שאלה דחופה ביותר

kerenba310

New member
שאלה דחופה ביותר

אני מתלבטת לגבי שימוש באטמור או בדוד חשמל. יש לי יחידת דיור בבית שאמורים להכנס אליה דיירים בקרוב מאוד. הכול שם חדש לגמרי, מהאינסטלציה עד הקירות הבנויים. חשבנו לשים דוד חשמל או לחילופין אטמור. העניין הוא שהאטמור צריך לשמש גם למטבח וגם למקלחת והמרחק בין נק' האטמור למקלחת הוא 10 מטר בערך. מה משתלם יותר כלכלית? האם שימוש בדוד חשמל לזוג מידי יום יביא בסוף החודש חשבון גדול לתשלום? האם ניתן למשוך אטמור במסילה של 10 מטר מבלי איבוד האפקט של המים החמים? האם מידת החום במים זהה בשני המקרים? מהו סדר גודל המחירים של כל אחד מהאופציות? אודה מאוד על תשובתכם.

תתקין בויילר 30 ליטר . מספיק לרחצה

ללא הגבלה של אנשים כול עוד הדוד דלוק . מים חמים יש תוך 5 דקות של חימום בחורף 10 דקות . אתמור מתאים לרחיצת צלחת או ידיים ליד האטמור . דוד יש לי כבר 15 שנה כזה בשני דירות . כול 8 שנים מחליף לחדש

kerenba310

New member
אבל...

האם עלויות של השימוש בדוד בסוף החודש הם גבוהות? כמה אמור לעלות דוד חשמל?

הם ל4 נפשת אולי 50 ש"ח בחודש

גם אתמור זולל חשמל הרבה בזמן שהמיים זורמים וצריך התקנת קו חשמל מיוחד עים הספק גבוה כ5KW שכאשר האתמור דולק אסור להפעיל תנור אחר בבית . אים יש פזה אחת

מחיר דוד כזה ללא התקנה כ800 ש"ח

אני היתקנתי לבד . כולל חיבורי חשמל ומים . גם דוד שמש עולה כסף. מעל 2500 ש"ח . שזה חימום בחשמל ל5 שנים .

galbo

New member
קח בחשבון שאטמור יעיל לנקודה שבה הו

הוא נמצא , כי זה יהווה בלאגן למשוך חוטים , אפשרות שנייה יש אטמור של 12 KW נדמה לי שמחברים אותו לכניסת המים לבית בצינור המים החמים , אבל יעילות של דוד יותר טובה . אני התקנתי לבד אטמור לטוש , אבל הוא מחמם אבל אם זה זרם חזק זה מים פושרים , בקיצור זה טוב שנגמרים המים בדוד , ולכן הוא הורכב.

wil

New member
מה ההספק של האטמור שלך?

איזה חוטים הוא צריך עד הלוח הראשי? איזה מאמ"ת?

למעלה