שאלה ב PHOTOSHOP

zontar

New member
שאלה ב PHOTOSHOP

איך מבצעים שקיפות בהדרגה
הכוונה שלי היא לקחת תמונה ולעשות שבקצוות שלה היא לאט לאט תעבור לשקיפות עד שתעלם. תודה

yonabarak

New member
דרך פשוטה

שאני מכיר: לכלי הבחירה יש אפשרות feather. 1. בוחרים את הכל ctrl+a 2.בוחרים את כלי הבחירה המרובע, נותנים לו feather ברוחב הרצוי, וחותכים איתו מהבחירה מלבן בגודל הרצוי (לוחצים על alt כשמתחילים לגרור, וזה מחסיר את הבחירה החדשה מהבחירה הקודמת) 3. לוחצים על del, כלומר מוחקים את השטח הבחור. אם אתה בשכבה נפרדת, זה ייעלם לשקיפות. אם לא, זה יהפוך לצבע הרקע.

uri_a

New member
ואותה שיטה "מהכיוון השני"

לבחור את האיזו שרוצים שישאר (ועוד קצת) בתפריט select בוחרים feather בתפריט select בוחרים inverse ואז delete דא"ג ממש לא חייבים מלבן, אפשר לבחור באיזו צורה שרוצים

zontar

New member
אחלה../images/Emo70.gif אבל אם הרקע שלי מוגדר כשקוף

(והתמונה נשמרת כ GIF בהתאם) האם המעבר לשקיפות ישמר או שיהיה מעבר לצבע לבן

yonabarak

New member
תלוי, ועוד כמה טיפים.

אם שומרים בפורמאט png24, המעבר לשקיפות נשמר, אבל לא כל התוכנות יודעות להתעסק עם זה. ועוד כמה הצעות, אם להיות קצת יותר יסודיים: במקום למחוק לחלוטין את המידע באיזור המסגרת, אפשר להפוך את הבחירה למסיכה mask, דרך תפריט layer>add layer mask. אחרי שזה עובר למצב מסיכה, כלצביעה בשחור תסתיר וכל מחיקה תחשוף את השכבה שתחת השפעת המסיכה. כך שבמקום למחוק את איזור המסגרת אפשר למלא אותו בצבע שחור. התוצאה היא אותה תוצאה, אבל אם לא מרוצים אח"כ אפשר לזרוק את המסיכה והתמונה המקורית עדיין שם בשלמותה. הצעה נוספת: אם רוצים מסגרת בגודל מדוייק אפשר להיעזר בguides, שהם קווי עזר.

zontar

New member
קודם כל המון תודה../images/Emo70.gif אבל עוד משהוא

בבקשה: תסלח לי על כך שאני חוזר שוב על השאלה אבל לא בדיוק הבנתי,אני מעוניין לעשות תמונה שהקצוות שלה נהיים שקופים בהדרגה ע"מ לשלבה באתר אינטרנט,עד כה כשביצעתי זאת ושמרתי בפורמט GIF שאמור לשמור על השקיפות אז השקיפות איבדה את ההדרגה והפכה גם ללבן,האם אם אשמור את התמונה בפורמט PNG24 השקיפות + ההדרגה יישארו
האם תואיל להסביר לי שלב אחרי שלב את התהליך שהצעת ליצירת תמונה עם שקיפות בהדרגה עם ה MASK
ושוב המון תודה

yanivfel

New member
יש שיטה פשוטה שתחסוך לך זמן:

היות ואין ל-GIF רמות שונות של שקיפות, אלא רק שקוף או לא שקוף (מסיכה), מוטב היה אילו היית דוגם את צבע הרקע (במידה והלוגו נמצא על איזור קבוע) ויוצר בפוטושופ מעבר צבעים כשהרקע הוא הצבע או מגוון הצבעים שמופיעים באתר שלך. כך לדוגמא אם צבע הרקע כחול והלוגו שלך בלבן, גווני הלבן יתחלפו בהדרגה (Gradient) לכחול של הרקע. לבסוף חתוך את התמונה (מבלי להוסיף שקיפות) ל-GIF או JPEG ו... זהו! בהצלחה!

zontar

New member
חשבתי על זה אבל הבעיה היא שכאשר

צופים באתר ברזולוציות שונות אז התמונה משנה מקום מעט ואז התמונה (שמשולבת עם העתקה של הרקע) לא תשתלב יפה עם הרקע עצמו (הרקע הוא לא צבע אחיד אלא תמונת רקע קטנה שמשכפלת את עצמה) אתם בטוחים שאין פתרון אחר

למעלה