שאלה ב ADO.NET

RoadBump

New member
שאלה ב ADO.NET

שלום חברים אני ממש ממש חדש ב ADO.NET. אני לא יודע למה אבל Constraints לא נאכפים ב DataSet שלי. אני מכניס רשומות עם ערכים לא חוקיים, קורא ל Rows.Add או ל DataRow.EndEdit והוא לא מחולל שום שגיאה. המאפיין EnforceConstraints הוא true, בדקתי. זה כולל Unique, ForeignKey, AllowDBNull=false. מישהו יודע? תודה מראש

pitoach

New member
לא ממש קשור לפורום אבל ---->

* זה לא קשור לפורום בסיסי נתונים אלא לפורום דוטנט מכיוון שאתה דן על מחלקה של דוטנט בשם DataSet (אם אני מבין אותך כי מחלקה כזו קיימת בהרבה מאוד טכנולוגיות ולא ציינת כלום!) וכן אתה דן על ה provider של ADO.NET. אני מניח שזו הכוונה ואמשיך בהתאם: DataSet היא מחלקה המאפשרת להגדיר מופעים של אובייקט בו ניתן אכן לבנות מבנה נתונים כמו בסיסי נתונים הכולל טבלאות וכן מערכת מגבלות ותנאים לנתונים של הטבלאות וקשרים בין הטבלאות ועוד. אבל מכיוון שמדובר על מופע המוגדר על ידי המפתח ניתן גם לשנות את המאפיינים ברמת האפליקציה. לכן הייתי בודק ברמת האפליקציה היכן אתה קובע את הנתונים והאם אלו משתנים (ניתן לבדוק לפני ביצוע השאילתה ולהציג בדיבאג או בקונסול את המאפיינים לפני ביצוע השאילתה כדי לנטר א העניין) אם היה לנו קוד יותר מלא היה יותר קל לזהות אולי את הבעיה וחבל שאנשים חושבים שאנחנו יכולים לקרוא מחשבות
כבר כמה שנים שאיבדתי את היכולת הזו וזה מאוד מבאס שמזכירים לנו שאנחנו לא יכולים לבצע פעולה כל כך פשוטה
בינתיים אולי הקישור הבא יכול לעזור לראות משלב ההתחלה כיצד להגדיר: http://www.aspfree.com/c/a/ASP.NET-Code/Adding-Constraints-to-DataSet/ ואם הצלחת להריץ את כל הדומאות ועדיין לא הצלחת ליישם לאפליקציה שלך אנא צרף לנו קוד רלוונטי כדי לעזור לנו לעזור לך

למעלה