט "ישמע בזיונו וידום וישתוק" שזאת הדרגה הכי גבוהה שאדם יכול להגיע אליה.אז איך זה יכול להסתדר אם הטענה שכל השונא אחד מישראל בליבו עובר בלא תעשה שנאמר "לא תשנא את אחיך בליבך"?מה אז אני אשתוק,אקבל את העלבוןולא אגיב,אך מה אם הלב?ואם אני אבער מכעס בפנים?אז לא, כל העניין הוא שאם יכולים להגיע לדרגה של לדום ולשתוק הן כלפי חוץ(לשתוק) והן כלפי פנים (לא להשאיר שמץ של שינאה בלב)אז אני אשיב בשתיקה .אך אם אני יודע שאני לא בדרגה כזאת אז האדם חייב להוכיח את חברו שנאמר "הוכח תוכיח את עמיתך" אולי אני לא אשיב באותו מטבע,יוכיח בעדינות וכ'ו. אני לא יודעת עד כמה זה קשור אבל זה מה שיצא לי.

לינון פיאמנטה היקר...

את המשפט הבא : לעלבון, השב בשתיקה. כשפוגעים בך, אל תשיב באותה מטבע. אז תהיה ראוי לכבוד פנימי, כבוד הבא מקור עליון , אני משער שאמר פילוסוף חכם , שעל שכמותו מספר רבנו בסיפור מחכם ותם. את המשפט הזה בוודאי לא רבנו אמר וכל מי שקצת מכיר את לשון רבנו הנקיה , הצחה והקדושה , היה אומר לך זאת בלי לעיין בשום ספר , בדיוק כפי שאני עשיתי. אני מציע לך לקחת את לקוטי מוהר"ן , או את הקיצור וללמוד במתינות ובישוב הדעת את תורה ו' של רבנו. יתכן ותמצא את מבוקשך בקשר לעבודה שלך ויתכן שלא , מה שבטוח שתקבל מלשונו הצחה של רבנו זה התעוררות חזקה לתשובה וליראת שמים.

פראזניק

New member
היהודי, אני חושב שאתה טועה

אני משער שהמשפט הזה נלקח (כאן) מתוך אחד מספריו של הרב חיים מנחם קרמר, שמתרגם ספרי רבינו לאנגלית ומוציא גם ליקוטים של משפטים, מנוסחים מחדש, כספרים. אני משער שהמשפט נלקח מתוך "הכסא הריק" של הרב קרמר.

על זה נאמר :

"כל המוסיף , גורע ." בלי לדעת מי , מה , איפה ובאיזה ספר , אמרתי את שאמרתי. אני עדיין עומד מאחרי דברי.

קל נקמות ה' קל נקמות הופיע;

הנשא שופט הארץ, השב גמול על גאים. מוטיב הנקמה ינון, מושרש חזק ע"י השם יתברך בעצמו, ואחד מתענוגות ימות המשיח יהיה הצפיה בנקמת ה' בכל הגויים שטבחו, השמידו, שרפו ואיבדו את בני עמנו, לאורך הדורות. מה לנו דוגמא יותר טובה מימות הפורים שלא יסופו מזרעם עד עולם: "פתשגן הכתב להנתן דת בכל מדינה ומדינה גלוי לכל העמים ולהיות היהודיים עתודים ליום הזה להנקם מאויביהם;" "נקהלו היהודים בעריהם"....."לשלוח יד במבקשי רעתם".. "ויכו היהודים בכל אויביהם מכת חרב והרג ואבדן ויעשו בשנאיהם כרצונם;" "והרוג בשנאיהם חמישה ושבעים אלף"......"ועשה אתו יום משתה ושמחה". "וימי הפורים האלה לא יעברו מתוך היהודים וזכרם לא יסוף מזרעם". אין ספק הנקמה בא תבוא, וטעמה יהיה ערב לחיכנו... באשר לקושייתך שאינה קושיה, רבנו מדבר על עבודת מידותיו של היהודי החי בתוך קהילתו בעולמו, וודאי, השומעים חרפתם ואינם משיבים...כצאת השמש בגבורתו! מה הקשר בין הנקמה בגוים על ההרג שקמו להורגנו, לבין רכישת מיומנות בשליטה על יצר הנובע מגאוה? צריך ללמוד איך ללמוד.

7\12 זה יום שבת, בטח בשעה 16:57:00

אז קודם כל, אנו היהודים מאז התגלות הבורא יתברך שמו, בהר סיני, שם נתן לנו את תורתו, וציוה אותנו את מצוותיו, שומרים באהבה את המצווה המופיעה ב-10 הדברות, "שמור את יום השבת לקדשו". כדי להבין,מה הפשט בדברי לגבי הנקמה, עליך להכנס תחילה לתחום קדושת ישראל, ברגע שתהיי בפנים, מבטיח אני לך שדבריי יהיו נהירים לך כשמש בצהרים!

החסידים

New member
קדושת ישראל..

בס"ד מרדכי אחי הקדוש לא אתה הוא שמחליט מי ראוי לקדושת ישראל כל אדם שנולד ישראל נכלל בקדושת ישראל ללא כל קשר למעשיו..ובתור חסיד של רבינו ציפתי ממך לדון כל אדם לכף זכות אפילו אם הוא רשע גמור ואני בטוח שדנה היא לא רשע גמור..לך תדע אולי קרתה טעות במערכת של תפוז והתאריך המופיע הוא שגוי..וגם אם תרצה להוכיח את חברך מצד הוכח תוכח את עמיתך אין זו הדרך על ידי הלבנת פניהם מול כל מי שעובר בפורום ורואה את דבריך כאילו אתה רומז שדנה אינה ראויה לקדושת ישראל..וגם אם אכן חס ושלום דנה אינה שומרת שבת אני בטוח שהיא בדרך לשמור שבת וגם אם לא גם את מצוות ההוכחה אפשר לקיים על צד החיוב ולא מצד השלילה וההשפלה.. שבוע טוב אריה

למעלה