שאלה בקשר לשח"ם

נתי741

New member
שאלה בקשר לשח"ם

היי אני בקרוב מתגייס לצה"ל... אני בן עם פרופיל 72 והת"ש 3. קיבלתי מנילה ובה קבילתי שח"ם , משטרה צבאית, שב"ס, חיל החימוש, ועוד כל מיני.. דירגתי שח"ם מקום 1! עכשיו יש לי שאלה באתר של משטרת ישראל רשום שהקבלה לשח"ם זה עפ פרופיל 64 ומטה.. זה מוזר לי כי שמעתי שיש אנשים עם פרופיל כמו שלי בשח"ם. האם זה נכון? ומה תנאי הקבלה? מה עליי לעשות על מנת להתקבל לשח"ם! אני ממש רוצה את זה.. תודה רבה

benpual

New member
תנאי קבלה.......

פרופיל 64 לפי האתר ומטה אבל אפשר גם ת"ש 3 ומעלה כמו כן כושר גופני סביר , וללא רישום פלילי

בגדול

הסיכויים שלך להתגייס לשחמ הם דיי טובים ולא מבוטלים , יש בשח"מ שוטרי חובה עם פרופיל 97 , אני לא נכנסת לבעיות הת"ש למרות שכמו שכתבו לך פה רוב שוטרי השחמ בעלי פרופיל גבוה הם בעלי ת"ש 3 ומעלה, יש יוצאי מן הכלל , בעלי מקצועות מחשבים , מתרגמים וכו' , אגב.. היום בפיילוט חדש שמקדם המפכ"ל כפרוייקט אישי שוטרי חובה יוצאים לקורס קצינים של משטרת ישראל , גם קצינים זוטרים וגם קציני אג"מ , בימים אלו סיימו וועדות במחוז ת"א , צפון וירושלים והעניין ממשיך לרוץ , במטה הארצי כבר יש 3 שוטרי שחמ שעברו קורס קציני מטה זוטר ומתפקדים כקציני מיחשוב ואבטחת מידע , מבחינת הסמכויות שוטרי החובה משמשים כקציני משטרה לכל דבר ועניין.

נתי741

New member
אני מזה מקווה שאני אצליח להיות בשח"ם!

אתם באמת לא מבינים כמה שאני רוצה אני משגע תלשכת גיוס שלי כל יום איזה 3 פקסים ואיזה 10 פעמיים אני מצלצל אליהם! אני מת להיות בשח"ם.. למישהו יש עוד דרכים על מנת להכנס לתפקיד?

חמוד

אין עוד דרכים , למשטרה אין יכולת למשוך אותך אליה , אלא אם כן אתה מוקצה לעבור מצה"ל למשטרה. ברגע שהקצין מיון יחליט שאתה עובר לשחמ רק אז נכנסת הסמכות של המשטרה להתערב בהליך גיוס שלך אליה, למרות שבתקופה הקרובה תיהיה אפשרות לחוליית שח"מ במטא"ר למשוך חיילים עם פוטנציאל וכישורים שיוכלו לסייע למשטרה בכל מיני תפקידים.. חוץ מלמשיך לשלוח פקסים , מכתבים , וטלפונים לבקו"ם אין לך ממש הרבה לעשות.. רק קח בחשבון שאתה עושה טירונות כלל צהלי"ת את התשובה ליחידת הגיוס הסופית שלך אתה תקבל רק בבקו"ם אחרי הטירונות. בהצלחה.

אני לא ממש מבין את זה

הם "מתים" להיכנס לשח"מ, אבל אחר כך מגלים שהם מאד שזבוזים ובעצם רק רצו משהוא שהם יכולים להיות יומיים בבית - ולא לעבוד בכלל ואולי זה רק החלק הרועש של השח"מיסטים, אולי אני טועה.

נתי741

New member
אתה טועה ממש!

אני לא סתם רוצה להתגייס לשח"ם. אני מתנדב כ - 4 שנים מאז היותי בכתה י' מחויובות אישית. אני באמת רוצה להיות בשח"ם ולא בגלל שיש 2 ימי פגרה...

אני יכולה להגיד לך שביחידה שלי

יש שוטרים ושטורות שח"מ שהאיכות שלהם עולה על הרמה של המון שוטרי קבע שאני מכירה , הם מתפקדים ונותנים כמו שוטרים לכל דבר וזה מתבטא בעבודה מקצועית , שרות לאזרח וקידום יעדים של היחידה , תחנה והמרחב , וכמובן שהם מתוגמלים בהתאם , מצד שני יש את שוטרי השחמ שלא רק שלא עושים את המוטל עליהם אלא גם מראים לך שהשירות שלהם , היחידה שלהם והתחנה שלהם לא ממש מעניינים אותם ומחינתם השירות בשח"מ הוא רק בגלל הקל"ב , את אותם שוטרים אנחנו דואגים לאתר במהירות אני יכולה להגיד לך גם שביחידה שלי הוצאתי שוטרי שחמ בגלל הסיבות הנ"ל וממש לקראת החזרתם לצה"ל הם חזרו בהם והיום הם בין השוטרים המצטיינים.. זה הכל תלוי בבן אדם , צריך לזכור שהמשטרה זה גוף קשה לעבודה ,מאוד דינמי שדורש ממך הרבה יותר ממה שצה"ל ידרוש ממך בתפקיד מנהלתי , ורוב שוטרי השחמ מיועדים בצה"ל לתפקיד מנהלתי.. צריך לקחת הכל בפרופורציות הנכונות , לדעת לטפח וגם לעשות סלקציה בריאה שצריכים.

נתי741

New member
צודקת ב 100 אחוז..

הבעיה אצלי שאני לא מוגדר בתפקיד מנהלי.. יש לי פרופיל 72! לא נראה לי שזה מנהלי בכלל!! אבל יש לי ת"ש 3..לכן יש בי קצת תקווה שאולי כן יקבלו אותי לשח"ם... מה אתם אומרים? יש או אין?

למעלה