שאלה בSQL

tomeri00

New member
שאלה בSQL

מצורף קובץ עם 2 טבלאות
עם השאלה בפנים תודה רבה לעוזרים!

flenger

New member
אם תגיד מה הבעיה נוכל לעזור

זו אומנם פורום בסיסי נתונים
אבל זה עדיין לא פורום תעשו לי את השיעורים

tomeri00

New member
הסבר

רשום בקובץ,
בגדול,
אני רוצה להציג משהו מטבלה 1 כאשר בטבלה השניה הוא מוצג כמה פעמים עם ערכים שונים
השאלה איך אני בודק שכל המופעים של האיבר שאני רוצה להציג מכיל מחרוזת מסוימות הדגש על כל המופעים
ורק אז מציג אותו

flenger

New member
לקרוא את הקובץ כולנו יכולים

תגיד איפה הסתבכת וכך נוכל לעזור לך
לתת לך פיתרון לשאלה זאת לא בדיוק המטרה

בגדול כדי לתת לך כיוון לפיתרון תקרא על HAVING
CONTAINS
לא חסר דרכים לפיתרון

pitoach

New member
בהחלט נכון !

מי שרוצה עזרה כדי ללמוד לבצע בעצמו זה המקום ואנשים ישמחו להשקיע מזמנם, והרבה. זו תרומה לטובת הדור הבא של טנשי המקצוע

מי שרוצה שיעורי בית מוכנים שינסה בפורום בממול בבקשה!
מי שצריך עבודה מוכנה צריך לפנות לאיש מקצוע בתשלום! בדיוק כמו שלא נכנסים למוסך ומבקשים שיתקנו לכם את הרכב בחינם. זה העבודה שלנו והמטרה שלנו כאן זה לא לתת עבודה בחינם, אלא לתת עזרה לחברים למקצוע (כאלה שעושים בעצמם ונתקלו בבעיה) או לתלמידים שלומדים כיצד לבצע ולהיות אנשי מקצוע

אם רוצים עזרה אנא שימו הסבר מלא מה עשית ומה נתקעת וכמו שכתבת flenger. תעזרו לנו לעזור לכם. נסו לנסח שאלה מסודרת ספציפית ושימו כמה שיותר מידע. אל תתעצלו לשלוח אותנו לקרוא במקום אחר. לפחות תשקיעו פי 2 ממה שאתם מבקשים שאנחנו נשקיע בשבילכם

pitoach

New member
flenger שווה להוריד את הקובץ או שזה רק שאלה

כמו שיעורי בית?
מה יש שם בקובץ?!? DDL+DML יש שם?

tomeri00

New member
נסחפנו!!!

ראשית, אדון "פיתוח" ו"פלנגר" אתם לא חייבים לעזור אם אתם לא רוצים- לא זכור לי שאתם הבעלי בית של הפורום הנ"ל.
שנית הסברתי לאדון פלנגר כי נתקעתי בשלב מסוים בשאלה.
אני אחזור שוב כדי שלא תפגעו אנסח את זה מחדש.
בקובץ שצרפתי יש 2 טבלות, את החלק של הWHERE אין לי בעיה איתו(מה שאדון פלנגר הציע-טיפ צריך קודם להבין מה רוצים אחרי זה לתקוף)
יש לי בעיה עם הדרישה שאני חייב ששלושת המופעים יכילו מחרוזת מסוימת, למשל את האות Z הוא לא יציג כי יש לו מופע אחד שמכיל את המחרוזת שרשמתי וב2 המופעים השנים לא לעומת זאת את האות X הוא כן יציג כי בשלושת המופעים שלו מופיע המחרוזת
תודה מראש!

flenger

New member
אף אחד לא נסחף חביבי

אם אתה צריך עזרה תהיה ספציפי
יש לך בסך הכל 2 טבלאות שצריך לבצע בינהם join
והwhere שלך צריך להתבצע על 2 הטבלאות
בא תציג לנו על מה חשבת מה ניסית לעשות
במקום לחשוב שאנחנו צריכים לתת לך את הפיתרון.
זה אומנם פורום והמטרה שלו זה לשאול שאלות
אבל לעשות לך את השיעורים אף אחד לא מעוניין.
ותאמין לי זה ממש לא מתוך כוונה רעה לא שלי ובטח לא של פיתוח שהוא אחד האנשים הפעילים פה בפורום ושעוזר להרבה אנשים.

