שאלה בEXCHANGE

syntax

New member
שאלה בEXCHANGE

למומחים שלום ! יש לי שרת EXCHANGE שעובד בשיטת POP3. כלומר כל הדואר שמגיע מבחוץ עובר דרך POP3. הדואר הפנימי עובד כרגיל. ( אני יודע שזה קצת דבילי פשוט זה עניין של חיסכון בזמן תחזוק השרת ועלויות שרתי RELAY וSPAM נוספים - תקנו אותי אם אני טועה ) השאלה שלי היא איך זה בעצם עובד ? האם הדואר שמגיע מה ISP שלי מבחוץ עובר דרך השרת EXCHANGE שלי ? האם הדואר של כל משתמש יושב בשרת שלי כולל הדואר שהגיע לו מבחוץ ? או שהדואר הזה מגיע רק למחשב שלו בעצם ? האם כשאני מגבה את השרת EXCHANGE שלי בעצם ( בהנחה שאני מגבה את כולו כמו שצריך ) זה מגבה לי גם את המיילים שהגיעו מבחוץ או רק את המיילים הפנימיים והיומן וכל השאר ? אני תחת SBS 2003 עם EXCHANGE 2003. תודה

hatiron

New member
שאלה מה מוגדר!!!

אם מוגדר פרופיל אהוטלוק שרק שרת אקשיינג' - זה אומר שהכל מאוחסן בשרת שלך! דואר אובר מאייאספי לשרת שלך ורק משם להוטלוק. אני חושב עדיף תעבוד אסאמטיפי אבל בשביל זה אתה צריך דומיין מחובן עליך בדיאנאס או לשלוח למישהו@כתובת איפי ... לא ממש נוח ביכלל!

syntax

New member
יש לי אבל

שני חשבונות בOUTLOOK של הClient. אחד זה שרת ה EXCHANGE לשם קבלת דואר פנימי וPOP3 לשם קבלת מיילים מבחוץ. לכן אני לא בטוח שכל הדואר עובר דרך השרת שלי ולכן אני לא יודע אם הוא מגובה או לא. עוד מישהו משהו? ועוד שאלה. אני מבין שבשביל שרת דואר אמיתי ללא POP3 צריך REGISTERD IP ודומיין רשום גם. השאלה היא האם הם חייבים להיות מאותו ISP ? כלומר נניח שיש לי IP קבוע מאינטרנט זהב לדוגמה אבל הדומיין שלי לא יושב אצלם אלא רכשתי אותו מחברה אחרת האם זה משנה בכלל? או שכל עוד יש לי IP קבוע ודומיין אז אני יכול להגירד מה שאני רוצה? איך זה עובד בדיוק ? תודה

Zig35

New member
-->

1. אם ה-outlook שלך מוגדר לקבל משרת pop3 ישירות כגון hotmail, yahoo וכיו"ב, הרי ששרת ה-exchange שלך לא מעורב כלל בתהליך, ומכאן שאין לך גיבוי של הדואר הזה עליו. מצד שני אתה יכול להגדיר ב-outlook שהדואר שאתה מושך משרת ה-POP3 לא יימחק ממנו למשך X ימים, וככה יש לך למעשה גיבוי על השרת המקורי (ל-X ימים אחורה לפחות). 2. לא משנה מאיפה וממי רכשת את הדומיין. האמת, אתה גם לא חייב IP קבוע (אבל זה נוח יותר). אתה פשוט צריך להגיד לחברה שנותנת לך את ה-IP שיש לך דומיין, ושתעשה רישום (reference) של ה-IP שלך לאותו דומיין. (או של הדומיין ל-IP שלך, לא זוכר מה צריך להתכוונן למה..). סביר להניח שהם יבקשו ממך לשלוח איזה טופס שמאשר שהם "מטפלים" בדומיין שלך (קרי אחראים על עדכוני הרישום ב-DNS). אם אין לך IP קבוע, אתה צריך להשתמש בספק DDNS, ומתקין בד"כ איזה תוכנה קטנה שמעדכנת את רישום הדומיין (ב-DNS) לפי הכתובת העדכנית שהשרת שלך קיבל. במקרה זה אתה שוב שולח איזה טופס שמאשר לספק ה-DDNS לבצע את עדכוני הרישום של הדומיין שלך.

Motel

New member
בקשר לסעיף 1

אם מוגדר בפרופיל דוא"ל משרת POP3, אפשר לקבוע שה-Delivery שלו יהיה ישירות לתיבה ולא לקובץ PST מקומי. ככה בגיבוי של שרת Exchange כל המיילים מגובים, בלי להסתבך עם "גיבוי (?) על השרת המקורי".

syntax

New member
אבל אני

לא מבין דבר אחד. אם המשתמש מחובר לתיבת דואר של EXCHANGE. והדואר שלו מגיע מPOP3 למחשב שלו אמנם אבל לתוך התיקית דואר שלו בEXCHANGE כלומר ביחד עם הדואר הפנימי...אין זה אומר שברגע שאני מגבה את כל תיבות הדואר אז גם הדואר שהגיע מבחוץ מגובה??

למעלה