שאלה בקשר לרדיו.

שאלה בקשר לרדיו.

אז אולי היא לא קשורה ממש לנושא של הפורום, אבל נראה לי שתוכלו לענות לי. אם אומרים למשל תדר של תחנה מסויימת, (סתם בשביל היופי 100 אף אם). אז מן הסתם אני אקלוט את השידור שאני מכוון ל100 אף אם, אבל גם ב99.9 ו100.1, או הפרש יותר גדול, עדיין ניתן לקלוט את השידור, מישהו יודע למה זה? זה בגלל הפרעות של הגל באויר שגורמים לו להתארך ולהתקצר קצת, ומכאן להיות 100.1 ו99.9?

4z5rz

New member
תשובה בקשר לרדיו

התופעה שציינת, בסטיות תדר של כ- 100 קה"צ, היא פועל יוצא ישיר של רוחב הסרט של האות המשודר. סטייה של 500 קה"צ בגלל הסיבות הבאות: 1. בראש ובראשונה, רוחב הסרט בשידורי FM (ברודקאסט) הוא גדול (מאות קילו-הרצים) בגלל הרצון להעביר בו שמע איכותי. 2. לפיכך, רוחב הסרט של המקלט גם הוא יהיה גדול, מחוייב המציאות להיות גדול יותר מרוחב הסרט של המשדר, אחרת השמע יקטע. 3. מאחר והמקלט הינו מוצר מסחרי המיוצר בכמויות עצומות, דיוק התדר שלו אינו מוגדר כפרמטר "יהרג ובל יעבור". בהתחשב גם ברוחב הסרט, הוא לא חייב להיות מדויק ביותר. 4. ברירות (SELECTIVITY) המקלט, המושפעת מעיקר ממסננות הכניסה שלו אינה גבוהה ביותר, מהסיבה המפורטת לעיל.

geostant

New member
ניתן לפתור את הבעיה

עם SAW FILTER Vestigal Side Band אבל אחד רציני כזה שיחדד את האות עולה הון עתק ומה גם שחלק ממכשירי הרדיו לא יעצרו על התחנה אם האות יהיה חד מידי.

למעלה