שאלה ברשותכם

השגיא

New member
שאלה ברשותכם

בני אמור להכין עבודת שורשים, (הוא בכיתה ז') לצורך הענין אני מנסה להתחקות אחרי משפחת סבי מצד אימי. (במקור הרחוק מגליציה, הגיעו לארה"ב לפני יותר מ-100 שנה וסבי נולד שם) היה לו אח בשם סולי (Saul ) פול. (pohl). אנחנו יועים שהוא גר ב-Kansas City, ואנחנו יודעים שנולדו לו שתי בנות. וזהו. אני מניחה שהוא לא בחיים, כי אם הוא כן הוא אמור להיות בערך בן 100, אבל מאוד מענין אותי לדעת מיהם הצאצאים שלו. איך ניגשים לזה? מה עושים? יש בכלל דרך, (פשוטה), לנסות ולאתר אותם? תודה מראש

yaelgro

New member
ממליצה יחד עם בנך

לשבת ולקרוא את המאמר "צעדים ראשונים בפורום - שאלות ותשובות). אל תשכחי שעבודת השורשים היא שלו(גם אם היא גורמת להורים להתעניין, לעזור ולרצות להתחקות גם הם בעצמם אחרי המשפחה), לכן לדעתי לפחות, חשוב מאוד לשתף אותו בכל צעד ושאלה שנשאלת, כי זה מה שיוצר בסופו של דבר את העניין. לאחר שתקראו את המאמר, חזרו עם מרב הפרטים הידועים לכם, וכתבו הודעה מסודרת. אני בטוחה שישמחו לעזור(אני אישית לא מבינה יותר מידי בחיפוש בארה"ב, אז לא יכולה לעזור).

ראשית, ברור שהדבר אפשרי

שנית, חשוב להבין כי החיפוש אחר המשפחה בארה"ב עשוי לחרוג ממסגרת העבודה, מבחינת היקף הזמן והמאמץ הדרושים עבורו. אם תחזור עם כל הפרטים, כפי שכבר כתבו מעליי, נשמח מאוד לסייע. ארנון

השגיא

New member
תגובתכם לא מובנת לי../images/Emo10.gif

ראשית, ברור שהעבודה היא של בני ולא שלי, וברור שמה שכתבתי כתבתי על דעתו ובברכתו. (למרות שזה אכן מענין אותי...) שנית, קראתי את המאמר ולא ברור לי עם איזו "הודעה מסודרת" אני אמורה לחזור...? מה חסר? אילו פרטים אתם רוצים לדעת? איזו הודעה שונה הייתי מנסחת עכשיו לאחר שקראתי את המאמר
בקיצור, איך אנחנו מתקדמים בבקשה...

ישנו, כנראה, דיסוננס בסיסי החוזר

כל עצמו במקרים רבים, ואוסף השו"ת שלנו אמור היה להבהיר את מהותו. ככל הנראה, האוסף אינו קולע למטרתו, או שמא הקריאה בו חובבנית מדי - ולכן אשמח לדעת, בלי שום קשר להבהרה שאתן כאן, מדוע השו"ת שקראת לא סייעו לך. ובכן, הדיסוננס הוא זה: 1. את (כמייצגת מישהו חדש בפורום, אין כאן שום טענות כלפייך חלילה
) חושבת שישנה תשובה "כללית" לשאלתך, ולכן לא מרגישה צורך להוסיף פרטים שיקלו על מתן פתרון נקודתי; 2. אנחנו (כלומר, הפעילים ה"ותיקים" בפורום) יודעים ש"לכל שאלה - תשובה אחרת", ולכן כל מקרה חייב להיות מטופל לגופו, היינו חייב להיות מלווה בכל הפרטים הידועים. יוצא מכך, שכדי שנוכל לסייע לך, עלינו לקבל את מירב הפרטים, מובאים בצורה תקינה, כפי שמפורט בקישור למטה. אני, אישית, מאוד אשמח לקרוא את כל הפרטים, כיון שתעלומות אמריקאיות אהובות עליי במיוחד. ארנון

