שאלה בשם חברה

טרודי

New member
שאלה בשם חברה

חברה שלי ניסתה להרות טבעי - לא הצליח. לקחה איקא - לא השפיע. החודש היא מזריקה Gonal F. שלושה ימים הזריקה 4 כל יום. שישה ימים הזריקה 2 כל יום. היום יום 12 - עשתה US - אמרו לה שיש המון זקיקים בגודל 16-17 מ"מ. הרופא אמר לה שיש שתי אופציות: או להמשיך להזריק, לשאוב ביציות, ולבצע IVF או להפסיק להזריק, לקחת משהו שיעצור את הביוץ, ובחודש הבא לנסות מינון קטן יותר של Gonal F. (אל תשאלו אותי למה מראש התחילו עם מינון גבוה). היא (ובעלה) קצת מפחדים מהכאב הכרוך ב-IVF, בכ"ז פרוצדורה רפואית. מצד שני, לעבור עוד כמה חודשים של הורמונים עד שהרופאים ימצאו את המינון הנכון, זה גם לא בריא וגם לא כיף. מה דעתכן?

טרודי

New member
עכשיו? כי יש יותר מדי זקיקים

הרופא חושש שאם יזריעו (טבעי...) החודש, תהיה להם שמיניה. ובלי הזריקות בכלל לא ראו זקיקים, אז הזרעה לא היתה משנה כלום.

אני לא מבינה פה משהו

האם המטרה היתה לעשות הזרעה? ובגלל שיש הרבה זקיקים הרופא חושש מהריון מרובה עוברים ומציע לבטל הכל או לעשות IVF? אני לא מבינה איך אפשר מהיום למחר להחליט לעשות IVF, כשהזוג בכלל בשלב של הזרעות. הרי בשביל IVF צריך שיהיה אישור לכך מהקופה (או שהם עושים הכל פרטי??). בכל מקרה אם יש באפשרותם לעשות IVF, והם כבר עשו את חצי הדרך, לדעתי כדאי להם. פשוט כואב הלב לחשוב על כל ההזרקות האלה שהכל ילך לפח כשיש אפשרות טובה הם ייכנסו מזה להריון (באמצעות IVF). או במילים אחרות: אם השאלה היא אם לזרוק את הטיפול לפח או לעשות IVF- לדעתי כדאי להתגבר על הפחד (ובאמת שזה לא כ"כ נורא כשחושבים מה יכול לצאת מזה!). אם הם בכ"ז יחליטו להפסיק החודש, אז באמת כדאי שיחשבו טוב אם הרופא הזה מתאים להם. איך ייתכן שבפעם הראשונה של גונל, כשהמטרה היא הזרעה, שהוא אומר להתחיל עם 4 אמפולות ליום? זה בכ"ז לא הכי מעט... ובכל מקרה, בדר"כ לא צריך לעבור כמה חודשים של הורמונים כדי למצוא את המינון המתאים. מקווה שכבר בפעם הבאה יתאימו להם משהו הרבה יותר מוצלח להזרעה.

סביון1

New member
אם מה שמפחיד אותם זה הכאבים

אז שלא יחששו, כי השאיבה נעשית בהרדמה מלאה כך שלא מרגישים כלום (צריך קצת מזל עם המרדים ששם את האינפוזיה..) וההחזרה די דומה מבחינת הכאבים להזרעה. לדעתי - שוה לעשות IVF. בהצלחה

הרמוניה

New member
אני הייתי הולכת על IVF

היא קיבלה כבר את ההורמונים חבל לא לנצל את ההזדמנות (מה גם שהIVF יוכל לתת תשובות לעוד כמה שאלות-כמו מספר ההפריות שיהיו להם ואיכות העוברים מה שיוכל לכוון עוד יותר את הרופאים אם זה לא יצליח) ההרדמה היא לא קשה-הרדמה קצרה מאוד ואני מקווה שההתאוששות תהיה לה קלה וההחזרה מאוד דומה להזרעה מבחינת הפרוצדורה. בכל אופן שיהיה להם בהצלחה הרמוניה

rozi3

New member
לעשות IVF ../images/Emo57.gif

מכיוון שהרופא צודק אם יעשו הזרעה עלול להיות מצב מאוד לא נעים אם יקלטו לה הרבה עוברים ואז יהיא תצטרך לעשות דילול ובדילול יש סיכוי שהכל יפול. IVF זה לא מסובך בכלל זנ קצת לא נעים אבל אין הרבה כאבים בשאיבה עושים בהרדמה מלאה ואחרי שמתעוררים מרגישים כאבי בטן כמו במחזור וההחזרה לא כואבת. בקיצור אני הייתי הולכת על IVF שיהיה בהצלחה!

נועם@בת

New member
שילכו על IVF רסקיו

מחקר שנעשה בארץ הראה שלטיפולי IVF רסקיו (טיפול הזרעה ש"הסתבך" לIVF) יש אחוזי הצלחה גבוהים מהממוצע. חוצמזה, אם עכשיו יפסיקו מן הסתם היא תקבל דקפפטיל כדי להשרות ביוץ מעודן. הביוץ יכאב בכל מקרה, והסיכוי לציסטות מגעילות הוא גדול. אז כאבים יהיו בכל מקרה, וכאבי IVF הם לא כאלה רציניים כדי לפחד מהם. היא זכתה בIVF מן ההפקר- שתלך על זה וכולנו נחזיק לה אצבעות. נועם

טרודי

New member
תודה לכולן

העברתי לה את תשובותיכן. דווקא ההרגעה שלכן, שהשאיבה מבוצעת בהרדמה מלאה, הפחידה אותה עוד יותר. איכשהו "הרדמה מלאה" נשמעת כמו ניתוח רציני - והיא עוד לא רוצה להגיע לשלב הזה. אז החודש הם מבטלים הכל. מקווה שלא יתחרטו...

למעלה