שאלה בקשר לתוכים מסוג קוקטיילים

GalaxyVoice

New member
שאלה בקשר לתוכים מסוג קוקטיילים

שלום לכולם.
מזה 15 שנים היו לי זוג קוקטיילים והיום במפתיע מצאתי את הנקבה מתה.

היא הייתה כל השבוע בסדר גמור והתנהגה רגיל לחלוטין ופתאום היו באופן לא מובן מתה ואני לא מבין מה קרה.
דבר שאני רוצה לציין שהמיכל מים שלהם שמילאתי רק לפני יום וחצי כבר היה ריק לחלוטין אז יכול להיות שיש קשר.
אני עכשיו מאוד מודאג בקשר לזכר ויש לי כמה שאלות.
האם אצל קוקטיילים ברגע שאחד מבני הזוג מת גם השני ילך אחריו?
האם אולי היא חלתה במשהו וגם הוא יכול להידבק או נידבק?

אשמח לעזרה

היי...

קודם כל, 15 שנים בשביל קוקטייל שחי בשבי זה ממש מכובד, לא חושב שהרבה מגיעים לגיל כזה ובטח שלא הרבה מעבר, ככה שאתה יכול לקחת בחשבון שמה שזה לא היה שגרם למותה, ייתכן וזה היה חלק מתהליך הזדקנות טבעי.
בנוגע למה שקורה עכשיו, ממש לא בהכרח שהזכר 'ילך אחריה', כמובן בהנחה ולא מדובר באיזשהו גורם מדבק. בן כמה הזכר?
כעת הכל שאלה של עד כמה אתה מעוניין להרחיק לכת כדי לברר מה קרה. במידה ועדיין לא נפטרת מהקוקטיילית, ניתן להעביר אותה למכון פתולוגי בבית דגן לבדיקה שלאחר המוות, אתה יכול להגדיר להם לבדוק נוכחות חיידק/וירוס ספציפי וחוץ מזה הם גם יכולים להעריך פחות או יותר את סיבת המוות. בהנחה והיו לך עוד תוכים זאת הייתה אפשרות סבירה, מאחר ויש לך עוד תוכי אחד בלבד (?) יותר פשוט יהיה לקחת אותו לבדיקה וטרינרית שגרתית פשוטה, על הדרך לבדוק לו כלמידיה/פוליומה.
אפשרות שלישית היא לא לעשות כלום.
אם הייתי צריך להמר - לא מאמין שמדובר במחלה מדבקת, שכן כנראה היית מבחין בשינויי התנהגות כלשהם ופחות נתקל במוות פתאומי.
זאת כמובן בהנחה שאתה כן עוקב אחריהם ולא זיהית התנהגות חשודה בימים האחרונים.
בנוגע למים - תוכים נוטים לפתח מחלות כליה בקלות, ובעיקר בהזדקנות, במקרה כזה הם נוטים לשתות הרבה (ולהרבות בשתן). אם מיכל המים התרוקן מוקדם משציפית, ייתכן שזה בגלל שהיא שתתה יותר מהרגיל, וגם העובדה שהיא נשארה בלי מים יכלה להביא להחמרה נוספת במצב.

GalaxyVoice

New member
הם אצלי 15 שנים

זה אומר שהם יכול להיות בני 16 ומעלה.
הזכר מתנהג כרגע כרגיל בהתחשב בנסיבות. הוא כמובן כל הזמן צועק ומחפש את הנקבה ונרגע רק אם מישהו מבני המשפחה נכנס לצייץ לו.
הבנתי שקוקטיילים נוטים לדכאון ברגע שאחד מבני הזוג מת וזה מתבטא בחוסר רצון לאכול, לשתות ועקירת נוצות. כרגע מהבחינה הזאת הוא בסדר.
15-16 זה מכובד עבור קוקטיילים בשבי? קראתי שהם יכולים להגיע גם ל- 20 ומעלה דיי בקלות אם מטפלים בהם טוב.

היי

הם יכולים להגיע ל20 שנים בשבי, נכון ברמה התאורטית אבל בפועל זה די נדיר.
הם חיו 15 שנה ביחד ולא הביאו צאצאים מעולם? מה הם אוכלים כל השנים האלה?
הזכר יכול להיות בדיכאון אבל הכל תמיד היה ויהיה ברמה התאורטית כי אף אחד מאיתנו לא היה תוכי ולא נדע איך הם באמת מרגישים או מה הם חושבים. אם אתה רואה שינויי התנהגות שאתה תוכל לפרש כדיכאון אז כדאי להתייחס אליהם, כמו לתת לו תשומת לב יותר מהרגיל, להיות בחברתו (הוא חברותי ?) ואולי להביא לו בת זוג.
במקרה ותצרף לו בת זוג אני חושב שכדאי בכל זאת לבדוק אותו אצל וטרינר לפני שתעשה זאת.

GalaxyVoice

New member
הם הביאו צאצאים

שתי נקבות ששרדו ועוד הרבה פעמים ביצים שלא בקעו.
אני חושב שהוא מציג התנהגות דכאונית כי הוא כל הזמן עומד מול המראה בכלוב שלו וצועק או מזמר. מעבר לזה הוא בסדר כי הוא אוכל, שותה ולא מנקר נוצות שזה הבנתי סימן דיי חשוב.
בקשר לבת זוג אני לא אביא לו. התוכי אצל הורים שלי ואני חוזר פעם בשבוע או שבועיים אליהם לסופ"ש ואין להם כוח לטפל עוד פעם בתוכים.

לא רואה סיבה לדאגה

סביר להניח שהוא באי .שקט כי הוא רגיל לחברת בת הזוג שלו. מנסיוני הם יכולים להתגבר על זה, רק תוודא ששמים אליו לב כמה שניתן כדי להבחין בסימנים יותר מדאיגים. וגם כדי להעסיק אותו שלא יהיה לבד, בהנחה והוא חברותי לבני אדם. במידה ולא- למצוא דברים אחרים שיעסיקו אותו (אוכל מעניין, צעצועים וכו).

roialper

New member
תוכי קוקוטל

לדעתי היא נפטרה מזיקנה כי 15 זה גיל די מבוגר קוקוטל ובשבי בממוצע הם חיים רק 5 שנים.

למעלה