שאלה בקשר לשמן מנוע

boriska1

Well-known member
מדובר על וולוו S60 שנת ייצור 2015 דגם מאוחר . טיפול 135.000 .
רוצה לעשות טיפול לא בחברה. החלפתי מקום מגורים ומחוסר ברירה מחליף גם את המכונאי.לפי ספר הרכב
החברה ממליצה על castrol edge professional V OW20
הסתבר שהחברה מייצרת אותו שמן למגוון מכוניות, כפי שאני מבין, וזה לא בהכרח נכון, הצמיגות של השמן זהה, אך יש
תוספים שונים. לדוגמא: אותו שמן יש המומלץ לדגמי פולקסווגן.
הבעיה שאין להשיג במיכלים של 5 ליטר, אלא ליטר בלבד. זה מייקר מאוד את השמן, להערכתי בכ30 אחוז. בכסף כ130 שקל.

כאמור CASTROL היא המלצת החברה, שוב לפי ספר רכב של החברה מותר להשתמש גם בשמן OW20-VCC-RBSO-2AE
תוך עיון ברשת מצאתי מיכלים של 5 ליטר בשליש מחיר של חברת WOLFF ,תוצרת בלגיה.(149 ש"ח). או חברת MOTUL
אוסיף עוד פרט, אני צפוי לנסוע מעט מאוד, הרבה פחות מ15.000 ק"מ לשנה, כך שהשמן יוחלף בקילומטרז" נמוך. (עברתי לגור קרוב מאוד
לתחנת רכבת, כמעט כל הנסיעות הבינעירוניות שלי ברכבת. אחלה דבר).
יש לי 3 אלטרנטיבות:
א.שמן קסטרול בבקבוקים של 1 ליטר המיועד לוולוו , יעלה לי כ 380 ש"ח ל5 ליטר
ב.שמן קסטרול באותה צמיגות במיכל 5 ליטר אך מיועד לרכב אחר יעלה כ 250 ש"ח
ג.שמן של חברת WOLFF או MOTULשעונה על תקן וולוו 149 ש"ח

מה אומרים חכמינו?

חן 1111

Active member
אתה יכול להשתמש בכל שמן של יצרן איכותי שעומד בתקן VCC-RBSO-2AE ובצמיגות 0W20. לכל יצרן יש גם חברת שמנים שהוא ממליץ על המוצרים שלה, אבל ממש לא חובה להשתמש דווקא בהם.
שים לב, נדמה לי שברכב שלך צריך קצת יותר מ-5 ליטר.

boriska1

Well-known member
תודה חן. ככל הנראה אצטרך בכל זאת לקנות בבקבוקים של ליטר. אנסה להשיג הנחה מקסימלית. לאחר עיון ראיתי שWOLFF לא בא בחשבון.
לגבי MOTUL זה אחלה שמן, אלא שאין להם יבואן רשמי ואני חושש ליפול לתוצרת שכם. יש להם רק 3 דילרים בישראל, אבל הם לא מוכרים שמן למכוניות, אלא לאופנועים
אתה צודק, באוטו שלי , לפי חוברת היצרן צריך למלא 5.4 ליטר.
תודה רבה על טרחתך

נערך לאחרונה ב:

moshecaspi

Active member
השמן של קסטרול תואם ACEA C5 כמו גם של SHELL. של מוטול תואם ACEA A1/B1. לא מובן לי איך המוטול מסתדר.

boriska1

Well-known member
תודה משה. בדקתי ל MOTUL יש בדיוק את השמן המתאים לי. הבעיה שאין לו יבואן רשמי, חברת אוטווורק היא חברה רצינית, אבל צריך להרשם כדי לדעת משהו והם רושמים רק סוחרים. בטלפון של האתר שנתת לי לא מוכנים להגיד מי היבואן.
בדקתי באתר חברת "של", אין לה יבואן רשמי בישראל, יש לה ברשות הפלשטינית. חברת פז מוכרת המוצרים שלה, אבל אין בקטלוג את השמן שאני צריך.
מפחד להסתבך עם שמן תוצרת שכם.
דיברתי עם חנות, שאני סומך עליה והיא גם מופיעה ברשימת סוכנים של קסטרול, אם אקנה 6 בקבוקים של ליטר, אקבל הנחת כמות משמעותית.

