שאלה בתעבורה

אביא

New member
שאלה בתעבורה

האם חייבים לאותת בכניסה לככר או רק ביציאה?

למיטב זכרוני, שגם הוא לא מבוסס על..

עיון בתקנות אלא רק על שיחות עם "מומחים" יש חובה לאותת ימינה ביציאה מככר ואין חובה לאותת בכניסה לככר. מחר (אולי) אבדוק אם יש לזה התייחסות בתקנותתתתת.

בדקתי בתקנות ולא מצאתי התייחסות.

מה שמצאתי זו רק ההוראה הכללית על האיתות, ולפיה, אם אני מפרש אותה נכון, צריך לאותת גם בכניסה לככר. מדובר בתקנה 58: "(א) נוהג רכב העושה אחד מאלה: (1) מתכונן לנוע או להפנות את רכבו; (2) מתכוון לסטות מנתיב נסיעתו; (3) עוצר את רכבו; יתן אות בזמן וממרחק מספיקים כדי להזהיר עוברי דרך אחרים ובצורה המבטיחה כי האות ייראה לעיניהם, זולת אם סיבה סבירה מנעה אותו מלתת אות כאמור. (ב) נתן נוהג רכב אות כאמור בתקנת משנה (א) יפסיק את מתן האות משהשלים אותה פעולה שלשמה ניתן האות.". כניסה לככר עונה (לדעתי) על ההגדרה של הפניית הרכב או סטיה מהנתיב (במיוחד אם זו ככר שבה יש נתיב אחד, כשבכביש המוביל אליה יש 2 נתיבים), ולכן נראה לי שלפי התקנה צריך לאותת.

אביא

New member
זו בדיוק ההתלבטות

לכאורה אתה ממשיך באותו נתיב. (לא במקרה שציינת שם בדרך כלל יש מעבר לנתיב אחד עוד לפני הככר והמעבר לנתיב מחייב איתות)

neatsun

New member
לפי מה שמורה לנהיגה הסביר לי

צריך לאותת בכניסה למעגל תנועה, אם אתה מתכוון לצאת ממנו ימינה או שמאלה, והאיתות יהיה לכיוון אליו אתה מתכוון לצאת. אם אתה מתכוון להמשיך ישר, אין צורך לאותת. ההגיון מאחורי זה הוא שמעגל תנועה הוא למעשה צומת, אז האיתות הוא כמו בצומת (ימינה או שמאלה). זה די מוזר, אבל אני די התעקשתי על הנושא והוא ברר שוב, והתשובה נשארה בעינה (וכך אני אכן מאותתת...)

אביא

New member
כלומר: אם בדעתי להכנס לככר ולבצע

שלושת רבעי סיבוב ולצאת עלי לאותת שמאלה לפני כניסתי לככר בעודי מטה את ההגה ימינה?

neatsun

New member
כן... זה מה שצוות מורי הנהיגה

ביניהם גם מדריך בהשתלמות נהיגה מונעת, טענו בכל תוקף. מבחינה מסוימת זה נראה מוזר, אבל יש בזה גם הגיון, זו הדרך הנכונה והיחידה בעצם להסביר למי שמאחוריך את כוונתך, והיא עקבית להתנהגות בצומת. אני הייתי שמחה מאד לדעה מוסמכת בנושא. זה מסקרן אותי הרבה זמן :)

ציפי ג

New member
אני לא מבינה כלום בתעבורה

אבל גיליתי שיש פורום תעבורה ברציו, אז אני אנסה להעביר את כל השרשור לשם ולהזמין את המנהל שם להגיב אצלנו.

דובי123

New member
חברה, האם צריך להסיק מהדיון

שאיש/ה איננו מכיר את חוקי התעבורה בככר ואיש/ה איננו נוהג כחוק? כשמגיעים לככר אין ברירה אלא לפנות ימינה מכוון התנועה בו הננו נמצאים ולהתקדם בככר כנד כוון השעון המיקום בככר נקבע בהתאם למקום בו הנך מעונין לצאת ממנו מי שירצה לפנות ימינה כבר ביציאה הראשונה יצמד לימין מי שרוצה לפנות שמאלה ולצאת ביציאה השלישית יוכל להשאר בלב הככר איך ידע הנהג מאחוריך מה תעשה? רק אם תאותת בהתאם לאשר הנך פונה כאילו הנך בצומת רגילה

על פי ההסבר של צוות מורי

הנהיגה בבית הספר לתחבורה באשדוד מלפני חודש - כאשר נכנסים לכיכר או מעגל תנועה - פונים ימינה ולכן מאותתים ימינה. כאשר רוצים לצאת ממעגל התנועה או הכיכר - גם אז בעצם פונים ימינה - ולכן, שוב האיתות הוא ימינה..... שבת שלום ונהיגה בטוחה לכולם אורית

אביא

New member
תודה על מגוון התשובות- לצערי

לא החכמתי. אני מקווה שגם שוטרי התנועה מבולבלים בהתאם.

גם אם היו נותנים פה תשובה ברורה

וחד-משמעית, שהיתה משכנעת אותך, סביר להניח שלא היית מחכים ממנה. לכל היותר היית צובר יותר ידע.

אביא

New member
ראיתי שהמשבצת של היו"ר תפוסה

אבל תוכלי לקבל תפקיד שח סיו"ר. בכל אופן מוכחש האמור בהודעתך. יוסאריאן מתאים יותר.

JonnyBoy

New member
כיוון שהחוק לא ברור,

עדיף לנהוג לפי ההיגיון. אנחנו רוצים לסמן לרכב מאחורינו מתי אנחנו יוצאים מהכיכר. לדעתי הדרך הטובה ביותר לעניין זה היא להכנס לכיכר ללא איתות ימינה (כי ברור לנהג מאחורי שאני פונה ימינה לכיכר) ולהפעיל את האיתות ימינה לפני היציאה מהכיכר, כך נמשוך את תשומת ליבו של הנהג מאחורינו ובו בזמן ניידע את הרכב העומד על סף כניסה לכיכר (ונותן לנו זכות קדימה) שהוא יכול להכנס.

למעלה