שאלה דחופה ברמה!!!!

ילדרחוב

New member
שאלה דחופה ברמה!!!!

יש מצב שאפילפסיה שנגרמה ע"י חבטה רצינית בראש תרפא לאחר מכה רצינית נוספת? תרגעו, אני לא מתכוון להרביץ לאף אחד, פשוט זה כבר קרה למישהו ויש לנו חששות אדירים- האם יש מצב שאפילפסיה נעלמת בעקבות חבטה רצינית נוספת בראש??? מדובר על בחור בן 23 בערך. זה דחוף!! תודה לכל אדם שיענה!!!

hashy

New member
יש מצב שאפילפסיה תתפרץ אחרי מכה

חזקה. אין לי צושג האם מכה יכולה לגרום לה לעבור. גם יכול להיות שהמכה גרמה לו לאפיזודות חולפות. הכי טוב זה להתייעץ עם נוירולוג...

חייםלוי

Member
מנהל
האפילפסיה שלי היא תוצאה של מכה

בראש. משום מה לא נראה לי שמכה נוספת תחזיר את האיזון החשמלי במוח באיזור המצולק. אבל כמו שכתבה הילה כדאי להתייעץ עם נוירולוג.

ילדרחוב

New member
אבל....

אבל אם היא גרמה להפרת האיזון החשמלי, אין מצב שהפעולה תחזור על עצמה ברוורס? אולי הסיכוי קלוש, אבל השאלה היא האם הוא קיים.... אני רוצה להתייעץ עם נורולוג, אבל פשוט רציתי תשובה עכשיו, חשבתי אולי מישהו בקי בעינין ויכול לומר לי באלף אחוז שאין מצב כזה, או לחילופין שיש סיכוי קלוש מאוד.

ילדרחוב

New member
לא מבין בזה

תראה, זה פעם ראשונה שלי פה, אין לי מושג מה זה מאמרי הפורומים תוכל לשלוח לי לינק? אגב, תודה על האכפתיות, באמת..

ufo11

New member
זה קצת מזוכיסטי לא?

קצת נשמע מאוד מוזר שטיפול בזה הוא מכה חוזרת בראש... אממ.. אבל אנחנו לא רופאים ולא כלום.. כך שאתה חייב לבדוק את זה עם אדם מוסמך... בכל אופן, לי זה נשמע תמוה... אבל טוב שאתה שואל ותברר את זה! ואם תדע משהו, תעדכן אותנו!

S E M 151

New member
בוקר טוב ילד

אני יודעת על מקרה של בחור שבשירות הצבאי קיבל מכה חזקה בראש ובמשך תקופה של כמה חודשים סבל מפירכוסים ואובדן הכרה. הרופאים חששו שיש לו אפילפסיה בעקבות המכה בראש. אחרי הכמה חודשים הראשונים הפירכוסים ואובדני ההכרה הפסיקו וכבר שלוש שנים שהוא ללא טיפול תרופתי או פירכוסים. יכול להיות שהנזק שנגרם בעקבות המכה לא היה תמידי ונרפא. (כמו פצע או שטף דם) על מכה חוזרת לא הייתי ממליצה - מה אם היא תגרום להחמרת הנזק במקום להיפך?

hashy

New member
Never say never ולמרות זאת אין טעם

להיאחז בניסים. גם אם יש אפשרות כזו סביר להניח שהיא קלושה מאד. עזוב, תרפה, הכי טוב זה להתייעץ ואח"כ לחכות ולראות מה קורה. השד לא כל כך נורא והחיים יפים. אולי... ואם... רק עושים את המצב הנוכחי יותר גרוע. הרבה בריאות ולילה טוב עד מחר בבוקר

../images/Emo108.gifשלום

את ההתקף הראשון שלי קיבלתי בשנת 1992 : התעלפתי בזמן נהיגה, נכנסתי בתמרור והאוטו הלך ל"בית קברות של מכוניות", אף אחד לא נפגע תודה לאל, חוץ ממני, ההתעלפות לא היתה ברורה ולכן גם לאחר בדיקות של e.e.g, m.r.i ועוד ברור של מצב הלב וכדומה לא נקבע כי אני חולת אפילפסיה. לאחר שש שנים קיבלתי עוד התקף, באותה התקופה חוויתי לחץ נפשי עצום והיום בדיעווד טוענים שהמחלה התפרצה כתוצאה מאותו לחץ נפשי, אבל לא זה העיניין, הפואנטה שאצלי המחלה היתה רדומה כשש שנים ואז התפרצה שוב. בעקבות אותו התקף (שני), למרות שהוא לא היה מלווה בפירכוסים קשים או באיבוד שליטה על הסוגרים או ביציאת קצף מהפה, אלא היה מאוד מאוד קל וכמעט שלא הבחינו ביד שפרכסה ממש קלות, אם לא היו עולים על האפילפסיה בפעם השנייה אולי הייתי ממשיכה לחיות עוד שש שנים ""בלי"" המחלה. ולסיכום: חשוב מאוד ללכת ולברר את העיניין, יכולה להיות הפוגה ארוכה כמו במקרה שלי, וכאשר נמצאים במצב של הפוגה בלי טיפול תרופתי, השד יודע מתי יגיע ההתקף ובאיזו סיטואציה...

S E M 151

New member
בוקר טוב michael האחת

אני מעוניינת לשאול אם הבנתי נכון ואת ללא טיפול תרופתי למרות שאיבחנו אצלך אפילפסיה?

../images/Emo108.gifsem151 שלום

sem151 הבנת לא נכון אני מטופלת מאז 1999, מאז שקיבלתי את ההתקף השני שהיה כאמור לאחר שש שנים מהראשון (שבגללו התעלפתי ועשיתי תאונה). אז יכלו לאמר בוודאות שאני חולת אפילפסיה, כיוון שש שנים קודם לכן גם עם כל הבדיקות שנערכו במיוחד על מנת לגלות האם אני חולת אפילפסיה, לא עלו על המחלה. מאז אותה תאונה אני מתקשה להסיע ילדים ברכבי למרות שאני מטופלת אבל אותה חרדה שבאה בעקבות התאונה ש-מה היה יכול לקרות אם לא הייתי נעצרת ע"י תמרור ... ופוגעת חס וחלילה במישהוא. אני מודה לאל שאיבחנו את המחלה, מאז שאני מטופלת כבר 5 שנים אני מאוזנת ולא קיבלתי אף התקף (טפו, טפו, טפו...) אני נוהגת וחיה את חיי כרגיל. שיהיה לך ערב מהנה

למעלה