שאלה ב SELECT

patael

New member
שאלה ב SELECT

אני תוכניתן PHP למי שלא יודע זו שפת אינטרנט לבסיסי נתונים אני מנסה לבנות מעין מנוע חיפוש. שמנוע עצמו כבר כמעט גמור רק ש... אם אני כותב SELECT * FROM TABLE1 WHERE NAME=ANY_VAR אז הוא מציג לי את מה שתואם בדיוק למשתנה נניח שאני מבקש לחפש את המילה AVI AVRAHAM אז אם אכתוב AVI AVRAH אז הוא לא ימצא. השתמשתי גם ב LIKE וזה לא עוזר.... תודה אבי פתאל....

גרי רשף

New member
מה לא עזר?

לא הסתדרת עם פקודת Like? מה בדיוק לא הלך? כללית, ה-Syntax עבור Access: Like "*xyz*" 2 ועבור Sql Server: Like ´%xyz%´ 2 בשני המקרים יש למחוק את ה-2 שהוספתי לצורך התצוגה.

אלון_פ

New member
like

באקסס:
select * from .. where myfield like "*name*"​
ב - SQL server
select * from .. where myfield like "%name%"​

אמיר ט

New member
תרשום איזה שאילתה עם נתונים

שלא עובדת ונתקן אותה, שים לב שאם אתה רוצה לשים ערך של משתנה אתה כמובן חייב לשים $ לפני המשתנה : SELECT * FROM TABLE_X WHERE FIRST_NAME LIKE ´%$SearchString%´2 ותתעלם מה 2 בסוף, זה לסדר את הכיתוב בפורום. אמיר.

gulek

New member
ספרות PHP

חג שמח פתאל. אני מבין שאתה מתכנת PHP תוכל להמליץ לי אוליי על אתר המלמד PHP בצורה יעילה.. וגם על ספר טוב...?! תודה לך גיא

patael

New member
טוב אז כך....

ספר בעברית יש אחד, גרוע ביותר אני מאד, אבל מאד לא ממליץ עליו. הוא מלא שגיאות. תכנס ל AMAZONE ותחפש שם PHP ויש בערך 25 ספרים טובים עם המלצות. יש פורום ב IOL אני מצרף לינק למטה ממליץ עליו בחום רב. אתה צריך לקרא את ה MANUAL ב WWW.PHP.NET שם יש את כל הפונקציות. יש אתר בעברית ממש לא משהו WWW.BUILDER.CO.IL אתה יכול לבקר שם. וזהו תכנס לאתרים האילה ותמצא קישורים. אני שם לך לינק לקישורים לאתרים שיכולים לעזור. בהצלחה, זו אחלה שפה.

למעלה