שאלה גורלית..

lola2525

New member
שאלה גורלית..

אשמח לקבל עצות..מרגישה קצת אבודה.
הייתי בזוגיות ארוכת שנים עד כמעט חתונה, רגע לפני החתונה דברים התפוצצו.
בשנה האחרונה של הקשר לא ממש תפקדנו כזוג אוהב, מאוד התרחקנו, לכל אחד היו משקעים ותקופה לא טובה.
רגע לפני החתונה, הבנו שמשהו לא בסדר אצלנו ובן זוגי לשעבר החליט להיפרד.
אני ביטלתי את הכל, דבר שאפיין את הקשר, לרוב אני הייתי האחראית והמסודרת.
בנוסף, הרבה פעמים הרגשתי שאני נלחמת על תשומת לב מבן זוגי, שהרבה לבלות עם חבריו ולהקדיש לי זמן מועט.
הפרידה ריסקה אותי לגמרי, הפסקתי להאמין בקשר שלנו. אהבתי אותו יותר מהכל, הוא שבר את ליבי.
יחד עם כל זאת, לאחר זמן מה, התחלתי לעכל את הדברים ולהבין שמזל שזה קרה. לא באמת יכולנו להתחתן במצב שבו היינו.

עברה מאז הפרידה כמעט שנה, במהלך השנה הזאת, חזרנו לתקופה קצרה של מספר שבועות, במהלכם הבנתי שמשהו בי השתנה.
נפרדתי מימנו. מאז, הצלחתי להיכנס לקשר חדש. קשר שבו אני מרגישה שונה, מוציא ממני דברים טובים שלא היו קודם לכן.
אבל..אני לא מצליחה באמת להמשיך הלאה, אני כל הזמן חושבת על האקס..מתגעגעת לחיבור שהיה לי איתו, לחברות העמוקה.
לאהבה שהייתה לי אליו..אין יום שעובר מבלי שאציץ לו בפייסבוק או אסתכל על התכתבויות מהעבר.
לא מצליחה לצאת מזה..ולא מצליחה שלא לדבר איתו פעם בכמה זמן.. שיחות שלא מובילות לשום מקום.
הוא מצידו היה רוצה שננסה שוב, הוא מעריך את מה שהיה לנו וטוען שאני לא מעריכה, הוא לא מבין איך המשכתי ככה הלאה.

כשאני חושבת על האפשרות לנסות שוב אני נתקפה בחרדה עצומה, שכן עברו מים בנהר ויש לי תחושות לא טובות.
מצד שני, החיים ממשיכים, יש לו כבר משהי, כואב לי מאוד לקבל את זה ולהבין שאני צריכה לוותר.
מפחדת שהזיכרון שלי מוטעה ושאני זוכרת רק רע כי זה מנגנון הגנה מטורף. מפחדת שאני אאבד את אהבת חיי לנצח.
מפחדת שלעולם לא ארגיש ככה שוב.
הייתם נותנים לזה עוד סיכוי? מבולבלת כבר שנה שלמה..לא יודעת איך לצאת מזה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא הייתי נותן לזה עוד "סיכוי"

כי זה לא באמת סיכוי. שום דבר מהותי לא השתנה.
את פשוט צריכה יותר זמן לעכל את הפרידה. קשר של הרבה שנים, ועברה פחות משנה מאז? סבלנות. אהבה גדולה עוד תגיע.

seeyou

New member
חיזור גורלי
-את עושה שימוש לא נכון ב

אוטוסוגסטיה
תזכורת:
"
בשנה האחרונה של הקשר לא ממש תפקדנו כזוג אוהב, מאוד התרחקנו, לכל אחד היו משקעים ותקופה לא טובה.
הרבה פעמים הרגשתי שאני נלחמת על תשומת לב מבן זוגי, שהרבה לבלות עם חבריו ולהקדיש לי זמן מועט.
"
במקום לחשוב על דברים השלילים בקשר הקודם על מנת להשתחרר ממנו ולהתרכז בקשר החדש את בוחרת להיזכר בדברים טובים שהיו בקשר הקודם ומשכנעת את עצמך שאת מסוגלת לתקן את הקשר הקודם