השגיא

New member
O.K מכאן אפשר להתקדם

לדעתי, הפתרון הטוב ביותר לבעיה שתיארת היא צירוף לינק כפי שעשית בתשובה הנ"ל. יש כאן התייחסות נקודתית וענינית למה שמצופה ממני בהלימה לשאלה שנשאלה. (ולא לצפות מהמשתתף החדש שיבין וימצא במאמר בדיוק את מה שאתה/ אתם מצפים מהם.) אז מה בעצם השאלה? איך (ואם בכלל) ניתן לאתר אדם או צאצאיו שלאותו אדם שהקשר האחרון איתו היה לפני כחמישים שנה בקנזס סיטי. רוצים פרטים על המשפחה? ובכן, משפחתו של סבי (לואיס פול) הגיעה לניו יורק בתחילת המאה שעברה. אמו אנני ושני ילדיה הגדולים מקס ומיני. שם משפחתם היה הלר והם הגיעו כאמור מגליציה. לא ברור מה קרה לאדון הלר האבא. או שהם התגרשו, (לטענת אימי), או שהיא התאלמנה...? בכל מקרה בניו יורק היא פגשה את אדון פול ונישאה לו. נולדו להם שני בנים. סול (Saul ) שכונה סולי, ולואיס (lewis) שהוא סבי, אבי אימי. סבי נולד ב-1908 (ע"פ החישוב שלי), במונטגומורי אלאבמה, לשם עברה המשפחה עקב שירותו הצבאי של הבן הבכור מקס. מאוחר יותר הם עברו לניו אורלינס ע"מ שמיני תמצא שידוך יהודי ראוי. (לא היה כ"כ דבר כזה באלאבמה ובאותה תקופה ניו אורלינס היתה העיר הקרובה הגדולה...) המשך קורות המשפחה הידועים לי- אדון פול(אין לי מושג איך קראו לו), נפטר כשסבי היה בן 11 כתוצאה מניתוח. המשפחה עברה כאמור לניו אורלינס שם ניהל מקס (הבכור) חנות ופרנס את כל המשפחה, (שגרה מעל החנות). הבן של מקס חי עד היום בניו אורלינס ואני בקשר איתו. הוא פרופסור למוסיקה. מיני נישאה, ילדה ילדים, בעלה נפטר, היא נישאה שוב, נפטרה ודי מיד בעלה השני נפטר ומאחר ובאותה תקופה לא נתנו ללא נשואים לאמץ ילדים, לא נתנו לסבא שלי לאמץ את אחייניו והם גדלו בבית יתומים
עם אחד מהם אמא שלי בקשר, אני מחכה לתשובה ממנו. (הוא שופט בבית משפט בארה"ב) סבי נישא לסבתי והם התגוררו בניו יורק עם שתי בנותיהם עד שעלו לארץ ב-1974. כאמור החיפוש הוא אחר צאצאיו של סולי שאנחנו יודעים שהיו לו שתי בנות והם גרו בקנזס סיטי. (זה בכלל רלוונטי כל הפרטים שסיפרתי??? זה מענין מישהו??)

ענתר

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

גם אני הצטרפתי לפורום בעקבות עבודת שורשים של בתי, אי שם ב 2003. האם הסיפור שלך מעניין? כן! וזה מצויין. לעתים רצוי סיפור מעניין על מנת שיתחשק לעזור, הרי כולנו שקועים ביום יום ובמעט הזמן חוקרים את השורשים שלנו. ובעונה הזו מוצפים בהרבה ילדים ששואלים שאלות לעבודת השורשים, אז לפעמים צריך לסקרן אותנו, אם אין לנו תשובה מידית. ארנון הוא המומחה מספר אחד לחיפוש בארצות הברית, אז כבר זכית שעניינת אותו. בהצלחה

ברור. אפשר להתקדם.

ראשית, ברור שזה מעניין. הסיפור המשפחתי אינו רק אוסף של שמות תלויים על עץ. הסיפור כפי שאת הבאת אותו לא רק שמבהיר את ההיסטוריה המשפחתית, אלא גם נותן מוטיבציה להצליח בחיפושים...
מצ"ב הרישום המשפחתי של הורי-סבתך עם ילדיהם, כפי שנפקדו בשנת 1920 במונטגומרי Montgomery, אלבמה: האב: Sam Pohl, בן 48 האם: Annie Pohl, בת 45 בן חורג (מצוין הקשר לאבי המשפחה): Max Heller, בן 28 בת חורגת: Minnie Heller, בת 22 בן: Sol Pohl, בן 18 בן: Louis Pohl, בן 9 בדף המקורי ישנם פרטים מעניינים נוספים על המשפחה - עיסוק, שנות הגירה לארה"ב וכו'... לפני שנוכל להמשיך, יש לי מספר שאלות: 1. מה הכתובת האחרונה הידועה של סול או צאצאיו? האם ידוע משהו על שמות בנותיו? 2. האם לבני המשפחה האחרים שהזכרת (הפרופ' והשופט) יש פריטי מידע נוספים אודות משפחת סול? די סביר שיש להם, רק לעתים צריך "ללחוץ" קצת להוצאת מידע... 3. היכן ומתי נפטרה אמו של סבך, אנני? לילה טוב, ארנון

השגיא

New member
וואו ארנון תודה אתה תותח../images/Emo59.gif

איך מצאת את זה???????? אתה יכול לצרף לי קישור לכל הדף שאראה את הפרטים, (ואשלח לאמא שלי, היא בטח ממש תתרגש, וגם החבר'ה בארה"ב..) לגבי סולי, הפרופסור לא יודע שום דבר נוסף, למעשה הרבה מהפרטים אני סיפרתי לו. אני מחכה שהשופט יחזור אלי, אולי המייל לא הגיע אליו, אולי זה נרשם כדואר זבל, אנסה מהמייל של הבן שלי... כשיווצר לי הקשר עם השופט, אני מאמינה שהוא ידע לתת לי מספר פרטים נוספים, כולל אלו שבשאלות שלך. ואכתוב כאן כדי שתעזור לי ,ברשותך
ושוב, המון תודה! איך אתה עושה את זה???

