שאלה בתחביר

streetball

New member
שאלה בתחביר

שלום לכולכם, אשמח אם תוכלו לענות לי בבקשה על מספר שאלות, ורק אם יתאפשר הדבר על ידכם: 1.גילהּ של הרפואה הסינית המסורתית אינו ידוע במדויק, והוא מוערך באלפי שנים. אשמח אם תנתחו את המילה "באלפי" ותסבירו לי מהו סוג המשפט. 2.התייחסו לחיים בקלות, וקחו את ההומור ברצינות. האם זה משפט מחובר או כולל(נשוא כולל)? 3.אמצעי בעל חשיבות ראשונה במעלה. התוכלו בבקשה לנתח את המילים: ראשונה במעלה? אני חושב שתואר השם, מה שמתאר אותו הוא משלים פועל אך אני לא בטוח אשמח ם תעזרו. 4.האוכלוסיה על פני כדור הארץ צורכת כמויות מים גדלות והולכות, אך בה בעת היא מזהמת את מקורות המים הנקיים שברשותהּ. מהו החלק המחבר בין המשפטים ואיך מנתחים את : "בא בעת" 5.משותף גם לי וגם לך. תוכלו לנתח בבקשה? 6. יש יותר מדי בני אדם. איך מנתחים: "יותר מדי"? כמו כן, בספר כתבו שאם שני הנשואים מתייחסים לאותו נושא זה חייב להיות משפט כולל, אך אם הם מתייחסים לנושא זהה אך שונים בזמנים שלהם, זה לא משפר מחובר? אני ממש אודה לכם אם תוכלו לספר תשובות, אין טעם לנתח את כל המשפטים, רק את המילה או השתיים שביקשתי, אם תוכלו... בתודה רבה רבה מראש, דניאל

אִיתַי

New member
../images/Emo142.gif תשובות ../images/Emo141.gif

היי דניאל, הנה כמה תשובות לחלק מהשאלות ששאלת: 1. "באלפי שנים" - תיאור אופן, "אלפי" - לוואי. מדובר במשפט מחובר. 2. בשל הפיסוק במשפט (פסיק באמצעו) מדובר במשפט מחובר. לולא הפסיק ניתן היה לנתחו כמשפט כולל (נשוא), בהמשך לדיון קודם באותו עניין בפורום. 3. אין המדובר במשפט, ולכן בלתי ניתן לנתחו. 4. מילת החיבור "אך" מחברת את שני איבריו של משפט מחובר זה בקשר של ניגוד. "בה בעת" - תיאור זמן (או אולי תיאור אופן, במשמעות של איך היא מזהמת? - במקביל...). 5. ראה תשובה 3. 6. "יותר מדי" - לוואי. 7. מבחינה עקרונית, הנשוא חייב להתאים לנושא במין ובמספר. לפיכך אין הכרח שהחלקים הכוללים נשוא ("כל הנשואים") יופיעו באותו זמן. אולם, למען האמת, מעולם לא נתבקשתי לנתח משפט שכזה.

streetball

New member
תודה רבה

בה בעת-חלק תחבירי אחד במשפט? ול"יותר מדי" מתיחסים כולו כלוואי? הרי אלו הן שתי מילים לא? אשמח אם תענו לי, דניאל

תלתלית

New member
מתיחסים ליותר מידי כאל צירוף אחד

כי זה עונה על השאלה "כמה" ומציין לוואי (ל.כמות).

למעלה