שאלה בקשר לשר"ש

mefisto hagadol

New member
שאלה בקשר לשר"ש

שמישהו יסביר לי את העיקרון שמאחורי שיווק רשתי. קשה לקבל מידע אובייקטיבי בנושא, התגובות הן בדרך כלל מאוד אמוציונאליות - לכאן ולכאן. הרעיון שהלקוחות של חברה ירוויחו כסף מהחברה שבה הם מנויים, מבלי שהחברה תעשה הפסדים, נשמע לי קצת סותר את חוק שימור המסה. מאידך הוסבר לי שהחברה פשוט משקיע את תקציב הפירסום שלה (שיכול להיות מאוד גבוה בחברות רגילות) במפיצים ובלקוחות שמתפקדים כמפיצים, העיקרון הזה נשמע לי כבר בתווך ההגיון. עם זאת,בלתי אפשרי ש"כולם" ירוויחו, הכסף הרי צריך להגיע מאיפה שהו (או מישהו). המצב האידיאלי לחברת שר"ש הוא שכל הלקוחות הם גם מפיצים, ומפיצים מצליחים - כלומר אם הם כ"כ מצליחים הם מרוויחים מהחברה יותר מאשר שהם מוציאים שזה באופן טבעי אומר שהחברה מוציאה יותר מאשר שהיא מכניסה - ושוב חוק שימור המסה... לוליי היה לי חבר טוב ואמין עם ראש על הכתפיים שמתעסק בזה הייתי בורח מזה כמו מאש, אבל הבן-אדם פשוט יודע לדבר. תמיד שאני מעמת אותו עם השאלות האלה הוא מוציא לי תשובות שחלקן מתחום החשבון הדיפרנציאלי-אינטגרלי, שמושם מה אני לא מצליח לזכור לאחר מכן (מעניין מה פרויד היה אומר על זה..). העניין הוא שלהבדיל לחברות שר"ש אחרות החברה הספציפית הזאת מציעה מוצר שנשמע לי מבטיח ובעל פוטנציאל (מדובר בפיתרון תקשורת IP - יוביפון אם מישהו שמע) ולו היה לי את ההון הדרוש לכך הייתי משקיע כספים בלאו הכי בשוק התקשורת(בצורת מניות), מכיוון שאין לי מספיק הון בכדי למנף השקעה רצינית נשמע לי שר"ש לפחות כמו אופציה שצריך לקחת אותה בחשבון. חיפשתי מאמרים בכתבי עת כלכליים על יוביפון ולא מצאתי כלום מעבר לזבל פירסומאי של מפיצים בני 17 שמבטיחים כסף קל (לבדיל לחבר שלי, יש לציין) אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי לספרות מקצועית בנושא (לא פירסום שיווקי של מפיצים, אלא חומר קריאה אקדמי או עיתונאי-מקצועי.) גם אשמח לקבל תגובות, אך בבקשה לא ממפצים שרוצים לגייס אותי(מספיקים לי 30 ימי מילואים בשנה, תודה) וגם לא מאנשים ששמעו על הרבר לייף ושרוצים להזהיר אותי מפרמידות תודה ויום טוב

baboo613

New member
שלום חבר

קודם כל רציתי להגיד לך מזל טוב על ההחלטה הנכונה להיות עם ראש פתוח... שיווק רשתי לא מתאים לכל אחד מאלפי סיבות שרבות מהן יתגלו לעינך אם תקרא ספר של איגוד לשכות המסחר בשם "הגל הרביעי" שנכתב על ידי עיתונאי בשם ריצ'ארד פו אשר מעולם לא עסק בשר"ש אך מעריץ מושבע של השיווק.. במילים פשוטות שר"ש הוא מעיין שיווק חברתי בו החברות כבר אינן שואפות להיות תאגידים גדולים ששמם מופיע בכל פינה אלא לתת לבוני עסקים (IBOs) לשווק את המוצר ולבניית עסקים ביתיים באלפי בתים... במילים אחרות במקום מעט מפיצים הרבה לקוחות והוצאות פירסום כבדות - הרבהמפיצים מעט לקוחות לכל מפיץ והכנסות ענק משיווק ופירסום. לא כולם מרוויחים. רק הנמרצים ביותר מגיעים להכנסות החלומיות שנותנות את החופש שחיפשו בשר"ש. כמו בכל עסק רציני (חוץ מהכנסה שיורית) גם הספר "הגל השלישי" פנומנלי וכדאי... ויש עוד רבים וטובים.. אגב אני מפיץ ביוביפון ואני ממליץ לך להצטרף לחבר שלך ולעלות על הגל... יותר מזה אני ייתן לך עצה באמת מיוחדת ואמיתית... ישנה חברה בשם Nu Skin ואני ממליץ לך לחפש.. לצערי אני לא שותף בחברה כי אני מוגבל בעשיה אך היעד להצטרף בעוד שנה.. בהצלחה...

למעלה