שאלה דחופה מאוד !!

ללי11

New member
שאלה דחופה מאוד !!

שלום ד"ר תורגמן אני בהריון בשבוע 26. שנה לפני כניסתי להריון סבלתי מפעילות יתר של הבלוטה ולאחר שזו אוזנה התחלתי בטיפולים הורמונליים (כוריגון וגונל) ונכנסתי להריון. כעת עשיתי בדיקות אנדוקריניות אשר תוצאותיהן אינן משביעות רצון, להערכתי - פרולקטין 3181 T3 TOTAL 2.72 T4 FREE 9.7 TSH 1.39 בזמנו קראתי שערכים נמוכים של T4 עלולים לפגוע במוחו של העובר, האם נכון? האם לעובדה שהTSH שלי בערכים נמוכים יש השלכה על המשקל שאני צוברת בהריון. אודה לך מאוד אם תתייחסי לערכים אלו ותביעי את דעתך האם יש מקום לטיפול אם לאו. תודה, ללי

אין שום דחיפות!

שלום ללי, עניתי אתמול ומשום מה התשובה שלי לא נרשמה אז אחזור על מה שאמרתי לך. התוצאות שלך תקינות לגמרי. הדבר החשוב ביותר מבחינתך הוא ה-TSH שמראה שהכל בסדר. אמנם נראה כאילו ה-FT4 שלך נמוך במקצת, ולמצב של הריון גם ה-T3 שלך לא גבוה. אבל זה אינו אומר דבר לגבי מצבך האמיתי וזה כנראה מרמז על כך שהחלבון שקושר את ההורמונים האלה נמוך אצלך. גם זו לא סיבה לדאגה, זה דבר שהוא גנטי וחסר משמעות. מה שקובע זה רמת ה-T3 החופשי, והעובדה שה-TSH תקין מוכיחה שרמה זו תקינה. כך שממש אין פה כל דחיפות כי אין פה כל בעיה. המשך הריון נעים ולידה קלה!

למעלה