שאלה בתזמון

Boogi25

New member
שאלה בתזמון

א. האם יש כאן מישהו/היא שעובד באמדוקס ברעננה, או בסביבתה? ב. כמה זמן נסיעה? ג. דרך איפה כדאי לנסוע? ד. ובאיזה שעה הכי פחות עמוס? ה. שאלה כללית: הם היו מציעים לכם לעבור מת"א לרעננה לעבודה בכמה הייתם רוצים לשדרג את המשכורת (באחוזים בלבד, ממה שאתם מרויחים היום)?

ורדה 1

New member
לא יודעת לגבי התזמון רק לגבי השאלה האחרונה - חשוב לדעת האם הכוונה לאותו מקום עבודה שעובר מתל-אביב לרעננה, או שמעסיק אחר לחלוטין מנסה "לחטוף" אותך מהמקום הקודם. אם האפשרות השניה היא הנכונה, האם תעבוד בדיוק באותו תחום? האם תעבוד אותו מספר שעות? האם החברה היא בערך באותו סדר גודל מבחינת יציבותה הכלכלית? ועוד שאלה: האם יש לך רכב מהעבודה, ואם זו עבודה חדשה האם גם בה יהיה לך רכב.

Boogi25

New member
עוד פרטים:

אז בואי נגיד לפי הגדרתך, שמדובר בלעזוב עבודה קיימת, לעבור לחברה אחרת, גדולה יותר, חזקה יותר ויציבה יותר. אני אעבוד באותו תחום, עם אפשרויות קידום רבות יותר. אותם שעות עבודה. אין לי כיום רכב, וכמובן אני אקבל גם רכב כחלק מהתנאים. (מישהוא מכיר דרך אחרת להגיע לצומת רעננה ממודיעין בלי רכב???) השאלה הנשאלת היא: כמה זמן זה לוקח לנסוע? ובגלל שהמרחק רב יותר כמה אחוזים בשכר הייתם רוצים יותר על מנת לפצות (כביכול) על המרחק וכו' בכל מקרה, תודה לכל העונים עד כה.

Boogi25

New member
כמה עולה לעשות רישיון על אופנוע?

וכמה עולה להחזיק אופנוע בשנה? ומה אני צריך בדיוק לספר לאישתי???

דושניק

New member
תשמע...

לאישתך תגיד שאני אשם. לעשות רישיון - אאל"ט, סדר גודל של 1500 ש"ח (שיעורים, טסט וכל השאר). תחזוקה - בממוצע שנתי סדר גודל של 1000 ש"ח - ביטוח, טסט, טיפולים, דלק (הרבה פחות ממכונית!). תכין כסף גם למיגון - קסדה, מעיל וכפפות הם המינימום. לפחות 1.5K נוספים. אפשרות 1 - לבקש במקום רכב הוצאות רכב, ואז אין בעיה להחזיק את הקטנוע. אפשרות 2 - יש היום קטנועים ואופנועים בליסינג!

ע זי

New member
כמה עצות

לא ממש רלוונטי למעסיק חדש כמה הרווחת, כמה זמן לוקח לך להגיע, וכמה אתה חושב שהזמן שווה לך. יש שני נתונים עיקריים. כמה אתה חושב שאתה שווה. וכמה הוא חושב שאתה שווה. אתה צריך לחשוב גם על העתיד. אתה כותב שהחברה יציבה יותר ועם אפשרויות קידום רבות יותר. לפעמים היציבות שווה יותר מתוספת מיידית במשכורת. וחוץ מזה, קידום=משכורת יותר גבוהה. לגבי זמן נסיעה - יצא לי להקפיץ את בנותי להורי שמתגוררים ברעננה. לקח לי כ45-40 דקות כשיצאתי בסביבות 7:30.

Boogi25

New member
תשובה טובה

ותודה, האם אתה אומר שיותר מהר להגיע לרעננה מאשר לת"א? ומאיזה דרך נסעת לרעננה?

ע זי

New member
תלוי בשעה כמו שכתבו פה לפני

וגם תלוי איפה בת"א ואיפה ברעננה (להגיע לאמדוקס שונה מאשר להכנס לאיזור התעשייה בבוקר) בד"כ אני נוסע דרך כביש 6

מיקלול

New member
זה לא רק משכורת, צריך לבדוק תנאים

נוספים: האם כל השכר מבוטח לביטוח פנסיוני? האם מתחשבים בותק שלך בכל הנוגע לזכאות חופשה, הבראה? האם יש משכורת 13? העלאות שכר פעם בכמה זמן? אם יש לך רכב חברה אין משמעות לזמן הנסיעה שלך, מבחינת החברה החדשה. כך שזה לדעתי לא צריך להיות הבסיס למשא ומתן אלא העובדה האם "חוטפים אותך" כמו שדליה אמרה. אני אישית הייתי מותרת, רק בגלל הנסיעות והזמן שזה לוקח לי מהמשפחה. גם ככה לתל אביב זה קשה.

ע זי

New member
מה הכוונה שלך ב....

"אם יש לך רכב חברה אין משמעות לזמן הנסיעה שלך"? מחיר הדלק? זה רק פקטור אחד. הזמן עצמו הוא פקטור נוסף ולא פחות חשוב. ואני בכלל חושב שהייתי מעדיף לעבוד ברעננה מאשר בת"א. נראה לי יותר קל להגיע.

BenjiMan

New member
תלוי בשעה...

האיזור של רעננה כפר סבא די עמוס בשעות הבוקר... ב.

מיקלול

New member
זמן נסיעה זה לא משהו שמשלמים עליו

הזמן חשוב לנו, אבל הוא לא נכנס לתחשיב בשכר ובטוח לא הופך להיות גורם למשא ומתן.

ע זי

New member
../images/Emo12.gif מה??? לא משלמים לכולם על

זמן הנסיעה ??? טוב גם לי לא....

B plus

New member
../images/Emo6.gif הלוואי....

שהיו משלמים משכורת גם על זמן הנסיעה לעבוד ובחזרה.... היינו מקבלים אחלה משכורת ...
והייתי גומרת לשלם את המשכנתא בצ'יק צ'ק

למעלה