שאלה - ברכת כהנים

פורטיו

New member
שאלה - ברכת כהנים

האם קרי בלילה מונע מכהן לעלות לברכת כהנים בבוקר למחרת?

להלכה לא

אתה יכול לטבול לפני התפילה במקרה כזה, אבל אין שום חובה הלכתית לטבול, רק סתם בשביל ההרגשה הטובה, בלי קשר לברכת כהנים, ותאמר בקול שאתה עושה את זה בלי נדר.

פורטיו

New member
אתה אומר שזה בעצם עניין של הרגשה?

אגב, האם יש הבדל בין שוגג ומזיד? כי אני שאלתי על מקרה של "בשוגג", מה לגבי "מזיד"? נ.ב אני יודע שכבוד הרב ביקש להמנע משאלות כאלה כאן אבל אני משתדל להתנסח בצורה הולמת.

mgb

New member
לפורטיו

בס"ד שלום ! שאלות בענייני צניעות אינן נאסרות להישאל בגלל הניסוח אלא מעצם מהות ותוכן השאלה. כך שניסוח עדין או מרומז לא פתרון ועיצה בכל זאת לשאול, לכן אנא הימנע מכך בעתיד. בתודה מגב

tkhri

New member
שאלה

מסקרנות. למה שאלות כאלה אסור לשאול כאן אבל במסר אישי כן? למשל,השאלה שהוא שאל מסקרנת גם אותי ואם עונים כאן אז כולם יכולים לראות ולהחכים אבל אם שואלים במסר אישי אז רק השואל מחכים. אני פשוט מנסה להבין את עניין הצניעות. תודה.

פשוט מאד

זה פורום ציבורי. מה שאני לא אשמיע בקול רם ברחוב שכולם ישמעו, אני גם לא אכתוב כאן. השאלה שלו הספציפית מצריכה כניסה לנושאים שונים, שלמשל אני לא הייתי מדבר עליהם עם הבן שלי כל עוד הוא קטן או נער. צריך לזכור שזה פורום פתוח שגם ילדים ונערים יכולים להכנס אליו. עניין הצניעות לא שייך להבנה שיכלית, זה ענין של הרגל ושל חינוך. ברגע שהחינוך הוא שהכל מותר, אז באמת אי אפשר להבין מה זה צניעות וזה נראה אפילו מוזר. אבל ברגע שמתרגלים לצניעות, אי אפשר להבין איך אנשים חיים בלי זה. למרבה הפלא זה דווקא משפר את איכות החיים ולא פוגע בשום דבר, אבל צריך לחוות את זה כדי להבין את זה. יש כאלה שמנסים לתת לזה הסברים שיכליים, אבל זה לא שייך לשכל, זה שייך לאיך שהעולם בנוי. והיחידי שיודע איך העולם בנוי זה יחידו של עולם. ואם הוא נתן חכמה לשלמה המלך, שהיה החכם באדם, לכתוב בספר משלי: בא זדון ויבוא קלון ואת צנועים חכמה, אז כנראה שזה דבר טוב. נסה ותהנה.

אופירA

New member
מנהל
כדי להגן על הפורום

הפורום פתוח לכל העולם, וכידוע לך, בכל העולם יש המון טיפוסים מסוגים שונים, חלקם לוקים בשגיונות וסטיות. כאשר אתה מנהל בפורום דיון הלכתי בנושאים קונבנציונליים, טיפוסים אלה משתעממים מלהיכנס לפורום, והוא יכול להתנהל על מי מנוחות, כסדרו וכתקנו. אבל כאשר עולים בפורום דיונים בנושאים המעוררים את דמיונם ויצריהם השונים, עלול הפורום להיות במה לטיפוסים אלו, והתנהלותו לא תהיה תקינה. הם יפגינו נוכחות קבועה בפורום, ישבשו את רצינותו ונחיצותו וישליטו עליו את "שאלותיהם" ו"תשובותיהם". הפורום לא יוכל להתנהל כסדרו, אנחנו נקיא מהתכנים ונסתלק מהפורום בגלל הגועל, ומי שיישאר בפורום יהיה אלו שהתכנים הללו לא מפריעים להם...

למעלה