שאלה - גיטרה באס

SUSNAV 2

New member
שאלה - גיטרה באס

אני מנגן על גיטרה באס שנתיים ובחודשים האחרונים התחלתי לנגן בהרכב , אנחנו מנגנים חומר של פינק פלויד , ג'נסיס ועוד כמה ... רציתי לשאול על הטכניקה של נגינה במפרט על גיטרה באס , כמו שרוג'ר ווטרס מנגן , אני מנסה לנגן במפרט וזה לא נשמע להיט , יש איזה טכניקה לנגינה כזאת?

cut2

New member
ממליץ לך לשאול בפורום אחר

פורום כלי נגינה ונגנים - יש שם כמה חברה שדי מבינים עניין ודי יוכלו לעזור לך. אני אישית מאוד מתלהב מסאונד של נגינת בס עם מפרט, וברוב הסגנונות שאני אוהב ומעריך זה הצליל האידיאלי בעיני. אם כבר הזכרת - יש בסיסט ברוק המתקדם שמזוהה עם נגינת מפרט אף יותר מווטרס - כריס סקוויר מלהקת יס. אגב, מישהו יכול לאשר או לפסול את ההשערה שלי שבריאן וילסון (או כל נגן אחר שהוא הביא לביץ' בויז שינגן בס במקומו) משתמש קבוע במפרט על הבס?

Nadavcat

New member
אצל הביץ' בוייז,

זה בהחלט נשמע כמו נגינה עם מפרט. וחוץ מסקוויר, שבאלבום Fragile יש לו את הסאונד בס הכי טוב שאי פעם שמעתי באיזהו שהוא אלבום בעולם הזה. יש גם את פול מקרטני, בסיסט מדהים בין יתר כשרונותיו, שגם הוא לרוב מנגן עם מפרט, והסאונד מעולה.

Yudokolis

New member
אני מספיק סמכותי בשבילך? ../images/Emo13.gif

כי אם כן, אז אני מאשר: הן ווילסון והן קרול קיי (הבסיסטית המיתולוגית שמנגנת במפורסמות שבהקלטות הביץ' בויז) ניגנו עם מפרט.

RamiSun

New member
מפרטנים

רוב הבסיסטים האהובים עלי מתגלים בסוף כמפרטנים...... אבל זה לא רק המפרט זה הציוד של פעם (מנורות) שבתאים לקונספט, לכן נשמע לך לא להיט היום וגם האוזן שלך רגילה לשמוע כבר את הבס שיותר מקובל בימינו שהוא יותר "טבעי ולכיוון העץ" וקומפרסיה כדרך חיים. בעוד שבשנות השבעים שיחקו והתפרעו עם איקיו, אוברדרייב, שאר אפקטים ושאר בלגן....

bi bi love

New member
תנגן עם

מפרט עבה \ קשה כדי להמנע מ"פליקים" בסאונד. אין טכניקה מיוחדת מומלצת. רוב ההבדל הוא כמובן בסאונד כמו בגיטרה ספרדית, אקוסטית וגם חשמלית(פחות). אם הסאונד הוא לא מה שאתה מחפש, אז למה מפרט? בסיסטים יאמרו לך שבאס לא מנגנים עם מפרט ויש בזה הרבה מן האמת, אני מעריך שזה התחיל אצל בסיסטים שלא היו בסיסטים במקור ונגינת אצבעות נתפסה אצלם כמסורבלת\קשה מדי. הטכניקה של ווטרס היא: לנסות לפגוע בתו הנכון בזמן הנכון
אל תקח ממנו דוגמא, נגן כמו שאתה אוהב, כשתצתרך לנגן שמיניות Pאנק תוציא מפרט.

FunkyMonk

New member
למפרט יש סאונד שונה

הרבה יותר מחוספס, הרבה יותר מלוכלך ומתכתי. אל תנסה להישמע כמו הבסיסטים של פעם. רובם ניגנו על ריקנבקרים שאינן בייצור, או על פנדרים שכבר לא עושים כאלו. בימינו לא תמצא בס שנשמעת כמוהם. אין טכניקה מיוחדת, כל אחד ושלו. כמו שאין טכניקה מיוחדת לשום דבר אחר - כל אחד מנגן איך שנוח (ואני אומר את זה בתור בן אדם שמנגן ממש מוזר ^_^). המפרט נועד בעיקר בשביל לבצע פריטות חזקות או בשביל סאונד מסויים. אני אישית לא אוהב בכלל את איך שזה נשמע (על בסים כיום), ואני מנגן הכל עם אצבעות. תאמת? אני לא ממש שומע הבדל בין איך שאני נשמע לבין את שווטרס נשמע. (חוץ מהעובדה שאני גרוע P: ) בשורה תחתונה - אם מישהו מנגן משהו עם מפרט לא אומר שאתה צריך גם עם מפרט. לא נוח לך? תנגן עם האצבעות. ישנם שירים בודדים שאני מנגן עם מפרט (parallel universe ו dont forget me של רד הוט הם העיקריים), וזה רק בגלל שחייבים אותו (פרלל יוניברס ממש ממש מהיר, ובדונט פורגט מי הוא עושה אקורדים). אתה לא אוהב את איך שהמפרט נשמע? אל תנגן איתו, זה לא כזה משנה - הצלילים אותם צלילים.

למעלה