שאלה בשיווי משקל

אליה97

New member
שאלה בשיווי משקל

משחק באולינד -להעמיד כמה בקבוקים פלסטיקיים ריקים בצורת V על הילד לעמוד על ברכיו על מזרן במרחק מתאים ולגלגל כדור טניס לעבר הבקבוקים ע"מ להפילם. השאלה שלי מה המטרה הפונקציונלית בתרגיל זה?לאיזה שיפור ניתן להגיע? והסבר מדוע התרגיל יוצר התמודדות עם קושי בשמירת שווי משקל. אודה מאד על העזרה.

נבש

New member
נסי לעשות ניתוח פעילות ומכאן

לראות על איזה תפקודים ניתן לעבוד. לגבי ש"מ - מניחה שתלוי באיזה תנוחה השחקן עומד. אפשר לשלב תנוחות רבות ולכל אחת מטרותיה (לדוגמה חצי כריעה, עמידה על קרש ש"מ, תנוחת מריצה ועוד). אני משתמשת במשחק גם לעבודה על מניה (כמה בקבוקים הפלתי), זיהוי מספרים (על כל בקבוק יש מספר, והילד צריך לומר או לכתוב איזה מספר הפיל) בגילאים של תחילת בי"ס אפשר גם לחשבון פשוט (הפלתי את 2+ 3 = 5 נקודות), וישנם עוד הרבה היבטים שניתן להתייחס אליהם דרך המשחק (תור, חוקים, תחרותיות, סף תסכול, ויסות כח, תאום עין - יד, ועוד). מקווה שעזרתי במשהו...

ימימה5

New member
נראה לי

שהמטרה של התרגיל היא, לאמן את הילד בייצוב פרוקסימלי ובו זמנית גם בדינמיות דיסטלית.הילד צריך להשקיע באותו זמן בשמירה על שיווי משקל וגם בתנועה שצריך להיות בה כח ודיוק.

אליה97

New member
תודה רבה על ההתייחסות

עזרת לי מאד. התנוחה בעמידה עם רגלים מכופפות כשהוא זורק את הכדור. תרגיל כזה יכול לעזור לילד בייצוב הישיבה שלו? מאחלת לכם סופשבוע טוב

האם את לא הולכת הפוך?

את מחפשת את המטרה של הפעילות. חפשי כלים שישמשו להשגת מטרות ולא מטרות לכלי . אשר לכלים בצעי ניתוח פעילות בכדי למצוא את הדרוש לביצוע תקין.

למעלה