שאלה/בקשת עצה

שאלה/בקשת עצה

יש לי שתי אימהות (שבמקרה גם בוועד) שביקשו ממני לתלות כל יום על לוח ההורים מה הילדים אכלו באותו יום/ פעילות מיוחדת שהייתה באותו יום.
אחת האימהות יותר מעוניינת בפירוט האוכל ואילו השנייה יותר מתעניינת יותר בפעילויות בגן ומבקשת יותר שיתוף מהנעשה בגן על בסיס יומיומי.
אני מתלבטת האם לעשות דבר כזה ואיך .
בעבר (לפני שלוש ארבע שנים בערך) הייתה בקשה דומה ממספר הורים בקטע של עדכון יומי על התפריט בגן. אז תליתי לוח מחיק וכל יום כתבתי מה היה התפריט של אותו יום. בסופו של דבר ראיתי שזה לא הפריע למי ששאל להמשיך לשאול כל יום מה הילד אכל ורוב ההורים לא קראו בכלל את הלוח מחיק.
ניסיתי גם לפני כמה שנים לעשות תפריט שבועי אבל אז כל פעם שהיינו צריכות לשנות מכל סיבה שהיא ההורים הגיבו כאילו ... לא יודעת - הם אוהבים סדר אצלי , לא מסתדרים עם שינויים (ההורים כלומר).
אני לא אובהת את זה שברגע שרואים את הילד השאלה הראשונה היא "מה אכלת היום?" ואם הייתי חושבת שתליית הלוח הזה תחסוך את השאלה הייתי תולה שוב לוח מחיק אבל שוב מניסיוני זה לא עבד.
אני הרבה יותר מתחברת לאימא שרוצה לדעת מה קורה בגן אבל איך לכתוב לה מדי יום מבלי שזה יהיה כבד עליי אחרי שבוע? האם אתן כותבות להורים מדי יום ויום?
יש לציין יש לגן אתר ואני מעדכנת אותו ומעלה בו דברים , תמונות וכדומה שמספרים על הנעשה בגן.
הודעות וכדומה אני שולחת במייל וכאשר אני מרגישה צורך אני מעדכנת הורים גם במסרונים.
חיפשתי מה לעשות ומצאתי את הדף הזה (למי שרוצה אני חושבת שזה מאתר "את זה").
זה מצא חן בעיני כי יש שם טיפל'ה על האוכל ורוב הדגש הוא על דברים אחרים.
חשבתי לעצב משהו דומה ולקחת את חלק מההדגשים.
אשמח אם תעזרו לי לחשוב על הדגשים פשוטים שאפשר לסכם במשפט או שניים (כדי שלא יהיה כבד לכתוב כל יום).
אני רוצה לעשות משהו "קבוע" (אפילו דף מנויילן שאכתוב עליו בטוש מחיק) פשוט כי חבל לי לבזבז דפים.
מה דעתכן?

דיווח להורים

קראתי את דברייך ואני רוצה לחלוק איתך את מחשבותי כאשר אני באה להענות לבקשות מעין אלה המופנות אלי או אל הצוות שלי.
ההורים שמשאירים את ילדיהם הקטנים במשמורתינו מאד מודאגים מהפרידה המוקדמת מילדיהם כמו גם מבחירת הגן או המסגרת החלופית אותה ייעדו להם לשנות חייהם הכל כך קריטיות ומוקדמות..
מכאן שצורכי ההורים לאסוף מידע רב ככל שניתן גדול יותר כאשר הם לא מכירים מספיק את המסגרת החינוכית.
לדעתי הגן כן צריך לתת את התשובות ואת המידע להורים על הנעשה עם ילדיהם. אותה אם שרוצה לדעת מה אכל ילדה בגן, לא תסתפק בכך שתכיר את התפריט, מכיוון שאין בכך מידע על מה אכל ילדה הפרטי. (אולי לא אכל את כל מרכיבי התפריט).
מאחר ומדובר באמא דואגת הייתי מנסה לספק לה את המענה לדאגה שלה.
ככלל אני מפרסמת תפריט קבוע, כאשר אני עורכת שינויים בתפריט (זה לא קורה הרבה) אני מידעת את אותם הורים שידועה לי רגישותם בנשא.
מתוך דבריים אני מבינה שאיםן לך תפריט קבוע, לכן אני חושבת שלוח מחיק קטן יכול לעזור., אני הייתי כותבת את התפריט השבועי ומתקנת רק כשצריך, כך ניתן להשיג שקט של ההורה בגיזרה זו.
כפי שאמרתי זה לא תחליף לדיווח אישי לאמא שרוצה לדעת מה בדיוק מתוך התפריט ילדה אכל, לה הייתי מדווחת אחרי שאשים לב אם הוא נוטה לאכול את כל מרכיבי המזון שמוגש בגן. במידה ולא, אדווח אילו מרכיבים הוא לא טועם/אוכל. אחרי שהאם תדע שאכן רואים את בנה, היא תרכוש בטחון והנושא יטריד אותה פחות.
באשר לדף שצרפת, לא הצלחתי לפתוח.