סליחה על ששכחתי להזכיר את המקור

המפקדים ניתנים לעיון ולחיפוש באתר Ancestry.com (ובעוד אתרים רבים). השימוש באתר - בתשלום, אך ניתן להירשם לשבועיים חינמיים. לידיעה כללית, מומלץ לחפש במפקדים (ובמקורות אחרים) באמצעות מנועי החיפוש המצויינים של סטפן מורס. ארנון

לגבי המשך החיפושים - הייתי ממליץ

להמתין לתשובת השופט. אין טעם לטרוח רבות אם המתנה של מספר ימים תסייע בקידום התעלומה. מחכה לעדכונים, ארנון

השגיא

New member
יש לי פרטים נוספים

ראשית, שוב הרשה לי להודות לך. שנית היום נודעו לי פרטים נוספים. מסתבר שסולי שינה את שם משפחתו from Pohl to Paul , כדי שיוכל להתגייס לצבא ללא אישור הוריו מכיון שהיה צעיר מדי.. אז ייתכן שהוא נשאר רשום באופן רשמי בשם זה. לשתי בנותיו קראו Deborah , ו- Merry-Lee הן אמורות להיות בנות 60 ומשהו... הוא נפטר ב-1960 ב- St. Louis, Missouri. אז, ארנון יקירי, מה אני עושה עכשיו??

נדמה לי שיש לך הרבה עבודה...

שלום לך
הסיפור שלך נראה לי "פציח" למדי, אך נדמה לי שיש לך כעת עבודה די רבה בסקירה של אתרי אינטרנט רבים אשר ייתכן ויפנו אותך למידע הכרחי. ניסיתי לסדר את הצעדים המומלצים על פי סדר עדיפויות מסוים, אך אנא אל תקחי זאת כתורה מסיני... החיפוש כרגע אמור להתמקד, לדעתי, בשני כיוונים:
מציאת רישום הפטירה של סול, ועל ידי כך לקבל את פרטי בן משפחתו (בתקווה - אחת מבנותיו) אשר יהיה רשום שם כמי שהודיע על הפטירה (זוהי בעיה, כיוון שמאגר SSDI מתחיל בשנת 1962, ואילו סול נפטר, ככל הנראה, לפני כן)
מציאת רישום הנישואין של מי מן הבנות, על מנת לקבל את שם נישואיה לפני הכל, אנא וודאי כי את יודעת באילו מחוזות נמצאת העיר סט. לואיס St. Louis, MO. המלצותיי הן אלו: 1. מעבר קפדני על רשימת המאגרים המקוונים הקשורים לפטירות במיסורי, ובפרט לאלו הקשורים למחוזות הרלוונטיים וחיפוש בהם. 2. עיון באתר הסיג היהודי של החברה הגנאלוגית של סט. לואיס (ובכלל, באתר החברה), תוך חיפוש מקורות מידע ואנשים איתם אפשר ליצור קשר. הם וודאי מנוסים בנושאים כגון אלו. 3. קריאת המידע אודות בתי העלמין בסט. לואיס ועריכת רשימה של בתי העלמין בהם יכול היה סול להיקבר (אם בכלל נקבר באיזור). אם מדובר בכמה בודדים, אפשר להתקשר אליהם, בדרך כלל המאגרים שלהם ממוחשבים וניתן לחפש בהם בקלות. 4. אם דבר מזה לא יצליח - מומלץ לנסח הודעה תמציתית-מפורטת ולשלחה לרשימת התפוצה הכללית של JG. כשנגיע לשם, ואם תזדקקי עדיין להסבר, אסביר לך כיצד עושים זאת. מחכה לעדכונים, ארנון

wow1

New member
במדינת מיסורי ישנו מחוז St. Louis,

St. Louis County, ולהבדיל, ישנה עיר עצמונית-מרכז מטרופוליטני- בשם St Louis, שאומנם מוקפת בחלקה המערבי במחוז St Louis, אך אינה משויכת למחוז כלשהו. איל.

השגיא

New member
ועוד דבר-

אתמול כשראיתי את מה שצירפת ממש התרגשתי. היום הראיתי את זה לאמא שלי וגם היא היתה בהתרגשות ובהלם.

למעלה