שאלה בקשר לשרת SBS 2003

SkyWalker11

New member
שאלה בקשר לשרת SBS 2003

שלום לכולם יש לי שרת SBS 2003 מותקן עליו EXCHANGE 2003 וגם ה-DNS מותקן בשרת שלי 1.השאלה היא איך או איפוא אני מגדיר את ה-MX RECORD בשרת שלי???(לא אצל הספק אינטרנט שלי אלא על השרת שלי מכיוון שה DNS מותקן על השרת שלי) 2.שאלה שנייה היא לגביי ה A RECORD(אתר האינטרנט שלי) אותה שאלה??? נ.ב באיגוד האינטרנט הישראלי כבר שיניתי את ה-DNS שלי (+ה ip הקבוע שלי) תודה רבה לכל המשיבים

TheJoCKeR

New member
אני לא מומחה גדול, אבל...

ה MX Record לא יושב בשרת DNS שלך, אלא אצל מי שסיפק לך IP קבוע. ה DNS שלך משרת רק את הדומיין הפנימי שלך - זה ש SBS מכיל מול התחנות עבודה בארגון שלך... ד"א, ה MX Record, אם אתה (כנראה) לא יודע, משמש שרתי דוא"ל אחרים ע"מ להפנות דוא"ל לארגון שלך וה DNS שעל SBS שלך לא משרת אותם... כל מה שנאמר ע"י לגבי השאלה הראשונה, תקף גם לגבי השניה אלא שה- A Record נועד לציין לעולם מהי כתובת ה IP של הדומיין שלך. למשל: אם אני יושב בבית וכותב בשורת URL: www.skywalker11.co.il ה- IE אצלי פונה ל DNS של הספק אינט' שלי בבקשה לקבל את ה IP שלך. זה מפנה את השאלה ל DNS של co.il וכו' עד שנמצא ה DNS של מי שסיפק לך IP קבוע שמחזיר את התשובה לפי ה A Record... אותו כנ"ל לגבי דוא"ל אלא שהתשובה היא הרשומה MX Record. בקיצר, שני אלו יושבים אצל מי שסיפק לך את ה IP הקבוע... אנטידוט, תקן אותי אם אני טועה...

טופי

New member
ככה זה בעקרון

אבל אתה יכול גם להחזיק את הDNS שלך אצלך. ואז כאשר מנסים להגיע לwww.jocker.com.tw אז הוא בודק לפי הסדר, ושואל את הDNS שלך מי זה WWW.

SkyWalker11

New member
אני חושב שאתה טועה

ה-IP הקבוע שלי מספקת לי אותו ספקית האינטרנט שלי(netvision) לטענתם"מכיוון שהדומיין שלי(www.skywallker11.co.il) לא מוחזק אצלם אלא נמצא ברשותי ובאיגוד האינטרנט הישראלי מופיע שם השרת שלי + ה-IP הקבוע שלי אז זה לא קשור אליהם"

-עומרי-

New member
לאיזה DNS הפנת את הכתובת שלך

באיגוד האינטרנט? כלומר, בהרשמה\עדכון כתובת - איזה DNS רשמת?

-עומרי-

New member
מה זאת אומרת ה-DNS שלי?

ה-IP הקבוע\דומיין שלך? או של ספק האינטרנט?

SkyWalker11

New member
על השרת שלי מותקן גם שרת DNS

ה-IP הקבוע מנטוויז'ן הדומיין שלי

antidot

New member
----->

האם שם הדומיין שקנית בISOC והשם הDNS-י של AD זהים ?

SkyWalker11

New member
ניסוח חדש לשאלה

יש לי שרת DNS + שרת EXCHANGE על אותו שרת (SBS 2003) יש לי גם כתובת קבועה של IP מספק האינטרנט שלי. עכשיו אני רוצה לקבל מיילים אצלי בשרת אני כבר עדכנתי ב- ISOC את ה DNS שלי השאלה היא איפה בשרת ה - DNS שלי אני מעדכן את ה-MX RECORD ו A RECORD??? נ.ב חשוב לספק אינטרנט שלי אין צד בעניין(ה -DNS הוא שלי בוודאות!!!!) שוב תודה לכולם ושבוע נפלא

antidot

New member
הההםםם

אתה גורר את עצמך למצב לא בריא בו אתה חושף את הDNS של האירגון שלך (עם כל הרשומות) החוצה - דבר המאפשר בקלות לכל ילד לקבל את הטופולוגיה של הרשת שלך. האלטרנטיבה במקרה שלך (הקונפיגורציה בה השם הDNS-י של AD שווה לשם DNS-י חיצוני של האירגון הוא בניגוד ל best practices), הוא לעבוד עם split brain dns: http://www.microsoft.com/serviceproviders/resources/techresarticlesdnssplit.mspx מה שלא תעשה, אל תפתח את הDNS של AD החוצה.

למעלה