היי רוחלה

ראשית תודה על תגובה.
אולי לא הבהרתי - העניין כאן זה לא אימא שרוצה דיווח מה הילד הספציפי שלה אכל.
כאשר יש ילד שלא אכל או אימא דואגת כמובן שאני נותנת דיווח אישי ומכילה גם את האימא וגם את הילד.
יש תפריט קבוע של אוכל שנותנים לילדים וגם הימים פחות או יותר קבועים אבל זה לא כאילו בכל יום א' יש קציצות ובכל יום ב' יש עוף קבוע חקוק באבן.

העניין פה ואני מצטטת את האימהות - שהן רוצות לדעת כי זה משדרג להן את השיחה בבית עם הילדים כי הן יודעות מה לשאול את הילד ואם הוא אומר להן את האמת.
סתם דוגמה שהן העלו , יש אתר ואני מעלה בו תמונות ותכנים שונים אבל לפעמים התמונות מראות פעילויות קטנות שלא תמיד יוצא לי באותו יום לשתף את ההורים. משחק שהילדים שיחקו בחצר או פעילות חמודה .
הן לא אמרו את זה בתרעומת או כביקורת. שוחחנו על ענייני וועד והן העלו את זה כמשהו שהן היו רוצות לראות בגן ושהן חושבות שגם הורים אחרים היו רוצים לראות בגן.
אמרו שהן רוצות לדעת מה עובר על הילדים במשך היום כי רוב היום הן לא רואות אותם וכשהם רואות קשה להן לשוחח איתם. קל להן יותר כאשר יש להן איזה נקודות התייחסות. הן רוצות להיות שותפות יותר לעשייה בגן ואני מקבלת את זה.
אני מנסה למצוא דרכים יצרתיות לעשות את זה בצורה יומיומית כי בתחילת נושא אני מעלה לאתר תכנים מתאימים ומה נעשה לגן ואחת לכמה ימים מעלה תמונות.

חשבתי אולי לכתוב קטע קצר על אילו שאלות אפשר לשאול את הילדים כדי לדובב אותם או משהו.
הדבר המצחיק שמדובר בשני אימהות "וותיקות" . שנה שעברה הייתי תולה לוח אירועים שבועי (עם החוגים מה נעשה כל יום וכדומה) אז השנה שהן דיברו איתי הן אמרו שזה היה טוב להתחלה של הן בגן שהן לא הכירו כלום אבל עכשיו שהן יודעות את מערכת השעות הגנית הן היו רוצות לדעת על הדברים שמעבר.
לפי התחושה שלי הן רוצות להרגיש שאנחנו עובדות איתם בפן הדידקטי. ניסיתי יותר לשקף להורים אחרי הצהרים מה נעשה בגן ואפיזודה אחת או שניים שהילד עשה/חווה במהלך היום אבל הן נדלקו על העידכון היומי והיו מאוד רוצות לראות כזה דבר בגן.
לא אכפת לי לכתוב כמו (שכתוב בדף שהעליתי ) "היום סיפרנו את הספר...." או משהו כזה אבל אני גם לא רוצה שזה יהיה לי כבד כי זה צריך להיות משהו שאני יכולה לחיות איתו בשלום כל יום. ואני צריכה להרגיש שהם באמת יקראו את זה.
יש לציין שיש לכל נושא תכנון שהורים רואים מה נעשה פחות או יותר אבל רוב ההורים לא תמיד קוראים.
מה את חושבת?

