שאלה בקשר לשמי...

ת מ ו ז

New member
שאלה בקשר לשמי...

אני רוצה לשנות את שמי... קוריאם לי תמוז ואני עוד חודישם יהיה בת 17... אני רוצה לשנות את השם מכיוון שאני לא אוהבת את השם תמוז ואני מרגישה שהוא מביא עלי מזל רע... רציתי לשאול אם זה בסדר להחליף את שמי מתמוז לדורין מבחינה הלכתית ודתית... אני ישמח אם תענו בהקדם...
תמוז

אכן שם לא מוצלח, חודש קשה לעם היהוד

מסיבות נוספות השמורות עימדי כדאי להחליף שם, אך השם שהצעת אינו יהודי. הייתי מציע שם מהמקורות היהודיים. שרה,רבקה רחל לאה בת שבע אביגיל אסתר הדסה וכיו"ב.

ת מ ו ז

New member
אני יכולה להסביר מדוע השם יהודי..

הורי קראו לי תמוז... ושמי השני דור על שם סבי דוד רובין... דור הרי זה שם יהודי... אז פשוט רציתי להוסיף לזה כדי שזה יהיה שם לבת... דורין... אז מה אתה אומר? זה כמו שם חיבה נומר לאחותי קוראים זיו ואני קוראת לה זיוי....

שם זה לא משחק - לקצר להאריך....

חז"ל אמרו על הפסוק "לכו חזו מפעלות אלוקים - אשר שם שמות בארץ" כל תינוק/ת שנולדים חז"ל לימדו אותנו שהשם שניתן להם/ן ניתן ברוח הקודש אשר ניתנת להורים. השם הוא המהות האמיתית של האדם. כמו גם של כל חפץ וכמובן חיה כמו שכתוב "וכל אשר יקרא לו האדם נפש חיה הוא שמו" בראשית ב,יט'. שהאדם תיקן בבריאה ע"י קריאת השמות. וגם לאישה קרא אישה כי מאיש לוקחה. ראה שם. הגמ' אומרת שיש מזיק אשר נמצא על נהרות במקומות שאין שם ישוב בני אדם. ומי שיתה מיים ישר מהנהר יכול להינזק. ומה יעשה יקרא בשמו ויוריד כל פעם הברה שברירי,שברי,שב,ש וע"י יחליש את כוחו הרוחני ואת המזל של אותו מזיק. מכן אנו לומדים שקיצורו של השם מוביל לפגיעה בכוחו הרוחני של אותו ישות. וכמובן לא טוב לקרא בשמות של רשעים כמו נימרוד אשר מרד בה' וכיו"ב. הכי טוב ע"מ למנוע תקלות לדבוק בשמות יהודיים מדור דור.בקיצור שם זה לא משחק, לכל היותר ניתן להתייעץ עם רב. ולא לחבר שמות יחד ויצור משהו חדש. בהצלחה!

למעלה