שאלה בקשר לשינה

שאלה בקשר לשינה

קורה לכם שלפעמים כשאתם שוכבים במיטה ועומדים להירדם, אתם פתאום מרגישים מין נפילה כזאת (או נפילה מהמיטה, או נפילה מצוק)? כי לי ולעוד אנשים שאני מכיר זה באמת קורה, זה כאילו נופלים ורגע לפני שפוגעים בקרקע מתעוררים... למה זה קורה? ומה זה בכלל?

דנטל

New member
קורה גם לי

ואני מנחשת שקורה לכולם. תמיד הינחתי שזה קשור ל- REM כשאנחנו עדיין לא נכנסים לשלב השינה העמוקה.

ה מ ש י ח

New member
האמת זו תחושה די נעימה

לפחות בשבילי. אה, אני חדשה בפורום.. אני המשיח, בת 19, מתגייסת ביום חמישי בבוקר ופרטים בכרטיס. אני נהנית להשאר ערה כמה ימים ולהתיש את עצמי. תכל'ס אני נרדמת מאוד מהר

אבל זה מרגיש ממש אמיתי...

כאילו אני באמת נופל... ורק בסוף כאילו לא קורא כלום.. איך זה קורה? איך משהו יכול להיות כל כך אמיתי? ולמה דווקא נפילה?

דנטל

New member
גם לי זה מרגיש ממש אמיתי

אתה מכיר את זה שחתולים ישנים והרגליים שלהם זזות? זה בגלל שהם חולמים שהם רצים. יש גם אנשים שזזים מתוך שינה. יש אנשים שקמים בבוקר מותשים ושרירי הרגליים שלהם תופסים כי חלמו שהם רצים. גם הדיבורים מתוך שינה זה קשור לזה. הענין הוא שברוב המקרים זה לא אמור לקרות וזו איזו בעיה בשנת ה- REM. לא קריטי בדרך כלל, אבל בעיה. מה שאנחנו מדברים עליו קורה בשלב הרבה יותר מוקדם של השינה ואז זה גם הגיוני שיקרה. עדיין לא נכנסנו לשינה עמוקה, אבל כבר התחלנו לחלום. למה דווקא נפילה? זו שאלה למפרשי חלומות. החלומות הרבה פעמים הם איזה רמז למה שקרה לנו במהלך היום. חלומות על נפילה הם מאוד נפוצים. יש שאומרים שזה מעיד על חיים ארוכים. לא הייתי קונה את זה כל כך מהר, כי יש לי הרגשה שכולם חולמים על זה.

FreaKy DicKy

New member
הסיבה שזה קורה... הנפילה הזאת...

טוב... לפני איזה שנתיים לקחו אותי ועוד כמה ילדים מהכיתה שלי לטכניון בחיפה ושם היו לנו הרצאות שאחת מהן הייתה על שינה( הרצאה ממש מעניינת) בכל אופן שאלו שם על ההרגשה הזאת שכשישנים לפעמים מרגישים כאילו נופלים והסבירו לנו שזה קורה בגלל שכל השרירים בגוף נרפים יותר מידי וזה מסוכן או משהו כזה אז המוח שולח אותות לכל השרירים להתכווץ ובחלום זה נראה כמו נפילה ובגלל זה אתה גם מתעורר...

בולונת

New member
לפי מה שאני יודעת..

כל פעם שזה קורה זה סימן שגדלים...בגובה... משעשע!

TheWizard

New member
זה קורה לי

וזו אחלה תחושה שבעולם, ובמיוחד שאני מסוגל, בזכותה, לבחור חלומות, כלומר אני לא יודע מה בדיוק יצא אבל אני יכול לבחור מבין מלא מלא מלא אפשרויות, וזה עובד
.

למעלה