שאלה בשמות Pohrebyszcze

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
שאלה בשמות Pohrebyszcze

האם ייתכן שPohrebyszcze היא פרוהוביטש? מצאתי משהו על Pohrebyszcze. אם אכן זו פרוהביטש אז זה מאד חשוב לי. תודה מראש, זאבי.

א77

New member
לו הייתי יודע איך בלועזית,

לו הייתי יודע איך בלועזית, הייתי מסתדר בעצמי. בכל אופן אני מתכוין לפרובישט הנמצאת באוקראינה והיא מקום מושבו של רבי שלום הגדול מפרוהובישט אביו של רבי ישראל מרוז'ין. ורבי שלום אף טמון שם בפרוהובישט. אני יודע שהשם בלועזית שכתבתי נמצא גם באוקראינה. שאלתי אם זה אותו אחד.

masorti

New member
הנה לך תשובה לשאלה...

ראה את שלושת הלינקים למטה, העוסקים ברבי ישראל מרוז'ין. חפש בהם את המילה Pohrebyszcze. כולם בעצם מכילים אותו מידע. תתחיל אולי בלינק 2, שמכיל את תוכן העניינים של לינק 1. (לינק 3 לא מוסיף מידע ביחס ללינק 1, והוא ערוך גרוע מבחינתך)

friend9

New member
אחרי שנפתרה בעיית השמות

בתולדות האמנות היהודית ידועה העיירה, ששמה היום Pogrebishche, בזכות בית הכנסת מעץ ואוצרות האמנות שהיו בו, ביניהם המנורה.

א77

New member
תודה על הלינק

ביררתי מיכיון שרציתי לדעת אם אכן זהו בית הכנסת שהיה שם. הייתי שם לפני קרוב לשלוש שנים בשעת לילה מאוחרת. לא בבית הכנסת, אלא בטיפוס על מדרון הר מסוכן ביותר. בפסגת ההר נמצא ציונו של הרה"ק רבי שלום מפרוהוביטש אביו של הסבא קדישא מרוז'ין. רבי שלום היה בנו של רבי אברהם המלאך הקבור בפאסטוב/חוואסטוב, שהוא היה בנו של המגיד ממעזריטש. וטרם אתפנה לעיין בלינק שלך. אז הנה בית הכנסת ההוא שמצאתי.

למעלה