שאלה דחוף!

bam bam bam bam

New member
שאלה דחוף!

אז ככה בבית הספר שלנו יש קטע של מויבות אישית בת 60 שעות במשך 3 שנים י יא יב.. האם אפשר להתקב לסיורים כבר מגיל 15 וחצי (אזור חיפה) כי רק אישור שהייתי בסיור מזכה אותי בשעות ולא איזהו שהיא עבודת משרד..

ThEEdgE

New member
תשובה לשאלה דחופה.....

תראה אם אתה כבר במסגרת של מחויבות אישית ואתה מתנדב במשא"ז אז אתה יכול לצאת לסיורים חופשי ולרשום על זה שעות..... אם עוד לא נכנסת למשא"ז... אז למה אתה מחכה תברר את הטלפונים ותכנס!!! לא נראה לי שהמסגרת היא 3 שנים אצלנו זה במשך שנה לעשות 60 שעות (אני באתי למשא"ז בלי קשר למחויביות אישית כי כשאני הייתי בכיתה י´ לא היה לנו רק עכשיו הכניסו וסיימתי את ה-60 שעות תוך חודש וקצת) עכשיו כל פעם אתה בא לבסיס נוער שאצלכם חותם ביומן שהגעת ושאתה חוזר מסיור המפקד שלך צריך לחתום לך בפנקס שלכם את כל השעות שעשית.... במקרה שהמפקד לא יכול תרשום לך את השעות בפתק בצד תבוא לו ביום שהוא פנוי תגיד לו שביום ככה וככה הוא לא רשם ואתה מבקש שישלים.....

bam bam bam bam

New member
מה עושים במהלך סיור?

אולי אתה יכול להסביר לי מה עושים במהלך הסיור ומה התפקיד שלי...?

ThEEdgE

New member
אז ככה:

במהלך סיור אתה צריך לשים לב לחפצים חשודים אנשים חשודים ומכוניות חשודות אני לא ייפרט מה עושים בכל מקרה ואיך מזהים כל מקרה כי את זה אתה אמור לקבל בתדרוך מהמפקדת שלך ויש גם גורמים שלא צריכים לקבל את התדרוך הזה ויכולים ליראות אותו פה..... הסיור מתבצע ברגל ובמקרה שיהיה לך וותק התנדבות תוכל גם לעלות על רכב של מתנדב עם צקלקה או רכב של המשטרה שנועד לביצוע סיורי משא"ז (לנו למשל יש שתי ג´יפים של סופה ומיצובישי L-400) לסיור אתה בדרך כלל יוצא עם מכשיר קשר ואם בסיור יתמשך עד הערב\לילה אז גם עם פנס במצב שבו יש לך רישיון לשאת נשק אז גם נשק. על הציוד אתה חותם ברגע שאתה לוקח אותו ע"י מפעיל בסיס מחובתך להחזיר אותו בסיום משמרת ולחתום שהחזרת אם הציוד ינזק אז תשלם על כך ככה שאל תשחק איתו! במקרה שבסיור אתה מזהה חפץ\מכונית\אדם חשוד עלייך לפנות במהירות לבסיס שלך דרך הטלפון והקשר (אל תגיד בקשר בחיים "יש בן אדם חשוד פה או שיש פה חפץ חשוד" כי אז הכוחות יקפצו בבהלה תשאל את המפקדת שלך איך לדבר בקשר הסיור לא מסתכם רק פה אם אתה רואה מישהו מגלגל סמים או מישהו מבצע ונדליזם או מישהו מבצע רצח\שוד\פריצת רכב או פשע כלשהו תדווח לבסיס שלך בקשר או בטלפון והם כבר ימשיכו את הטיפול במקרה שיש לך אירוע עם נפגעים אל תחכה לקשר פשוט טטלפן 101 מהפלאפון שלך ותזעיק אמבולנס מקווה שלא שכחתי משוה אם יש לך ועד שאלות אתה מוזמן לפנות אלי באיסיקיו 164919045 זכור! ככל שתתנדב יותר תדע מה לעשות ואיך להגיב ביותר מקרים תשקיע בהתנדבות ואל תזלזל

מתנדב

New member
מחוייבות אישית.......

אלו שיוצאים למחוייבות אישית, הם אינם מקבלים נשק, הם מצטרפים לניידת סיור משא"ז רגילה, והם גם לא נמצאים בכל האירועים. רובם, אחרי ההתחייבות אישית, ממשיכים את פעילותם במשא"ז. וכפי שכבר הזכירו כאן, ככל שתתנדב יותר, אתה תכיר את המערכת מקרוב, ואם הזמן תלמד את נוהל הקשר, מה אתה אמור לעשות כשאתה נתקל באירועים, זה דברים שאם הזמן לומדים. אני מאחל לך הרבה הצלחה.

ThEEdgE

New member
מוזר מאוד.....

אני מבין שלמשא"ז אין נוהל אחיד כי אותנו עוד בתקופת המחויבות אישית הוציאו לארועים כמו אבטחה וכדומה אבל נשק לא אתה צודק ולעומת זאת במחויבות אישית לא יכלתה לעלות על ניידת סיור.... אבל עזוב אותך חפיף

למעלה