לכל אחד והקרמה שלו, ככל הנראה נגזר עלי מן אללה לשלם יותר :) שאלה יהיו הצרות שלי ושל כולם, בסוף יצא 150 -100 ש"ח לשנה.

בשוליים: ידוע לי בוודאות, מוסכי וולוו משתמשים בשמן של פז. אבל פז לא מוכרת לציבור שמן זה. מריח קומבינה.
גם לא מבין למה קסטרול לא מוכרת שמן זה במיכלים של 5 ליטר. זה לא מחסור זמני.

חן 1111

Active member
אתה מקפיד יותר מדי. הרכב כבר מעבר לאחריות ואתה לא חייב להשתמש בשמן שהיצרן קבע. אין הבדל משמעותי בין השמן בתקן וולוו לבין אותו שמן בתקן פולקסווגן או אחר. לדעתי כל שמן בצמיגות המתאימה ובאיכות המתאימה (ACEA-C%) יהיה טוב. אני אישית גם הייתי מעדיף צמיגות טיפה יותר גבוהה. היצרנים אוהבים צמיגות נמוכה כי זה משפר להם (במידה זניחה) את נתוני צריכת הדלק, אבל מבחינת שמירה על המנוע עדיף צמיגות קצת יותר גבוהה. נגיד 0W30 אם יש, או 5W30.

boriska1

Well-known member
יכול להיות שאני מקפיד יותר מדי בנושא, נכנסתי אליו שלא מרצוני. כאמור החלפתי מכונאי עקב שינוי מקום מגורים. בניגוד לך, לי אין הבנה בנושא. המעניין שאותו אוטו, מודל קודם ומודל אחרי משתמש בצמיגות 30. בסוף הסתדרתי, קיבלתי הנחה גדולה, כ30% , כך שהנזק הוא פחות
מ100 ש"ח, הנובע מהעובדה ששמן זה לא נמכר במיכלים 5 ליטר, אלא אחד ליטר בלבד.
ואני עדיין לא מבין, כל חברה קובעת תקן שלה? האם זה קשור בתוספים שמוסיפים לשמן?
תודה שהקדשת לי, מאוד מעריך

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
יכול להיות שאני מקפיד יותר מדי בנושא, נכנסתי אליו שלא מרצוני. כאמור החלפתי מכונאי עקב שינוי מקום מגורים. בניגוד לך, לי אין הבנה בנושא. המעניין שאותו אוטו, מודל קודם ומודל אחרי משתמש בצמיגות 30. בסוף הסתדרתי, קיבלתי הנחה גדולה, כ30% , כך שהנזק הוא פחות
א. לדעתי זה לא קשור כל כך לתקן, כמו שזה קשור קשר שיווקי, שהיצרן 'נהנה ממנו' כמפרסם של יצרני השמנים... [דומה הדבר לשימוש ב"ווייז", שתמיד תמיד שולח אותך לכביש 6, בכל מקום שאתה מתקרב לכזה = כנראה שהם מתוגמלים ע"י 'דרך ארץ']....
ב. גם ברכבים חדשים (נניח של פולקסוואגן), המנוע "אוכל שמן", כך שבמהלך הזמן, בין טיפול של החלפת שמנים לבא אחריו, הנהג מוצא את עצמו במצב של חוסר שמן, כשהוא מודד את כמות השמן בערך ב"אמצע התקופה". אז מה נראה לך? מרבית הנהגים נכנסים לתחנת "פז" או רעותיה המתחרות וקונים מיכל של גלון שמן סינתטי (היקר) בצמיגות 20 ולא חושבים כל כך הרבה כפי שאתה משקיע בדבר מחשבות...
כמובן שבספר השירות של הרכב, נמצאת הערה, ש"זה בסדר שהמנוע אוכל שמן" ושיש להוסיף שמן כזה וכזה... אבל בשורה התחתונה, מרבית הנהגים לא מייחסים חשיבות מאד רבה להמלצה ה"מפורשת" של היצרן ומנועי הרכבים לא 'נהרסים' בשל כך.
ג. לפחות בפולקסוואגן, קיימת הנחייה, להחליף שמן לאחר נסיעה של X קילומטרים; אבל במידה שהרכב לא עבר את כמות הקילומטרים הזו, ההמלצה היא להחליף שמן לאחר תקופת זמן כלשהי, ללא תלות בכמות הנסועה. כי מה? השמן מתיישן? מאבד תכונות? והלוא טרם שמענו שבמיכל החדש והסגור, קיימת תקופת תפוגה לשמן. זה הרי לא אוכל.