דיווח להורים

מסכימה איתך שלהתחייב לדיווח יומי זה עלול להכביד. יתרה מכך עלול להביא לקושי ולהתנסחות פזיזה בכדי לצאת ידי חובה.
אני מבהירה להורים שאני מציגה את כל מה שקורה בגן ותפקידם לאסוף את המידע.
1. מתוך ציורי הילדים.
2. מתוך לוח התוכן.
3. מתוך השינויים המתחוללים במוקדי הגן השונים.
4. מתוך הספרים המוצגים לראווה על לוח התוכן (אלה הספרים שבהם אנו עוסקים כרגע)
5. מתוך לוח ההורים
6. מתוך אתר הגן
7. מתוך המיילים.
כל אלה הם מקורות אינפורמציה להורים.
שוב,, כמו שכתבתי קודם, לא הרבה הורים רוצים לשמוע כל יום מה היה, לאלה שזקוקים לכך, הייתי דואגת להגיד משהו או להעביר מסר על יד הסייעות.
אני לא הייתי מתחייבת לדיווח יומי.
ראיתי את הדף.
אני חושבת שאפשר לבנות את הדף לכל נושא שמתחלף ולא בכל יום מה עושים.

תודה!

לפעמים יש לי נטייה לבדוק את עצמי אלף פעם ולשגע את עצמי.
אמרתי להם את כל אלה באסיפת הורים אבל ... כשהן באו ככה ישר התחלתי לבדוק את עצמי .
תודה שאת מחזקת אותי שזה מיותר.

מה קורה אצלי

בכניסה לגן יש לוח מחיק עם טבלה בה אנחנו כותבות מה חסר לכל ילד ומתחת לטבלה יש מקום לכתוב מה עשינו היום בגן. אני משתדלת לכתוב כל יום, מוסיפה מהמפגש והטיול אבל יש ימים בהם אני לא מגיעה לזה...
ומודה שיש לי הרגשה שלא תמיד קוראים את מה שאני כותבת
למרות זאת... אני כותבת
לגבי תפריט- כמעט תמיד הוא קבוע.
אין מצב שאתמיד בכתיבת תפריט על הלוח, לכן אני אפילו לא מנסה

להבדיל מזה, הגננת של הקבוצה השניה שלי, כותבת כל יום מה הם אכלו

היי ארטישוקון,

תודה על התגובה.
הייתי שמחה לראות תמונה של הלוח הזה (אם את יכולה ומוכנה לעלות תמונה לתפוז).
אשמח להבין מה הכוונה ב"מה חסר לכל ילד". כלומר בתיק? במגירה?
כמה שורות את כותבת ? כלומר לאיזה פירוט את נכנסת?

הלוח

מצרפת תמונה של הלוח.
הפעם כתבתי למשל:
היום הכרנו את חלקי העץ, למדנו מה זה גזע, ענפים, צמרת, פירות למאכל, ופירות סרק. בטיול הלכנו לחורשה ומצאנו מה ההבדלים בין העצים, גילנו על הגזע נמלים, חיפושיות ועכביש ואספנו פירות סרק.

אני לא כותבת כל יום כי לעיתים המפגשים חוזרים על עצמם, והטיולים לא תמיד קשורים לנושא...

שלום לכולן!

ראשית תודה רבה לכל העוזרות !
מעדכנת (כי לא היה לי טיפת זמן בזמן האחרון
-
רוחלה לקחתי את הרעיון שלך לקחת את מה שאני כותבת ולהעצים את זה.
עשיתי שינויים בעצתך בלוח הורים ויש תגובות חיוביות דווקא מהורים אחרים (לא האימהות שהתלוננו).
האימהות שהתלוננו - אחת לא ראיתי כמעט מאז , היא לא באה לגן יש לה הרבה לחץ בעבודה והיא עובדת המון שעות.
השנייה הסתבר לי אחר כך שהיה לה איזה בהלה משפחתית אצל קרוב משפחה מבוגר שנפטר אבל עד שנפטר היא הייתה מאוד נסערת ומאוד איתו ברגעיו האחרונים וזה גרם לה לתחושה כללית של עצב וחוסר שקט. שהוא הלך לעולמו (לדבריה זה היה גאולה מכאבים) היא אומנם עצובה ואבלה אך שמחה שהוא שוחרר מקיום רע וכואב.
ארטישוקון - עדיין הייתי רוצה לראות את התמונה.
איך אני שולחת לך את המייל שלי? או מוצאת את המייל שלך?

galizoe

New member
אצלי...

