שאלה ברשותכם...

הגר לי

New member
שאלה ברשותכם...

כולכם מכירים כמובן את סיפור חז"ל על הזבוב שפרעה מצא בכוס יין ששר המשקים נתן לו ובגלל זה שר המשקים נשלח לכלא. למעשה בגלל הזבוב הזה שר המשקים הכיר את יוסף שמאוחר יותר סיפר לפרעה על כך שיוסף יודע לפתור חלומות למעשה אם חושבים על זה "בזכות" זבוב מת יוסף עלה לגדולה. השאלה שלי אם אתם מכירים עוד סיפור שכזה שמופיע באגדות חז"ל בלבד על בעל חיים שמת ושינה גורלות. תודה רבה מראש.

לא יודע אם הם שינו גורלות...

מה עוד שאצל היהודים זה לא הולך לפי הגורל, אבל אצל טיטוס נכנס יתוש בראשו וכתוצאה מזה טיטוס מת, וכן החזיר שהעלו בזמן החורבן לביהמ"ק התחיל את החורבן ממש,וכן האריה שנתן בעיטה לנח בתיבה, וכן הנחש שפיתה את אדם וחוה. מקוה שעזרתי.

הגר לי

New member
קודם כל תודה רבה ועוד משהו

בקשר למה שאמרת: "וכן החזיר שהעלו בזמן החורבן לביהמ"ק התחיל את החורבן ממש" תוכל לספר לי בבקשה את הסיפור בקצרה? לצערי אני לא מכירה אותו. (בקשר לשאר הדברים אלו לא בעלי חיים מתים ולכן אני לא יכולה להשתמש בזה)

וגם את...

הכינים, הערוב,והדבר, והצפרדע, לגבי מקורות לדבר האחר שהעלו יש בגמרא בגיטין לא זוכר באיזה דף, וגם בכל ספרי החורבן.

כן, הזבוב שנכנס לראשו של טיטוס, אם

אני לא טועה, כשבא להחריב את בית המקדש

כעין זה

מסופר שלנבוכדנצר היה יתוש במוח במשך 7 שנים והיתוש ניקר לו את המוח עד שמת. לכשמת פתחו את ראשו של נבוכדנצר בכדי להוציא את היתוש וגודלו היה בגודל של ציפור.....

למעלה