שאלה בקשר לרדיוו

שאלה בקשר לרדיוו

שלום! הייתי מעונין לשאול האם קיים מכשיר רדיו בארץ ,אשר יכול לקלוט יותר תחנות אשר מרדיו רגיל שקולט רק תחנות מקומיות, [לדוגמא לשמוע מעפולה תחנת רדיו תל אביבית זאת או אחרת]? אשמח אם תפרטו גם דמים למכשירים כאלה או אחרים כדי שאני יכול לבדוק עליהם פרטים [כמו מחיר וכדומה] תודה רבה מראש !

4Z1PF

New member
ההגדרה "רדיו רגיל" מעניינת

בהנחה שכל מקלטי "רדיו רגיל" הם בעלי אותה רגישות (כמעט) אזי מה שקובע את היכולת לקלוט יותר תחנות הם הדברים הבאים: 1. אנטנה טובה יותר. 2. מיקום טוב יותר. בתחום ה-FM אנטנת המקלט צריכה "לראות" את אנטנת המשדר. ז"א חסימה בקו הראיה בין האנטנות יכולה להיות קריטית. 3. תחנת שידור מקומית על אותו התדר תגרום לדיכוי התחנה הרחוקה שנמצאת על אותו התדר (נכון ב-FM) מסקנה: בדוק קיום/אי קיום סעיף 3. לאחר מסקנות חיוביות עבורך בסעיף זה דאג לאנטנה משובחת.

pianonet

New member
לראות את אנטנת המשדר

מה ז"א לראות את אנטנת המשדר? אם אני גר בראשל"צ והמשדר של 102FM רדיו תל אביב נמצא בת"א, אז איך אפשר האנטנה במקלט הרדיו יכולה לראות אנטנה אחרת שבכלל לא בקו ראיה, לא באותו גובה, ועובדה שקולטים חזק.

4Z1PF

New member
הסבר

קירות, מבנים וכו' גורמים משמעותית להנחתת אותות בתדרים גבוהים. ככול שהתדר יותר גבוה המצב רק מחמיר. כאשר התחנה קרובה והספקה גבוה, ההנחתה קיימת אך עוצמת האות שמגיע למקלט מספיק כדי שתוכל להאזין לתחנה. כאשר התחנה רחוקה, וזה המקרה בו אנו דנים, יש צורך להקטין את ההנחתה עד כמה שאפשר. בתדרים אלו הגלים האלקטרומגנטיים מתפשטים בקווים ישרים, לכן יש צורך שבין אנטנת המקלט לאנטנת המשדר לא יהיו גופים חוסמים כמו הרים בניינים גבוהים ועוד. מכאן הביטוי ש"אנטנת המקלט צריכה לראות את אנטנת המשדר"

pianonet

New member
בניינים חוסמים

במקום שאני גר יש הרבה בניינים גבוהים שחוסמים ועדיין קולטים היטב. ומה המצב ב AM? לא צריך אנטנה? כי יש המון מקלטי רדיו שקולטים איתם היטב תחנות AM בזמן שכלל אין אנטנה לרדיו. לדוגמא רדיו כיס AM. מצד אחד אומרים של AM צריך אנטנה ארוכה ומצד שני קולטים היטב בלי אנטנה.

4Z1PF

New member
למקלטי AM יש אנטנה

אינך רואה אותה או אינך מזהה אותה. פתח את מקלט הרדיו שלך ותראה שם את מוט הפריט הארוך שעושה את העבודה. תחום שידורי ה-AM הוא בתחום בו הגלים מתפשטים כגלי קרקע לכן הרים וגבעות אינם משפיעים.

למעלה