כל הכבוד!
הצלחת להכניס את כולם לדיון חסר טעם לדעתי, ואולי גם לא כ"כ בכוונה. ולמה? כי לשאול שאלה כזו בפורום תכנות הוא עניין בעייתי בפני עצמו. ולמה? כי השאלה שלך מטעה אנשים. מה הכוונה בדיוק "מבחינה עיצובית, אבל לא מבחינה טכנית"????? שים לב שנושאי הדיון גלשו לאמ-אמא של הטכניקה: NAMESPACES, הערות כמו "אבל ב-JAVA אי אפשר לעשות את זה", וכו' וכו'. ולא סתם: כי לדון בתיאוריות עיצוב תוכנה הוא עניין קצת רחוק מלעצב תוכנה. אין משמעות לשאלה כמו שלך בשפות תיכנות *אמיתיות*, אלא רק בתיאורטיות שאולי נוכל להמציא לצורך הדיון. אבל כמו שבטח כבר הבנת, פתרונות כמו NAMESPACE ומתודות סטאטיות ב-C++, מחלקות UTILS ב-JAVA ומי-יודע-מה עוד בשפות אחרות, הם כולם פתרונות טובים לשאלה שלך הן בהיבט הטכני והן בהיבט העיצובי. באופן כללי, טיב העיצוב *מבחינה פרקטית* תלוי בין היתר במה נהוג בסביבה שבה אתה מפתח. אם ב-JAVA נהוג לפתור בעיה בצורה "עיצובית" מסויימת, ב-C++ יכול מאוד להיות שנהוג לפתור אותה אחרת. נושא ה-TEMPLATES הוא היבט עיצובי שלם וייחודי לשפת C++, ודנים בו בספרות המקצועית באופן תיאורטי וטכני כאחד. כנ"ל לגבי גישת ה-JIT של JAVA. תוכניתן טוב יכיר, מן הסתם, כמה דרכים שונות לעצב/להבין-עיצוב-של פתרונות מסויימים. אני אישית משתמש הרבה ב-C++, ותפיסת העיצוב שלי לבעיה שהצגת, היא שימוש ב-NAMESPACE *או* במחלקה עם מתודות סטאטיות (אין למעשה הבדל כי מחלקה היא NAMESPACE). הייתי משתמש במחלקה כאשר יש מספר פונקציות מצומצם בעלות נושא משותף ספציפי מאוד וקרוב מאוד, וב-NAMESPACE, כאשר מדובר בכמות גדולה של פונקציות או בפונקציות בעלי נושא רחב יותר. למה? כי ברוב הספריות הסטנדרטיות, זה מה שנהוג. הקוד שלי, במקרה כזה, "ידבר טוב יותר" לתוכניתן C++ אחר (אבל ידבר פחות לתוכניתן JAVA). זו דעתי. לסיכום: אפשרויות העיצוב שלך הן רבות. חקור את "מנהגי" העיצוב בשפות הפופולריות (נכון לשנה האחרונה: C++, JAVA) והתאם אותן לבעיה שלך. אני בטוח שתוכל למצוא עיצוב מתאים לבעיה שלך בכל שפה שלא תבחר.