יש לך טעות כמו לעוד רבבות נשים באותו נושה

יוסי

מה מביא אותך לחשוב שאם תחזרו, אחרי

שפעמים נפרדתם, שהפעם זה יצליח??
לדעתי, מה שמביא אותך למחשבה זו, היא הקנאה - כתבת שיש לו מישהי אחרת. זה הדבר היחיד שמביא אותך למחשבה על חזרה.
אני משוכנעת שבתוך תוכך, ברגעים של חשיבה רציונלית, לא רגשית, את יודעת שאתם לא מתאימים. הוא לא ישתנה ואת תשובי לתסכולים שהביאו לפרידה ביניכם.
אם לא היה נסיון שני של חזרה שכשל, אולי עוד היה ניתן לתת סיכוי, אבל....חבל על הזמן שלך, במקום לשקוע בזכרונות ובאשליות שאולי אם תחזרו יהיה אחרת, עצתי לך, להתנתק טוטלית, משיחות אתו, מנבירה בזכרונות, בחיפוש בפייסבוק שלו ולדעת שלדברים יש סוף גם אם לא כך חשבנו בהתחלה.

סטנגה Joe

New member
נתק מוחלט

את חייבת להמשיך הלאה.
מה שהיה פעם, למרות האידאליזציה שאת מנסה להלביש עליו לא היה טוב כנראה.
נקי ממנו מגע לגמרי, לחלוטין.
כך תוכלי להמשיך הלאה.

nirity1

New member
פרידה

אני לא חושבת שאת באמת מעונינת לחזור אליו. את יודעת שלא היה טוב וגם לא יהיה טוב
אני חושבת שבפרידה חווים איזשהו תהליך אבל . כמו כשמשהו נפטר. לוקח זמן לעכל את זה. את צריכה לתת לעצמך זמן להתאבל.
הכי חשוב זה לנתק את עצמך לגמרי מהאקס. לא לבדוק בפייסבוק וכל השטויות האלו. לעשות איזה טקס לוויה קצר בו את שמה את כל הדברים שמזכירים לך אותו בקופסא ולקבור אותם או לזרוק אותם ולתת לעצמך להמשיך הלאה

Kuchi16

New member
לקוצ'ה

כל העצות האלה לא רלוונטיות כשנפרדים בנסיבות שכאלה.
מתישהוא ייפול האסימון, אבל האמון כל כך פגוע.

chenby

New member
הקלישאה אומרת

כשתכירי גבר חדש שיעשה לך את זה, כבר לא יעניין אותך האקס.
לי היו שניים אחד אחרי השני שניהם הציעו לי נישואין, ושניהם שברו לי את הלב..
היו לי שני פרופילים להציץ בהם כל יום.. קוראים לזה יצר רע..
בסופו של דבר הכרתי את בעלי, והיה לי ברור איזה מזל או השגחה ענקית זו הייתה שנדפק אתם כל העסק ולא התחתנתי עם אחד מהם.
כי באמת אף אחד מהם לא התאים לי.
היום, שנה ומשהו אחרי, (אני נשואה 8 חודשים) הפרספקטיבה היא עוד יותר מדהימה. ומידי פעם אני נכנסת לפרופיל שלהם.. ממש כבר כמעט לא.. כי באמת לא מעניין, אבל פעם אחרונה שהסתכלתי, באמת כל מה שיצא לי זה להגיד תודה שניצלתי מעונשם של אלה.
תזכרי דבר חשוב- אין מצב שנשאר סטטי. עכשיו את בבאסה על העניין, לא זוכרת את הסיבות לפרידה, עושה אידיאליזציה לבחור, הגיוני, ככה המיינד עובד עושה לנו טריקים. תנסי למצוא דרכים לשמח את עצמך, להיות בשמחה, לעשות דברים שאת אוהבת שמעסיקים אותך ואת המוח שאוהב לחפור.. בסופו של דבר, כמו שציינתי בהתחלה, כשתכירי את הנכון, אז שום פרופיל תדמיתי בפייסבוק לא יעשה לך שום דבר.
סבלנות.

f l o w e r G

New member
אני בערך כמוך

אני לפני חתונה
ואני מאוד אוהבת את חבר שלי
הקטע הוא שאנחנו רבים הרבה
הרבה מאוד , וכבר לא שוכבים כמו פעם ,
אני לא רוצה לעשות טעות למרות שהוא עולמי והכל ,
אני פוחדת להתכאזב למרות שאני אוהבת אותו והוא אותי ושאנחנו מבינים אחד את השניה
אבל הריבים האלו מתישים.
מה שכן- אני לא יכולה לא לומר שסקנד צאנס לא עובד