שאלה בD&D 3RD

TheHock

New member
שאלה בD&D 3RD

ביצירת חפצים קסומים (WONDOURS) חייב לדעת את הקסם (במקרה של קוסם) או שאפשר להשתמש במגילות קוסמים אחרים או דרך אחרת של הטלת הלחש?

TheHock

New member
אופס...

מצטער על הכפל של ההודעות

pumiforever

New member
אני אף פעם לא יצרתי חפצים אבל ....

לפי מה שכתוב בספר של שה"מ: "אם קסמים מעורבים ביצירת החפץ הקסום, היוצר חייב לשנן את הקסם הרצוי (או לדעת את הקסם במקרה של sorcerer או bard). אבל היוצר לא זקוק לשום מרכיב של הקסם, וכמו כן לא יתבזבז לו XP בזמן הכנת החפץ (לדוגמה אם אתה יוצר חפץ קסום שמאפשר שימוש בקסם Wish, אז בזמן הכנת החפץ לא מתבזבז לך XP, כמו שאמור להתבזבז לך בזמן הטלת הקסם)" Dungeon Master´s Guide, עמוד 246, Creating Wonderous Items, פסקה שנייה. יותר ברור מזה לא יכול להיות. מקווה שעזרתי

Soul Cake Duck

New member
אני די בטוח שכתוב איפשהוא

שלמרות שהקסם חייב להיות מוטל במהלך יצירת החפץ, אין מניעה שהוא יהיה מוטל מתוך מגילה, בדיד או כל גורם חיצוני אחר. ועד כמה שידוע לי, אתה דווקא כן משלם XP כפי הדרוש, למרות שמחירי רוב החפצים לוקחים זאת בחשבון (כך למשל, טבעת של שלוש משאלות לוקחת יותר מ- 15,000 XP בדיוק מסיבה זו).

pumiforever

New member
כן, בדרך מסויימת אתה צודק אבל

הם לא מחשיבים את הXP שביזבזת בתור ביזבוז של הטלת קסם אלא יצירת חפץ. ז"א אתה יעני לא מבזבז ת´XP על הקסם אלא על החפץ.

Soul Cake Duck

New member
אני חושב שזה פשוט קיצור

די בטוח שקוסם שמוצא את הלחש כתוב במגילה יכול להכין את החפץ תוך שימוש במגילה אבל ללא הוצאת ה- XP של הלחש. אני חושב שאת ההוראות המפורטות אפשר למצוא בספר השחקן, כמו גם במדריך לשה"מ (לצערי אין לי אותם איתי כרגע כך שאין מובאות לטענה).

למעלה