שאלה בתדמיתנות

larisa55

New member
שאלה בתדמיתנות

שלום לכולם! אני רוצה לעשות חולצה עם שרוול המכונה "רגלן" הבעייה היא שבמסגרת הקורס שלמדתי לא למדו אותנו הכנת שרוול זה. אשמח לקבל עזרה והסבר. אני מקווה שזה אפשרי

זה תהליך מורכב

ויש להסביר בו הרבה פרטים , לא בטוח שאפשר כאן מה שבטוח זה שלצורך הענין את קודם צריכה להשיג יסוד לסריג נסי להעזר בדוגמא של בורדה שיש בה רגלן ושני רק את הדברים הרלוונטים לך

עדי-שאלה קשורה

בבורדה יש גזרה לרגלן סריג לגבר, אבל מה, עם מתפר בכתף, ולא מתפר קטן אלא וואחד מתפר. איני מעוניין בו. כיצד ניתן להיפטר ממנו? אולי אם יש לך את החוברת-מדובר בחוברת מה10/2004, דגם 143 רב תודות

שתי אפשריות

א. ניתן לחתוך את השרוול מנקודת הכתף ועד פרק כף היד כך שהוא יהיה מורכב משני חלקים מה שמאוד מקובל למשל בבגדים ספורטיבים ובדרך כלל תופירם מעל החיבור הזה פסי אדידס או משהו דומה ב. להפוך הרגלן למשהו שיותר דומה לדולמן או קימונו, זה אומר הסטה של השרוול כך שהחוט הישר הוא כמעט המשך של קו הכתף (המקורי) על חשבון המתפר, והעברת גודל המתפר לאיזור בית השחי ששם יהיה רחב יותר. חוצמזה יש דרכים רבות ויצירתיות להכניס חלקים צבעוניים באיזור הכתף וכך להעלים את המתפר על ידי חלוקה למספר רב יותר של חלקים. בהצלחה

אבל אני רוצה שרוול בחתיכה אחת,

כמו בחולצות/סווטטשירטים הנמכרים בכל הרשתות הגדולות....הדבר קיים השאלה איך מגיעים אליו.... אם לא תהיה ברירה אני אעתיק מחולצה מוכנה אבל חשבתי במקום כל הבלאגן רק להיפטר מהמתפר איכשהו... תודה

שש שבע

New member
אם זה סריג תומר, אתה פשוט יכול להיפטר ממנו

ע"י מחיקה שלו מ-2 צדדי השרוול (דחיקה לצדדים -מהחלק שיושב על הכתף, אני מקוה שאני ברורה) לנו יוצא פעם בכמה זמן לעשות שמלת כלה עם שרוול רגלן, אנחנו לא מתים על זה כי הבדים נוקשים יותר, אבל מדי פעם בכל זאת תופרים, כאשר יש לי בד מעורב עם לייקרה, קרי גמיש, אני מתפטרת מהמתפרון הזה בלי בעיות באותה צורה.

הבעיה היא שהמתפר אינו קטן אלא די גדול

אני חשבתי על לחבר את נקודות 1 ו-2, לחתוך את השרוול לשניים בקו הזה. להמשיך באנך לקו הנ"ל היוצא מקודקוד המתפר וגם שם לחתוך. את נקודות 1 ו-2 בחלקו העליון של השרוול להשאיר במקומן ולהשתמש בהן כנקודות ציר. להזיז את שני החלקים העליונים של השרוול עד אשר נקודות 3 ו4 תתחברנה. בכך נסגר המתפר. ועכשיו לחבר מחדש את החלק העליון נטול המתפר לחלק התחתון. אשמח לדעת התדמניות על הדרך הנ"ל. והאם ישנם אי אילו תיקונים נוספים שיש לבצע בגזרת השרוול/ בחלק הקדמי/האחורי בעקבות העלמת המתפר?? לילה טוב

מה שאתה מראה פה זה שרטוט של גזרת אריג, כנראה.

(וברכות על ראש התפוז שהעלים את התגובה הקודמת) לא טוב להמיר גזרת אריג לסריג ברגלן. זה עובד אחרת. עדיף שתוציא גזרה מבגד קיים, או שתמצא גזרת סריג ללא מתפר בכתף.

בהוראות לתפירה מצוין בד ג'רסי

שזה סריג למיטב הבנתי. בכל מקרה בתחום הסריגים בורדה נוטים לפשל הרבה פעמים עם הגזרות שלהם, כי כנראה שהם גם יוצאים מבסיס של אריג, ולכן בשרוולי הרגלן בסריגים שלהם יש מתפרים שכאלה, או מתפרי חזה או גב, מילויים בראשי שרוולים, שברוב המקרים אין בהם צורך והם סתם מסבכים את העבודה.

שש שבע

New member
נכון, וגם שתדע, שמי שיצר את התדמיתנות

היו בני אדם, לא ירד מהר סיני, ולכן אנחנו יכולים לשנות על פי הבנתנו בשעת הצורך. אני עשיתי את זה המון, והיום אני משרטטת גיזרות מדויקות בכלל לא בשיטה המקובלת.

