שאלה דחופה דחופה!!!

free soul

New member
שאלה דחופה דחופה!!!

היי ושלום לכם! ברצוני לצום.. כמה ימים כדיי לקבל חסדים מהשמיים... לכן, אימא שלי אמרה לי, שאפשר לאכול ולשתות בערב, שאלתי היא: האם אפשר לעשן בזמן הצום? כן, אני מכורה לסיגריות (מלבורו אדום) ניסיתי כמה פעמים להפסיק, אך לא יכולתי. השאלה הזאת מאוד חשובה לי. קשה לי מאוד בלי לעשן. אז.. תודה על הזמן שלכם!

asaf2000

New member
תגובה

מותר לעשן. ולגבי הסיגריות, תנסי להגביל את עצמך למספר סיגריות מסויים ביום ובשעות מסויימות ולעמוד בזה. למשל אני מכיר רב שהיה מעשן 2 חפיסות ביום ובר"ח אלול הוא התחיל להגביל את עצמו לסיגריה אחת בשעה וירד לחפיסה אחת. אני מגביל את עצמי ל 4 (סיגריות) ביום בשעות קבועות.

MajorGad

New member
קודם...

תיגמלי מסיגריות אח"כ תצומי הרי אין חטא יותר גדול מאשר לחנוק את הזולת

asaf2000

New member
דרך אגב

רבי נחמן מברסלב אמר שאם הוא היה מגלה קודם את המעלה הגדולה שיש בהתבודדות עם ה' יתברך היה חוסך לו את כל הצומות שהוא התענה.

asaf2000

New member
תגובה

רבי נחמן מברסלב כותב הרבה בספריו על התבודדות וזה אחד הדברים שמייצגים את עבודת ה' של חסידי ברסלב. התבודדות זה לקחת שעה או זמן אחר בכל יום ולשבת לבד עדיף ביער או בשדה ולדבר עם ה' יתברך בשפה שלך כמו שמדברים עם חבר טוב ולספר לו מה עובר עליך ולבקש ממנו מה שרוצים חוץ מהתפילה, ורבי נחמן מברסלב אמר שאת רוב גדולתו ותורתו הוא השיג מההתבודדות ולפני שהוא גילה את מעלת ההתבודדות הוא היה מתענה הרבה תעניות (צומות) ולפעמים היה צם כל השבוע ואוכל רב בשבתות כדי לקדש את עצמו אבל אחרי שהוא התחיל להתבודד הוא אמר שאם היה יודע קודם את מעלת ההתבודדות עם ה' יתברך היה חוסך לו את כל הצומות שהוא צם, כי את אותה מטרה הוא השיג ע"י התבודדות.

למעלה