שאלה ברומו של עולם - יוגורט חמוץ.

שאלה ברומו של עולם - יוגורט חמוץ.

בעיה: במקום בו אני גר (שוויץ - גבול גרמניה) אין לבנה. בשבילעשות לבנה צריך יוגורט ושמנת חמוצה. גם היוגורט וגם השמנת החמוצה המקומית - לא באמת חמוצים, כך שגם הלבנה לא יוצאת חמוצה. גם אם אני עושה את היוגורט בעצמי מהיוגורט המקומי - הוא לא יוצא חמוץ. אני מכיר את האגדה שאם מכינים את היוגורט מיוגורט תוצרת בית וחוזרים על המעגל כמה פעמים הוא נהיה חמוץ מפעם לפעם - זו אגדה. מנסיון. הבאתי מהארץ יוגורט חמוץ למדי (תנובה, 4.5%, הכי חמוץ שמצאתי בארץ). הכנתי יוגורט ויצא יוגורט ממש ממש לא חמוץ (ומן הסתם גם הלבנה). איך גורמים ליוגורט להיות חמוץ?

לחלב בשלב עשיית היוגורט?

ברור שלא - שלא יהרוג את החיידקים. ליוגורט המוכן - כן. כך שיצאה גבינה לבנה רכה נחמדה, אבל לא חמוצה כמו לבנה.

Rebeccan

New member
נסה לשמור את החלב בחוץ

נכון, יהיו יותר חיידקים, אבל אולי הטמפ' הקרה לא מאפשרת התפתחות חמיצות עוד אפשרות - להוסיף מעט לימון ראיתי באיזה מקום קובץ הסברים להכנת יוגורט .. אולי נירה יודעת על מה אני מדברת ותוכל לקשר עבורנו פרינצסה
בגן הפרחים

נירהמ1

New member
רבקה - ממש מתחת להודעה שלך../images/Emo140.gif

שרשרתי מתכון עם הסבר.

נירהמ1

New member
מה שנותן ללבנה האמיתית את החמיצות

הוא מיץ לימון. אני מכינה ואוהבת את הלבנה עדין יותר בלי לימון ובלי מלח, אבל גבינת הלבנה האותנטית היא חמוץ בשל מיץ לימון ותוספת מלח, כמו למשל במתכון שאני מצרפת. הובא לפורום על ידי אילנית 12. ממאמרי פורום "אוכל חלבי". לבנה של Ayuda וברוך הבא לפורום.

../images/Emo51.gif

כמובן שהשארתי את היוגורט בחוץ להתפתחות החידקים. אפילו דאגתי שיהיה להם חמים ונעים. בכל זאת היוגורט עצמו לא יצא חמוץ וזו הבעיה העיקרית שלי. בענין מיץ הלימון - יש לו חמיצות אחרת מזו שאני מחפש (מה גם שהוא יוצא כשמנקזים את היוגורט ורוב הטעם שלו יוצא איתו)

נירהמ1

New member
יש עוד דבר בלַבָּנֶה שמוכרים בסופר

שאין בלַבָּנֶה ביתית וזה "מלח לימון". אולי זה מה שנותן את החמיצות שאתה מחפש. אני שונאת את הטעם של מלח לימון ולכן לא משתמשת בו בבית. כל מאכל שמכיל מלח לימון גורם לי לשתות מים במשך שעות כדי להיפטר מהרגשת הצמא שהוא גורם. אם תמצא את התשובה נשמח אם תעדכן גם אותנו.
בהצלחה!

אז מה, את אומרת שלמרות שאני לא אוהב

מלח לימון - אני כן אוהב את זה בלבנה? יכולהיות (כמו שאני לא אוהב כוסברה ואי אפשר בלי בפלאפל, ואני לא אוהב מי ורדים ואני כן אוהב במרציפן ביתי) זה הסיפור? אז אין ברירה וצריך מלח לימון?

נירהמ1

New member
לא יודעת מה להגיד לך - מעולם לא

הכנתי שום דבר עם מלח לימון. אולי תנסה בכמות קטנה של לבנה, לשים מעט מלח לימון, אם לא יהיה טעים לא תחזור על הניסיון. אני מאוד אוהבת לנסות דברים חדשים (אבל לא עם מלח לימון
). ועכשיו תורי לשאול שאלות
: הניק שלך "תופס עוגב" ממש מסקרן, איך הגעת לניק כזה דווקא? האם אתה מנגן על עוגב? חובב מוסיקה לעוגב? איזה כלי נפלא. אני מאוד אוהבת מוסיקה לעוגב.

לכל שאלה תשובה../images/Emo13.gif

אז ככה... אענה לא בסדר השאלות
'האם אתה מנגן על עוגב?' - כן. זה המקצוע שלי (או לפחות המקצוע העקרי - הדבר ממנו עיקר פרנסתי. לשאלה המתבקשת - אני בכלל מוזיקאי, מופיע גם עם כלי מקלדת עתיקים וגם מלחין. גם משורר אבל את זה קשה להגדיר כמקור פרנסה של ממש). 'איך הגעת לניק כזה דווקא?' - כשנרשמתי לתפוז, משומּה הממשק סירב לקבל את הכינוי 'יובל רבין'* (שמי המלא) אז ישר שלפתי את הכינוי הזה. מקור השם 'יובל' בספר בראשית, ד' כ"א "...ושם אחיו יובל, הוא היה אבי כל תופש כינור ועוגב". כך שזה נראה לי הכינוי הכי טבעי שיש.
תמיד נחמד להתקל באוהבי עוגב
* לימים, כשהתארחתי בפורום כתיבה יוצרת, פתחו לי בתפוז גם כינוי 'יובל רבין', אבל אני כבר כ"כ רגילכתוב תחת הכינוי הזה, שנשארתי איתו (מה גם שהכינוי האחר חום לדעתי (צבע של ארוחים).

נירהמ1

New member
תודה רבה על התשובות - אני מאוד

אוהבת מוסיקה כנסייתית, פעם (לפני שנים) הייתי הולכת כמעט כל שבוע-שבועיים לשמוע קונצרטים לעוגב בכנסיה (מוסיקה לעוגב, עוגב ותזמורת ושילוב עם מקהלה, או זמרים). בעיני, זו המוסיקה הכי יפה והכי מרגשת - אני טיפוס מאוד סקפטי, אבל כשאני שומעת מוסיקה לעוגב, זו ההגדרה הכי טובה בעיני למשהו קרוב לשכינה. שוב, תודה על התשובות. שמחה שאתה כאן.

למעלה