שש שבע

New member
שוב, אם זה מתפר, סגור אותו שפר את הקו למעלה

ובגלל שזה סריג זה יסתדר, מה שיחסר פשוט נמתח מעט... יש לי נסיון ב"איך לחרוג מהכללים ולהשאר בחיים ועוד עם בגד מוצלח" איך אתה חושב סרגנו סוודרי רגלן? בלי מתפרים בלי כלום, ואלה גם יצאו הכי טובים בלי הוראות, הסודרים עם קו הכתף דרשו ממש גיזרה ממש גיזרה אם רציתי להורות למישהי איך לסרוג אבל ברגלן, פשוט נתתי הוראות הפחתה, ויצא רגלן מושלם. נכון שלא בדיוק כזה, אבל גם בכזה עם סריג יצא טוב. תנסה עם סריג ממש זול ותיוכח...

larisa55

New member
יש לי יסוד לסריג

שאני הכנתי.תודה על העצה ואני באמת אנסה לראות בבורדה ולהבין את ההגיון בהכנת הרגלן. אני אגיד לך משהוא זה כל כך מעצבן שלא למדו אותנו שרוול חשוב זה עכשיו אני קולטת שהבית ספר לא מי יודע מה כפי שבאמת שמעתי מהרבה שלא מרוצים ממנו.

אז האמת היא

שגם אותי לא לימדו רגלן בסריג אבל לימדו אותי באריג, שזה מורכב מאוד, ויש המון סוגים של רגלנים ואני דווקא למדתי במקום טוב לדעתי- משרד העבודה אבל פתחתי ספר ולמדתי איך עושים וגיליתי שאין תורה אחת כפי שכותבת לנו שש שבע, לכל אחד שיטות משלו מומלץ עם זאת ללמוד ממשהו מוצלח, אז אם למשל יש לך סוודר רגלן או חולצת סריג בגזרת רגלן הניחי על שולחן בסמוך ליסוד שיש לך ונסי להבין את ההגיון אם אין לך נסי עם בורדה בהצלחה

רות מלר

New member
עבודה עם סריגים

יש לזכור שכמו שלבד יש נפילה גם לסריג יש.ולעיתים היא מושפעת מהמתיחה שלו. בסוודר שסרוגים בדוגמאת של עין אחת ימין ועין אחת שמאל ניתן לראות בברור איך בכתף יש מתיחה שמרוות את העמודות. תפר בית השחי ברגלן נמשך כלפי מטה ע"י הכובד של החלק הקידמי והאחורי של הבגד. בדיוק מהסיבה הנ"ל יש משמעות למתפר שיצרו בבורדה בחולצות רגלן מסויימות. העברת המתפר לתפרי הצד- יכולה להצליח בסריג מסוג אחד ולהכשל באחר.

חולקת עליך

המתפר בכתף בתדמנות של רגלן ולא משנה אם זה סריג או אריג נובע מכך שאין צורך במילוי, מוציאים את המילוי מראש השרוול ונוצר מתפר, ואז משתמשים בכל חלק של השרוול לתיכנון הרגלן לקידמי בנפרד ולגב בנפרד. אםרוצים שהשרוול ישאר חתיכה אחת אין מנוס מאשר לעשות שם מתפר בסריגה אפשר לייצר מתפר על ידי הורדת עיניים בהדרגה ולפעמים יש שרוולים עם קו דוגמא רגלני שהם בעצם על יסוד של קימונו והם רק נראים רגלן. ברגלן אמיתי אין מנוס מאשר שרוול שני חלקים או מתפר, זה אינהרנטי להגדרה של השרוול הזה דרך אחרת לעשות כאילו רגלן בלי מתפר היא שרוול דולמן שזה סיגנון תורכי / הונגרי שמוסיפים מעוין או משולש או מעוין קעור בבית השחי, ומי שרוצה הוראות לזה יש בספרים של מא"ה

רות מלר

New member
תיאוריה מול מעשי

בשנה שעברה תפרתי חולצה עם שרוול רגלן בסריג קטיפה לכאורה המידה היתה נכונה, היקף החזה התאים התוצאה היתה איומה. יש לי כתפיים נפולות, תיקים עם רצועת כתף- תמיד מחליקים לי תפרתי נוספת- הוספתי בכתף מתפר- וראי איזה פלא- החולצה ישבה נפלא מה שמחזיר אותי לטענה הראשונית שצריך לבחור בין לימוד לצורכי תעשיה- ואז הכל הוא בכללי- סטנדטיזציה של מידות ופיתוח גזרות בהתאם לבין אישי- וכשהתפירה היא אישית ההתאמה של הגיזרה היא בהתאם בסוף שתיהן הלכו לפח הסרג מטה להשתלשל משרוולי המקטורן, וגרד נורא מזל שהעלות לכל פריט הסתכמה בפחות מ-20 ש"ח

זה בדיוק מה שאמרתי

ואני מצטטת את עצמי ברגלן אמיתי אין מנוס מאשר שרוול שני חלקים או מתפר, זה אינהרנטי להגדרה של השרוול הזה

שתי אפשרויות

אחת להעתיק את הגזרה מחולצה שיש לך מאוד פשוט .מניחה עיתון ( הנייר שאני הכי אוהבת .)על החולצה ועושה חתכים בנייר לפי קוי הגיזרה . אפשרות שניה היא לבנות רגלן לפי הסשרטוט אך השרטוט עבור בד רגי את צריכה לבטל את המתפר ולעשות ראש שרוול חדש .

למעלה