שאלה בקשר לשפה : )

שאלה בקשר לשפה : )

לפורום שלום. בגלל הרבה זמן פנוי החלטתי שאני רוצה ללמוד שפה. בגלל שיפנית נראה שפה מאוד מעניינת (ואני התחלית להתעניין ביפן בכללי) חשבתי ללכת עליה (למרות שאני יודע שהיא ממש קשה, אבל אני מוכן להשקיע). אבל יש לי בעיה, המקום שאני מעונין ללמוד בו גם מלמד סינית.. אז מישהו יכול להגיד לי מה ההבדל בין השפות? (ואני מניח שיש הבדל גדול), מה יותר קל?, ואיזה שפה יותר משתלם ללמוד? ועוד משהו שלא ממש קשור: אני מעוניין לדעת איך אפשר לעבור לגור ביפן? לקבל אזרחות ז"א? צריך לעשות משהו מיוחד? דרך עורך דין? (אני לא רוצה לעבור, אני פשוט מעוניין לדעת האם זה אפשרי לאדם רגיל שגר בישראל לעבור לגור ביפן?) מקווה שהשאלות לא יצאו טפשיות..חח.. בתודה, דניאל : )

אגדתית

New member
מנסה לעזור

קודם כל בקשר לאזרחות מה שאני יודעת זה שיפן לא מאפשרת ריבוי אזרחויות. כלומר גם אם תגיע למצב שתוכל לקבל אזרחות יפנית תצטרך לוותר על הישראלית ועל אזרחויות נוספות אם יש לך. אני לא יודעת איך עובד בדיוק תהליך קבלת האזרחות אבל אני משערת לעצמי שאתה צריך לחיות כמה שנים לפני זה ביפן ושזה תהליך לא פשוט בכלל. בקשר לשפות קודם כל אתה צריך ללכת על השפה שמושכת אותך. יש הבדל גדול בין השפות מהצליל שלהן (הן בכלל לא נשמעות אותו דבר) ועד לדקדוק שלהן. בנוסף יש ביפנית שתי מערכות כתב קאנה שאין בסינית. שתיהן שפות בהחלט לא פשוטות אבל ממה ששמעתי יפנית קצת יותר קלה ללימוד מסינית. אבל זה לא באמת צריך להוות שיקול בשבילך בבחירת שפה. בקשר לאיזה יותר שימושית? תלוי מה אתה הולך לעשות איתה... כל אחת שימושית למדינה שלה. אם אתה חובב אנימה למשל (סתם דוגמא) אז יפנית זה רעיון מצויין. בכל אופן אני מציעה לך להתעמק קצת אולי גם מעבר לשפה בתרבויות הסינית והיפנית ולראות מי מהן יותר מושכת אותך וללכת על מה שבחרת... כי בסה"כ שפה זה רק חלק מתרבות. ואם התרבות לא מושכת אותך באמת שאין לך טעם ללמוד את השפה. אני אישית לא יודעת סינית אבל התחלתי ללמוד יפנית בגלל אנימה ואהבה לתרבות היפנית וכל מה שקשור ליפן.

0Pandemonium0

New member
לא מבין מה השאלה.

אתה מתעניין ביפנית ורוצה ללמוד יפנית, אז כך יפנית. זה שמלמדים שם גם סינית לא צריך לגרום לך לשקול מחדש, אם אתה לא מתעניין בסין ובשפה הסינית.

raisingod

New member
תהליך קבלת אזרחות יפנית

אז לפני שאני יתחיל אני רוצה לציין שיפן היא מדינה לאומית לכן היא מאמצת את השיטה של קבלת אזרחות לפי מוצא( למי שלמד אזרחות זה אמור לצלצל), ולכן לא פשוט לקבל את האזרחות אם אתה זר( זה אפשרי). אז לפני שאתה יכול להפוך להיות אזרח אתה חייב להיות תושב קבע, כדי להפוך לתושב קבע אתה צריך: לגור ביפן 5 שנים. להיות נשוי ליפני/ית ולהוכיח שהקשר רציני/להיות מקרה נדיר מאוד. לעבור מבחן בסיסי ביפנית. אחרי 3 שנים לפחות של נשיאת התואר אזרח קבע אתה יכול להגיש מועמדות לאזרחות, בשביל להיות אזרח אתה צריך: להיות נשוי לפחות 5 שנים ליפני/ית. לעבור מבחן בסיסי ביפנית. לעבור ראיונות. לוותר על האזרחות השניה שלך. התהליך כולו הוא ארוך ומלווה בבירוקטיה מעצבנת וסחבת.