pitoach

New member
בוקר טוב, בוא ננסה להרגיע כעסים אם נוצרו

אני חושב שכדאי לקרוא את מה שכתבתי לעומק ולהבין את הכוונה. אולי הדברים נכתבו בצורה קצת קשיחה ואני מצטער אם כך
אבל זה הגישה של הקהילה שלנו. לכל קהילה יש את הדרישה הלא רשמית והרשמית שלה. זה לא אומר שאתה חייב לקבל את הגישה שלנו

לגבי השאלה שלך אז כן, אנחנו מנהלים את הקהילה ואנחנו חברי הקהילה כאן (שים לב לצבע של אנשים שמגיבים... זה קצת נותן להם גם רשמיות דרך אגב).גם בחיים מחוץ לאינטרנט אם יש קבוצה של חברים שנפגשים בכל שבוע בפאב אז הם מהווים קהילה.

אתה שואל אם אנחנו הבעלים של המקום בו הקהילה נפגשת (הפאב) אם לזה התכוונת במילה "בעלים" או אם אנחנו מנהלים את הקהילה? מה מעניין אותך כשאתה בא לפאב לשבת לכוס בירה עם הבעלים של הפאב או עם החברים? את העזרה של מי אתה מחפש כאן, של הבעלים של הפאב או של החברים שיושבים בפאב?!?

קבוצה לא חייבת לקבל כל אחד וכל גישה, אבל כל אחד יכול לבוא ולשבת לידם בפאב. העובדה שמישהו יושב בפאב לידם לא הופכת אותו לחלק מהקהילה
ברור שהפאב לא בבעלות שלהם כמו שאולי האתר כאן לא בבעלות של כל חברי הקהילה (אולי אחד החברים במקרה כן...)

יש לנו כאן קהילה שהתפחה במשך שנים רבות. עם הזמן נקבע מה מתאים ומה לא מתאים לנו. רובנו כאן וכל מנהלי הקהילה בפרט עד כה מאמינים בעזרה למי שרוצה ללמוד. אתה צודק שאם יש שאלה אז אנחנו לא חייבים לעזור
כמו כן אם גישה של קהילה לא מתאימה למישהו הוא יכול למצוא לעצמו קהילה אחרת.

לסיכום: אני מברך אותו על בואך לקהילה שלנו
אני אשמח לדעת שהגישה של הקהילה שלנו מתאימה לך. אני אשמח לראות אותך כאן ולראות חברים חדשים בקהילה שלנו ומאוד אשמח לראות אותך הופך לחלק פעיל מהקהילה שלנו ולא רק לאורח חד פעמי

pitoach

New member
תומר אנא צרף DDL+DML ולא תמונות

תודה

הסבר מה זה DDL+DML ולמה זה הדרך הנכונה כששואלים שאלה תוכל למצוא כאן:
http://ariely.info/Blog/tabid/83/En...e-DDL-and-Data-Manipulation-Language-DML.aspx

כמו כן תעלה לנו את מה שאתה אמור לקבל בתוצאה הסופית.

מומלץ לצרף הסבר מה עשית או מה אתה יודע לבצע שהוא הכי קרוב לתוצאה המבוקשת ואיזה נקודה לדעתך תוקעת אותנו, כדי שנוכל להתאים את ההסבר למי ששואל

נשמח לעזור כמובן

AvidaEinav

New member
כיוון לפתרון

אני מניח שאת החלק הראשון הצלחת (לעשות JOIN ובסינון להוריד את מה שהסטטוס שלו שונה מ NO_P), נתקעת בנקודה שאתה צריך לוודא שלכל הבנים שלו מופיע DO ב VALUE שלהם, אפשר להתחיל להסתבך ולבצע ספירות וכו'.. או שפשוט אפשר לחשוב הפוך, תנסה למצוא את כל ה ID שאין להם DO כלומר שוברים את החוקיות (מספיק ששורה אחת מתוך 100 תשבור את החוקיות ל ID מסויים והוא נכנס לרשימה השחורה שלנו) ואז להוסיף לסינון שעשית מקודם תוספת לגבי כך ש ה ID לא יהיה (NOT IN)ברשימה השחורה שלנו.

מקווה שעזרתי..
אם לא מובן אשמח לפרט יותר..

tomeri00

New member
תודה רבה!

זה החלק שהסתבכתי בו,
אני יכול למצוא את הID שאין להם DO, פשוט אני לא מבין איך לשלב בין הסינון הראשון לשני
תודה רבה על העזרה!

AvidaEinav

New member
תעלה את מה שכתבת עד עכשיו..

תוסיף ל WHERE שלך AND ותרשום את התנאי של הרשימה השחורה..
רמז : NOT IN.

למעלה