התפריט קבוע, מודפס ותלוי על לוח ההודעות. עדכונים אישיים לגבי ילד שלא אכל טוב באותו יום נמסרים בע''פ.
אני כותבת תכנית שבועית מפורטת עם כל הפעילויות והחוגים לאותו שבוע, שולחת להורים מראש בדוא''ל, וגם תולה על לוח ההודעות. במידה ושיניתי פעילות מהתכנון, מתקנת על בעט על הדף.
ותמיד יש את ההורים שלא טורחים לקרוא ושואלים, ואת אלו שכן קוראים ומשתמשים במידע לשיחה עם הילד.

היי galizoe

תודה על התגובה.
אפשר לראות דוגמה לתוכנית שבועית שכזו?
בדרך כלל בדף להורים שאני תולה על הנושא אני מציינת את הפעילויות שאנו מתכוונות לעשות בנושא הספציפי אבל אני לא כותבת באיזה יום בדיוק.
יש לי את התכנון שלי של באיזה יום נעשה מה אבל בשל קשיים של סידור עבודה (אני מחפשת עובדת ולא מוצאת אחת רצינית) אז חלק מהזמן התוכניות לא יוצאות בדיוק מתי שתכננתי אותם. להורים יש הרגשה שיש תחלופה גדולה של עובדות אבל אני לא מוצאת אחת רצינית. מה שקרה שחיפשתי עובדת למשרה אחת ושסופסוף מצאתי אחת שהיא בסדר , אחת העובדות היותר רציניות שלי עזבה לפתע מסיבות אישיות לחלוטין. בינתיים אני מנסה למצוא לה מחליפה ולא מוצאת.
אני חושבת שזה גם חלק מחוסר הביטחון של ההורים ולכן חשוב לי לשווק קצת יותר את העשייה החינוכית.

אני חושבת שאת פועלת נכון

בימים אלה של החלפת סייעת באמצע השנה ובמיוחד כשהסייעת טובה, הרי שאנחנו צריכות לעשות כל שאפשר בכדי שההורים ימשיכו להרגיש בטוחים ושקטים ולהמשיך לסמוך על הצוות שיעשה הכל על מנת שהילדים יקבלו מענה לכל צורכיהם.
דיווח יומי בתקופה זו עשוי לעזור. המקרה זה הייתי מכינה, בסיס קבוע עם נילוניות/שמרדף כשלכל שקית ניילון יש כותרת. חלקם יעודכנו יומית וחלקם ישתנו עם החלפת נושא מרכז.
דף מידע על פעילויות הגן (מתחלף כל נושא)
לקראת פעילות ( בקשות לשיתוף עם ההורים או הצוות)
בעקבות פעילות (תיאור אחת הפעילויות ומה שקרה בעקבותיה, בדף זה אפשר לשלב צילום או שניים של הילדים במהלך הפעילות או להביא ציטטות מדיברי הילדים וכו.)
החוגים שלנו : קבוע (החוג , שם המורה ומועד החוג)
המזון שלנו (קבוע, עם הערה שיתכנו שינויים בתפריט לםי החלטת ההנהלה)
לוח הורים מסודר כזה יכול מאד לעזור להורים בתקופות של שינויים או חוסר יציבות צוות.

אצלי-מי שאני יודעת שזה ממש חשוב לו

מסמסת או עונה כשמסמסים לי.
יש תפריט קבוע שנדיר שהוא משתנה, אם יש משהו מיוחד לעדכן-מתקשרת או מסמסת.

בכלל אני בתקשורת מאוד פתוחה עם ההורים- אני די זמינה אליהם ובמיוחד מתקשרים בווטסאפ. בטלפון רק כשהילדים ישנים אם אני בגן או אחרי שיצאתי מהגן אלא אם זה ממש דחוף...

למעלה