שאלה בקשר לתשלום

תתוּש

New member
שאלה בקשר לתשלום

מעצבת אתרים שעבדתי איתה בעבר ביקשה ממני לעצב לוגו ללקוח לו היא בונה אתר. ביקשה משהו "יוקרתי ובינ"ל" ונתנה לי פחות או יותר את דרישת הצבעים.
הצגתי מס' אופציות (שיצרתי באילוסטרייטור) והלקוח בחר אחת, אותה הוא ביקש לראות במס' צורות וצבעים.
שלחתי לה את הדרישות של הלקוח בתוספת כמה שינויים ותוספות EXTRA על דעת עצמי.
לאחר כמה שינויים קטנים נוספים היא אמרה לי שהלקוח בחר "לרדת מזה".

עם זאת - היא לא מתכוונת לשלם לי על הסקיצות (שהיו קרובות כבר לקובץ מוגמר, אגב) כיוון שלדבריה הלקוח מלכתחילה לא היה ממש מרוצה ב-100% מהכיוון העיצובי שלי והיא שיכנעה אותו להמשיך בקו שהצגתי עד שלבסוף הוא "ירד מזה".

אמרתי לה שאני לא מוכנה לעבוד בחינם, לא מדובר פה בשירבוט סקיצות על נייר אלא עבודה של ממש. מה גם שהיא עובדת מול הלקוח ואני עובדת מולה. היא אמורה לשלם לי בלי שום קשר למה שקורה עם הלקוח, כיוון שאני עובדת "בשבילה".

האם אני צודקת? להתעקש לקבל את התשלום בכל מחיר?

פודיום6

New member
בעיקרון זה לא בסדר אבל...

אם לא סיכמתם מראש כמה ומתי היא אמורה לשלם סביר מאוד שיהיה קשה לך להוציא ממנה כסף אם לא בלתי אפשרי.
חתמתן חוזה?
ניתן מחיר לעבודה, מקדמה וכו׳?
אני מניח שלא - ופה הבעיה.

אם תתעקשי מה זה יעזור לך? ומה זה בכל מחיר?
אלא אם מדובר בסכום גדול העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא (עם כל הכאב) לעבור הלאה, ללמוד מהטעות (לא לעבוד ללא חוזה ובלי שניתנה מקדמה) ולא לעבוד יותר עם אותה מעצבת אתרים...

דעתי האישית

לדעתי את צריכה לבקש מההתחלה תשלום על סקיצות ולהכין חוזה ללקוח במידה והוא לא רוצה את העבודות שלך אזי ישלם לך בעבור זמנך.
אני בטוח שהשקעת שעות וזמנך הוא לא לחינם כדי להגיע לרמה של לעצב לוגואים בטוח שילמת כסף עבור לימודים וזמנך נחשב גם
לדעתי את לא צריכה לוותר ולהתעקש לבקש את מה שמגיע לך !!!

למעלה