שאלה ב-java

dubby25

New member
שאלה ב-java

בס"ד שלום אני יודע שבג'אווה, אם יש לי שני קבצים באותו ספרייה, (כמובן שכל קובץ מגדיר מחלקה), אני יכול להשתמש בקובץ מסויים, במחלקה שנמצאת בקובץ השני וזה עובר קומפילציה. השאלה שלי היא, מה גורם לזה? הסיבה שאני שואל היא, שבחלונות זה עובד אצלי כך, אבל אני מתכנת בלינוקס, ושם זה לא עובד לי. לכן אני מחפש מידע על זה. עוד שאלה: אם אני מבין נכון, בכדי לקמפל קובץ ב-java צריך ששם הקובץ יהיה זהה לשם המחלקה. העניין הוא, שאני בקובץ אחד יכול לעשות כמה מחלקות ובכל זאת זה יתקפמל, אז לא תמיד צריך קובץ נפרד לכל מחלקה. השאלה שלי היא, מתי צריך קובץ נפרד לכל מחלקה? תודה רבה מראש

dubby25

New member
אוקיי. בקשר לשאלה הראשונה שלי

מצאתי שהבעיה היא של תכנות אלא עדכון CLASSPATH בלינוקס, אז אני אשאל בפורום של לינוקס

neko

New member
עקרונית, אתה יכול לכתוב כל מחלקה

בקובץ נפרד או לדחוף את כולן לקובץ אחד גדול. בד"כ תדחוף את כל המחלקות לקובץ אחד גדול רק בתנאים הבאים: 1. המחלקה הראשית (ששמה כשם הקובץ) משתמשת בכל שאר המחלקות. 2. אתה כותב את כל החומר לבד (ולא מתחלק עם צוות או בן-זוג). 3. אין שום שימוש לאף מחלקה שכתבת מחוץ לתוכנית הספציפית. 4. מדובר בפחות משלוש-ארבע מחלקות. אחרת, הרבה יותר נוח לעבוד עם כמה קלאסים. זאת מהות הOOP - ליצור מחלקות שונות שכל אחת בעצמה עובדת בדוקה וסגורה, ואז לנצל אותן בשביל תוכנית אחרת, או כמו שאמר אריסטו (או אפלטון? כל היוונים האלה נשמעים אותו דבר...
): "כל דבר הוא אובייקט".

ובנוסף לכך, שים לב שאם אתה כותב

את כל המחלקות באותו הקובץ אז כולן חוץ מהראשית תהיינה private...

למעלה