חן 1111

Active member
א. לדעתי זה לא קשור כל כך לתקן, כמו שזה קשור קשר שיווקי, שהיצרן 'נהנה ממנו' כמפרסם של יצרני השמנים... [דומה הדבר לשימוש ב"ווייז", שתמיד תמיד שולח אותך לכביש 6, בכל מקום שאתה מתקרב לכזה = כנראה שהם מתוגמלים ע"י 'דרך ארץ']....
ב. גם ברכבים חדשים (נניח של פולקסוואגן), המנוע "אוכל שמן", כך שבמהלך הזמן, בין טיפול של החלפת שמנים לבא אחריו, הנהג מוצא את עצמו במצב של חוסר שמן, כשהוא מודד את כמות השמן בערך ב"אמצע התקופה". אז מה נראה לך? מרבית הנהגים נכנסים לתחנת "פז" או רעותיה המתחרות וקונים מיכל של גלון שמן סינתטי (היקר) בצמיגות 20 ולא חושבים כל כך הרבה כפי שאתה משקיע בדבר מחשבות...
כמובן שבספר השירות של הרכב, נמצאת הערה, ש"זה בסדר שהמנוע אוכל שמן" ושיש להוסיף שמן כזה וכזה... אבל בשורה התחתונה, מרבית הנהגים לא מייחסים חשיבות מאד רבה להמלצה ה"מפורשת" של היצרן ומנועי הרכבים לא 'נהרסים' בשל כך.
ג. לפחות בפולקסוואגן, קיימת הנחייה, להחליף שמן לאחר נסיעה של X קילומטרים; אבל במידה שהרכב לא עבר את כמות הקילומטרים הזו, ההמלצה היא להחליף שמן לאחר תקופת זמן כלשהי, ללא תלות בכמות הנסועה. כי מה? השמן מתיישן? מאבד תכונות? והלוא טרם שמענו שבמיכל החדש והסגור, קיימת תקופת תפוגה לשמן. זה הרי לא אוכל.
א. אתה צודק, זה יותר עניין שיווקי מאשר טכני.
ג. אתה לא צודק, שמן בהחלט מתיישן ומתחמצן ומאבד את התכונות שלו. אז אפשר למתוח קצת את מועד ההחלפה, נגיד שנה וחצי במקום שנה, אבל מי שנוסע מעט מאוד לא יכול להחליף רק לפי נסועה. שמן במיכל חדש לא נמצא באותם תנאים כמו שמן במנוע.

מ ש ה 53

Well-known member
א. אתה צודק, זה יותר עניין שיווקי מאשר טכני.
ג. אתה לא צודק, שמן בהחלט מתיישן ומתחמצן ומאבד את התכונות שלו. אז אפשר למתוח קצת את מועד ההחלפה, נגיד שנה וחצי במקום שנה, אבל מי שנוסע מעט מאוד לא יכול להחליף רק לפי נסועה. שמן במיכל חדש לא נמצא באותם תנאים כמו שמן במנוע.
בנוגע לזה, לא לכך התכוונתי. התכוונתי לשמן במיכל בתול.

חן 1111

Active member
כן, כל חברה יכולה לקבוע תקן. העניין הוא שרק יצרן שמן שמוסר את השמן לבדיקת עמידה בתקן יכול לכתוב על השמן שהוא עומד בתקן. ולא לכולם שווה למסור את השמן לבדיקה לפי כל התקנים. בגלל זה יש מספר תקנים עיקריים. למשל השמן שאנחנו מדברים עליו עומד בתקן ACEA באיכות C5. אז אני מניח שכל שמן באיכות הזאת צריך להתאים. לגבי צמיגות, צמיגות נמוכה מקטינה את צריכת הדלק אבל מגדילה את הבלאי של המנוע בטווח הארוך. היצרנים נוטים להמליץ על צמיגות נמוכה כי זה משפר את נתוני צריכת הדלק וזיהום האוויר, גם אם זה בחצי אחוז. הבלאי פחות מעניין אותם כי זה משפיע על הבעלים השני או השלישי של הרכב, לא על הרוכש הראשון.

למעלה