עוד שאלה שעלתה בראשי : )

אמרתם אחד הדברים בשביל לקבל אזרחות צריך לגור ביפן לפחות 5 שנים... איך זה אפשרי? צריך כל-מיני אישורים? איך מקבלים אותם? בתודה, דניאל : )

GnomeBubble

New member
כמו שכבר אמרו

אם מה שמעניין אותך זה יפנית, אז zehi (וקשה לתרגם את זה לעברית) תלמד יפנית. הקשר הממשי יחיד בין סינית לפינית הוא שהיפנית שואלת את שיטת הכתב הסינית, אבל גם כאן תווי הקאנג'י מהווים רק חלק ממערכת הכתב היפנית. איזו שפה מבין השתיים יותר קלה? זאת שאלה קצת קשה. לדעתי, לדובר עברית שתיהם יהיו קשות פחות או יותר באותה המידה, אבל בתחומים שונים: הדקדוק של הסינית הרבה יותר פשוט, וגם מערכת הכתב יותר פשוטה (אין, אמנם, כתיב פונטי אבל יש רק קריאה אחת לכל סימן בדרך כלל). מצד שני, ההגייה הסינית (מנדרינית, קנטונזית, או כל ניב אחר) היא קטסטרופה טוטלית, עם תנועות משתנות, עיצורים משונים מאוד לכל אוזן לא-סינית, וכמובן - הטונים. יפנית לעומת זאת היא שפה לא טונלית, קיימות בה רק 5 תנועות פשוטות (כמו בעברית מודרנית), ובכלל כל המערכת הפונמית שלה מאוד פשוטה ואין בה ממש צלילים ששונים יותר מדי מהצלילים בעברית. איזה שפה יותר משתלמת? בעיקר תלוי מה אתה מתכוון לעשות איתה. שמעתי על הרבה אנשים שלמדו סינית או יפנית כדי לעשות עסקים עם סין/יפן. יש בפורום כמה אנשים שמשתכרים מהעיסוק הזה, אבל אני לא ממש מכיר כאלה שמתעסקים בסינית (מצד שני, סין תפסה פופלריות יותר מאוחר, אז לך תדע). בכל מקרה, יש מקצועות יותר מכניסים אם מה שמעניין אותך זה רווחים טובים - מה שכן, כנראה שאפשר לפחות לחיות מזה בכבוד.

עוד שאלה קטנה:

איזה ספרים טובים יש על יפן? (תרבות, מנהגים, שפה, בידור ,אוכלוסיה וכו'...) ספרים שמתארים את יפן טוב... : ) אפשר באנגלית, אבל עדיף עיברית : )

raisingod

New member
ספרים מעולים באנגלית

הספרים הבאים מכילים יותר מידע מהספרים של שילוני ( שספריו הם טובים אך לא מספקים את רעבוני לידע),כולם על היסטוריה מודרנית של יפן וכולם באנגלית : 1)The Columbia Guide To Modarn Japanese history 2) japan's postwar History- Gray D. Allinson 3)A modarn History Of Japan From Tokugawa Times to Present Andrew Gordon

../images/Emo41.gif נקו../images/Emo92.gifכדאי להוסיף לקישורים

או ל FAQ שכבר קיים בנושא ספרים.

jonbaum

New member
שווה לבדוק

גם את הספרים של REISCHAUER, כמו: Japan, The Story of a Nation.

יש גם מיתולוגיה יפאנית של יעקב רז

לדעתי האישית הספר הזה יבש כמו סטייק ששכחו על המנגל אבל "זה מה יש". חבל, מיתולוגיה יכולה להיות מסופרת בצורה מרתקת גם בלי להוציא ממנה את הנופך האקדמי. הספר הזה הוציא לחלוטין את כל התבלינים והטעם מהסיפורים.

למעלה