שאלה דחופה מאוד

«Spider»

New member
שאלה דחופה מאוד

היום קיבלתי את הרישיון הזמני שלי אבל לא הספקתי לשלם את האגרה מותר לי לנהוג?

gilka

New member
שטות

ועוד איך מותר לנהוג. האגרה מטרתה היא לשלם על הרשיון הקבוע שהיא תקבל בעוד חודשיים בערך, ואם היא לא תשלם אז היא לא תקבל את הרשיון הקבוע, אבל הרשיון שלה תקף לחלוטין.

עו מר 5

New member
או קיי שיהיה, אבל גילקה

אתם לא יכולים להגיד קצת יותר יפה שאני טועה? זה ממש קשה?

gilka

New member
לא

כי כל הזמן אתה אומר דברים שאתה לא יודע: -אסור שיהיה עוד מישהו ברכב חוץ מהנהג והחונך בזמן החונכות -הרשיון שלה לא תקף -התאריך הלא הגיוני שיהיה אפשר לנהוג (אם כתוב 1.8 הכוונה היא אחרי ה1.8 כלומר ה2.8 ולא אחרי ה2.8 כלומר ה3.8) אם אתה לא יודע על מה אתה מדבר אז פשוט אל תגיד כלום.

עו מר 5

New member
קודם כל דיברו על זה לפני כמה ימים

בפואום ואני הבנתי שאסור לנהוג עד שלא משלמים את האגרה. דבר שני אני הבנתי שמותר לה לנהוג רק ב2.8 ודבר שלישי מי אתה בכלל שתגיד לי מה להגיד ומה לא להגיד?

gilka

New member
ומי אתה שתגיד לי?

חוץ מזה אני לא חושב שמי ששואל מחפש תשובה שגוייה, ככה שאתה רק מטעה אנשים. תחשוב שהילדה המסקנה לא נהגה בגללך.

עו מר 5

New member
בשביל זה אתם יכולים לתקן

אותי, אבל יש דרך להגיד לי שאני טועה. להגיד "שטות" או "בולשיט" זו לא דרך ולא צורה. מה שאני אומר פה לאנשים זה מה שאני מבין מאנשים אחרים שכותבים כאן. אז אולי תעשה בדק בית לפני שאתה ישר תוקף.

gilka

New member
פשוט לא אכפת לך

אני לא יודע איך אתה היית ביום הראשון שבו קיבלת את הרשיון, אבל אני באופן אישי מאוד התרגשתי וצריתי כבר לנהוג. אני ידעתי שמותר לי לנהוג גם לפני התשלום, אבל בוא ניקח מקרה שבו לא הייתי יודע: -הייתי נכנס לפורום ושואל -אתה היית עונה באחת מתשובותיך ה"חכמות" -אני, שלא מכיר את רמת אמינותך המופלאה, הייתי מקשיב לך. -לא היתי נוהג באותו יום שקיבלתי את הרשיון. אולי תגיד שזה לא קריטי, אבל יש סיבה שהיא שאלה וזה כי היא כן רצתה לנהוג היום. אם היא נכנסה לפורום לפני שעניתי לך ומאז כבר לא נכנסה, אז אתה בעצם הרסת לה את זה! לא אכפ לך בכלל מאהשים אחרים? כל מה שאכפת לך זה שיראו את השם שלך עוד פעם בפורום? ברצינות! מספיר עם האגואיסטיות!

driver2b

New member
קריאה לסדר

חברים, אבקש להקפיד קצת על תרבות הדיבור בפורום. ישנן דרכים נאותות להגיד דברים. תודה, דרור, צוות Driver2b.

be_roo

New member
רק חבל שאתה זה שטועה הפעם

תקנה 174 א': תוקף רשיון נהיגה א. רשיון נהיגה יהיה בר תוקף אם נתקיימו בו שניים אלה: 1. הוטבע בחותמת משרד הרישוי 2. הוטבע בחותמת בנק הדואר, או כל בנק אחר שקבעה רשות הרישוי, המאשרת את תשלום האגרה בעדו"

gilka

New member
אז איך את מסבירה

את זה שביום קיבלתי את הרשיון אז נהגתי, ושוטר ביקש ממני את הרשיון (כן, עברתי בבדיקה שגרתית בפעם הראשונה שנהגתי) והוא ביקש את הרשיון שלי, ולאחר שהוא ראה שאני תריך מלווה אז גם את של אבא שלי, והוא הסתכל די טוב, ולא היה לו שום דבר להגיד על הרשיון? מה גם שזה לא הגיוני, כי הרי אם מישהו שוכח את הרשיון בבית אז אומרים לו לבוא לתחנת המשטרה יום אחרי זה נכון? אז הכי הרבה שהיו יכולים לעשות זה להגיד לה גם ככה, ואם היא חוששת אז היא היתה יכולה להגיד שהיא שכחה אותו, ויום לאחר מכן ללכת לדואר ואח"כ למשטרה.

be_roo

New member
אתה חושב ששוטרים לא טועים?

ויש הבדל גדול בין לשכוח רשיון |בדגש|תקףבבית לבין לנהוג עם רשיון לא תקף, במקרה הראשון מדובר בתעודה שקיימת אבל פשוט לא עליך, תקבל קנס קל ותצטרך להציג, במקרה השני, המשמעות היא שאתה נוהג ללא רשיון, זה כמו לנהוג ללא מלווה או לנהוג בלי שעברת טסט
במקרה הזה הביטוח לא מכסה אותך

§Oren§

New member
נהדר...

