שאלה בתזונה

שאלה בתזונה

שלום רב
אני צריך בבקשה עזרה בתזונה אחרי הורדת משקל כולל מאמץ ספורטיבי קשה
אז ככה במהלך שלושת החודשים האחרונים התחלתי לעשות הליכות של 10 קילומטר ביום כל יום במהירות מדויקת של שעתיים הליכה
אחרי חודש הרגשתי חוזק מנטלי ופיזי והגברתי את ההליכות ל20 כלומר פעמים ביום אותו מסלול
בתזונה הייתי אוכל מהתחלת הדיאטה ועד סופה 4 קרקרים עם גבינה לבנה ועגבנייה בבוקר ובערב שהייתי חוזר מההליכה השניה נתח חזה עוף עם קצת חומוס ושלוש פרוסות לחם
לא נגעתי בקולה ממתקים וכל השטויות ולא העזתי לעלות על משקל במהלך שלושת החודשיים
אומנם הרגשתי וראיתי שהורדתי הרבה אך רק שעליתי על המשקל הבנתי שירדתי 34 קילו!!!!!!! במהלך שלושת החודשיים
עכשיו כשאני שוקל 76 אני מאוד רוצה לחזור לאכול יותר וכמובן מתגעגע מאוד לממתקים וקולה אני גם רוצה להפחית חזרה להליכה אחת ביום(זה ממש מתיש)
אני רוצה יום או יומים בשבוע של אכילת שטויות ובשאר השבוע לאכול נורמלי אומנם רזיתי אבל אני ממש עצבני ולא רוצה לחזור למשקל הקודם
איך בבקשה אני יכול לשמור על הגיזרה עם מאמץ ספורטיבי של הליכת עשרה קילומטר ביום עם הנאה מאוכל בלי לעלות במשקל
אודה מאוד להמלצה תודה

כל הכבוד על המאמץ. אתה זקוק לויטמינים ומינרלי

כל הכבוד. מעריצה אותך על כוח הרצון שלך.
יחד עם זאת, רוב הסיכויים שעם תזונה כזו דלה ירדת לא רק 34 קילו אלא גם נוצרו חוסרים משמעותיים בויטמינים ובמינרלים בגוף שלך.
זה עלול להוביל למחלות ובעיות רבות החל מנשירת שיער, חולשה, סחרורות, בעיות בזכרון, בריכוז, חוסר בסידן ועוד..

ממליצה לך מאד להתחיל לאכול פירות וירקות.. לאכול לאורך כל שעות היום, ולקחת מולטי ויטמין או משהו אחר להשלמת החוסרים.

מההההההה נשירת שיער מחלות?

עכשיו קצת הלחצת אותי אני חשבתי שאני עצבני בעיקר בגלל שאני רעב ומת לאכול שטויות או בגלל עומס פיזי
אבל זה????????? אני עכשיו מזמין פיצה עם שתי קולות ובן אנד ג'ריס

תשובה

לרדת 34 קג ב-3 חודשים זה ה....מ....ו......ן......!!!!!!!
ממליצה לפנות לייעוץ אישי מקצועי ע"מ ללמוד את אורח החיים שלך שחלק משמעותי שלו ניתן ללמוד רק במפגש אישי מקצועי וזאת ע"מ לתת לך כילים כיצד להמשיך ולהתנהל בצורה נכונה ולא מזיקה ומאידך שתעזור לך לשמור על ההישג שלך

לא כדאי שתפסיק לאכול שטויות לתמיד

ותאכל דברים בריאים במקום כמו פירות לדוגמא ?

yair and sveta

New member
מורידה את הכובע בפני הכוח רצון שלך!

קודם כל תלמד ותחקור על כל סוגי המזון הקיימים הבריאים כדי שיהיה לך מגוון מה לאכול
אין שום בעיה שתפחית בהליכות
חשוב מאוד שתיישם את הכלל של 80/20
שאומר ב80% מהזמן תאכל בריא
וב20% הנותרים אתה יכול לאכול מה שבא לך, כמובן בכמויות סבירות
ואתה לא תשמין כי הגוף ידע לזרוק את כל הפסולת החוצה

כל הכבוד לך שלא נשברת והגעת למטרה שלך !
עכשיו העיקר להצליח בשמירה
אגב, תעקבו אחרי המשקל שלך
אם תראה שפתאום עלית 2-3 קילו סימן שהגזמת בג'אנק ועכשיו צריך שוב להוריד את העודף ואז שוב הכל בסדר
כל עוד אתה בשליטה אין סיכוי שתחזיר את כל הקילוגרמים

למעלה