שאלה בקשר לריצה

liorz1984

New member
שאלה בקשר לריצה

אני מתאמן כבר זמן רב בריצות ובאימוני כוח, לאחרונה התחלתי להגדיל את טווח הריצות שאני עושה. למשל אם פעם (עד לפני חודש..) הייתי עושה 4-3 ק"מ בריצה (4 פעמים בשבוע.) אז בשבוע האחרון גיליתי שאני יכול לעשות 7-9 ק"מ בריצה אחת רצופה, עם נטייה ל-9, בלי להקרע יותר מדי יש לי כמה שאלות למען האמת 1)האם זה יכול להזיק לי באופן כלשהו? לרגליים? אני רץ בקצב של 11 - 12 קמ"ש בערך. 2)לאיפה אני יכול להתפתח? כאילו איך אני יכול לפתח את הכושר , את הסיבולת עוד יותר..

Lance_Armstrong

New member
הכל תלוי בגורמים הבאים

1. האם זה יכול להזיק? ------------------------- ובכן ידידי. זה תלוי בגיל שלך. אם אתה צעיר מאוד מאוד (כמו הילד שראיתי לפני כמה ימים שהוא בן 10 בערך והוא רץ!) אז זה לא בריא בכלל כי זה עוצר את הגדילה... אתה צריך גם תזונה נכונה ובריאה, מבנה גוף טוב כוח רצון ולה לה לה
2. איך לשפר? --------------- להתמיד זה דבר ראשון. אתה צריך להכניס תוכניות אימונים לריצות שלך... יש מאמן מעולה בפורום זה בשם יאיר בן עמי ואני חושב שהוא ישמח לתת לך תשובות ואימונים... תפנה אליו הודעה. בהצלחה, איתי רוזנבלום הערה: דברי אינם מקצועיים לכן אם יש הערות הארות וכד´ נא לכתוב! זה יעזור גם לי...

zacki

New member
../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif

זה פוגע בגדילה? בבקשה תענו מהר כי אני מתעצבן!

Lance_Armstrong

New member
אצל כל אחד זה אחרת...

האם אתה כבר "גבר" מה שנקרא? כאילו אתה כבר בוגר כזה... בריא, חזק קול טוב וכו´? כאילו האם הגוף שלך עבר "שינוי"? אצל כל אחד זה אחרת. יש כאלה שהם עדיין לא התפתחו מספיק אז זה עלול לעצור.

תזהרו ממתן עצות לגבי תכני אימון

תשאירו זאת למאמנים מוסמכים שניתן לאתרם דרך הפורום או דרך רשימת הקבוצות. אימון שגוי יכול לגרום לנזקים פיזיים רציניים. גם האיגוד מנסה לא להכנס לתכנים מקצועיים ואם כן לפעמים אז זה לאחר בדיקה מול גורם מוסמך באיגוד תוך ציון המקור!!!

benny tsabba

New member
צודק 100%

גל אחד שרץ או רוכב לא יכול לתת עצות הבחנות וכדומה,זה יכול להזיק..

למעלה