כזכור לי, על הרשיון הזמני שלי היה כתוב משהו בסגנון: "רשיון זה בתוקף מרגע החתמתו" או משהו כזה... אולי אני טועה... בכל אופן, מאוד הפריע לי שמצד אחד תקפת מישהו על זה שהתשובה שלו הייתה עלולה למנוע ממישהי שזה עתה קיבלה רשיון לנהוג לפרק זמן של יום, ומצד שני את נותנת לה עצה שבקלות יכולה להביא אותה לבית משפט, ולקבל שלילה ושאר עונשים חביבים... מה שאת בעצם הצעת לה, זה לשקר לשוטר, תוך כדי ידיעה שהיא נוהגת ללא רשיון. בחותמת של הדואר כתוב תאריך, ואם אני לא טועה גם שעה. ששוטר ממלא דו"ח הוא ממלא תאריך ושעה. מה אם היא הייתה מתייצבת במשטרה, ומישהו היה שם לב לזה שהדו"ח נרשם לפני שהרשיון היה נכנס לתוקף? זה כבר עבירה פלילית לרמות שוטר, לא עבירה תעבורתית... אז סתם תהיתי מאיפה החוצפה לבקר מישהו שהתשובה שלו, במקרה שהייתה שגויה הייתה מונעת מהשואלת נהיגה למשך יום, ובו זמנית, תחת אותו שירשור, לתת עצה נפלאה שיכולה לפתוח לה תיק פלילי במשטרה...

gilka

New member
כמה דברים

1. בלי קשר לשוטר/לא שוטר, המורה שלי (בזמנו) אמר לי בעצמו שמותר לנסוע מהרגע שאני מקבל את הרשיון ולא מהרגע של התשלום. 2. דיברת על ה"רשיון הזה בתוקף מרגע חתימתו". יכול להיות שבאמת הרשיון לא בתוקף לפני התשלום, אבל המשפט הזה שצותת, הכוונה בו היא החתימה של משרד הרישוי ולכן זה לא קשור לכאן. 3. לא הצעתי לה לשקר לשוטר, פשוט אמרתי שאני לא מאמין שיש שוטר שלא מבין שכסף לא קשור לאיכות נהיגה. את העיצה הראשונית לא נתתי בכוונה שהיא תשקר לשוטר אלא כי באמת חשבתי שזה מותר. 4. הוויכוח שלי בשרשור הזה היה על שני דברים: גם על זה אם מותר או אסור לנהוג בלי החותמת של הדואר, ובלי קשר, היה לי וויכוח עם עומר5 על זה שהוא מטעה אנשים. לטעות זה מותר. הנה, מסתבר שאני הראיתי דוגמה מצויינת, אבל הטעות שלי היתה מבוססת על ידע מבוסס. אני לא חושב שיש בפורום הזה מישהו שלא היה מאמין למידע שהוא קיבל מהמורה שלו (בעיקר אם היה לו מורה טוב כמו שלי). הוויכוח שלי עם עומר5 היה על זה שהוא אוהב לכתוב תשובות לא מבוססות כמו "לא" בכותרת שבד"כ מטעות אנשים. הוויכוח היה לא על הדבר הספציפי הזה אלא גם על דברים אחרים, כמו שהוא הטעה אותי באופן איא, כך שזה לא ממש קשור להודעה שלך.

§Oren§

New member
אני אוהב סעיפים

1) המורה שלך אינו סמכות משפטית. צודק שהגיוני להסתמך על דבריו, במיוחד אם הוא מורה טוב, אולם "המורה אמר לי" אינו קביל בשום מקום. 2) לא, המשפט בפירוש התייחס לחותמת הדואר, והוא אף נרשם במשבצת שבה אמור הדואר לחתום. 3) "כסף לא קשור לאיכות נהיגה", אבל חוץ מהיותו משפט דמגוגי מקסים, הוא לא קשור לעניינו, ולא אומר שום דבר. הכסף הופך את הרשיון לתקף. שוטר איננו שופט, ולכן זה לא מעניינו למה הרשיון לא תקף (וטוב שכך. מכיר את הדיחה למה תמיד שוטרים נוסעים בזוגות?). הוא איננו צריך להכריע הם הרשיון תקף בצדק או לא בצדק, והוא לא רשאי לתת הקלות בגלל שזה נראה לו הגיוני. לך היה מזל במקרה בו עצר אותך שוטר. אגב, כסף קשור נהדר לכל תחום חיים, וגם לאיכות הנהיגה. עובדה שע"י תשלום קנס ניתן לכפר על נהיגה לא מוצלחת. 4) לא נכנס לעניינים אישיים... לילה טוב.

gilka

New member
בקיצור

הכי חשוב לי שתבין שלא ייעצתי לה לשקר לשוטר כי חשבתי שזה באמת חוקי בגלל סיבה הגיונית. כמובן שברגע שנותנים קישור לאתר של משרד הרישוי שאומר אחרת אז זה שולל את התשובה שלי, אבל אני עניתי בכוונה שהיא תנהג ותהנה כי חשבתי שזה מותר ולא כי אני אוהב לריב עם שוטרים.

מעניין... כי לי המורה אמר..

שלפני שאני נוהג לשלם את האגרה.... אז אולי המורה שלך צריך לעבור קורס ריענון בתקנות של משרד הרישוי

URI 18

New member
חייב לשלם

הרישיון לא בתוקף עם לא שילמת אגרה, חד וחלק. אז פשוט שלם את האגרה ותנהג בזהירות

למעלה