שאלה בקשר לקריטריונים תעסוקתיים:

שאלה בקשר לקריטריונים תעסוקתיים:

לפני מספר שנים בקשתי להתקבל להיות ספרן בספרייה. כי זה היה חלומי כל חיי. לעבוד ולחיות ולנשום ספרים ואנשים שאוהבים ספרים (סליחה על הנאיביות). קודם כל האחראית על הספרייה הראשית בבית אריאלה היתה קצת המומה, בלשון המעטה, מה פתאום אדם בא סתם ומרצונו החופשי רוצה לעבוד בעבודה כפוית טובה ששכרה הוא כמעט התנדבות מלאה. אבל אני התעקשתי. עשו לי בחינות. גילו ידע כללי יוצא מגדר הרגיל, יען כי רוב חיי אני מתפקד כאוטודידקט (וכי איפה ביליתי רוב נעוריי ? בחדרי העיון בספריות כמובן). תואר אקדמי לא הספיק. דרשו תואר במידענות. אין לי. התחננתי. לא עזר. תהיתי מדוע בשביל לסדר ספרים במדפים אחרי שקוראים השאירו אותם ולשלוט בתוכנה פשוטה לאיתור ספרים/כותרים חייבים לסיים תואר במידענות. ולטעמי ממש לא. אבל אלה הסטנדרטים שמשרד החינוך קבע ככה אמרו לי. לך דבר לאבנים. אמרו לי שאת כל הכישורים המתאימים יש לי, מאוד רצו אותי, אבל אי אפשר כי ככה מחייבים הדרישות לתקן הזה... למה זה ככה, והאם אין לכך פיתרון ?

חייםלוי

Member
מנהל
בית אריאלה היא ספריה ברמה אקדמית

ספרנות היא מקצוע שלומדים אותו שנתיים או שלוש באוניברסיטה או במכללות. בוגרי האוניברסיטאות והמכללות צריכים עבודה כמובן. ברור שיעדיפו אותם שלמדו עליך שלא למדת, גם אם יש לך הידע המתאים. כדי לסדר ספרים במקום לוקחים בדר"כ סטודנטים בשכר סטודנט. ככה אני התחלתי לעבוד. תנסה בבספריות ציבוריות קטנות ופחות אקדמיות מבית אריאלה.

חוטהשני

New member
גם בספריות ה'קטנות' היום התנאי להתקבל אליהם הוא להיות עם תעודה של מידען/ספרן.. וזה טוב, כי ספרן חייב לדעתי היות עם תואר אקדמאי בתחום הספרנות/מידענות.. או לפחות בעל תעודת ספרן.

חוטהשני

New member
נעלבתי ../images/Emo10.gif אם אתה עדיין חושב שתפקיד הספרן מסתכם בסידור ספרים ושימוש בתוכנת מחשב להשאלת ספרים.. אז באמת אולי לא מתאים לך לעבוד בתחום.. ספרן טוב חייב להיות עם ידע בהרבה תחומים.. אני למדתי ספרנות בלימודי תעודה, מעל התואר הראשון, כששאלתי את עצמי 'מה כבר יוכלו ללמד אותי..' והתברר לי שהיו קורסים שלמדתי בהם המון.. הן בתחום התפתחות הספר, הספריות וכד' (התמקדתי בתחום הספרנות ולא המידענות..) והן בתחום חיפושי ואיתורי המידע (שזה עולם ענק כל כך.. שאני חושבת שנגענו אולי בקצה קצהו..) וכד'.. לכן חשוב בעיני שלכל ספרן תהיה תעודת מידען/ספרן (והשאיפה היום שכל הספרנים בארץ יהיו בעלי תעודות ספרן..) אם באמת אתה מעוניין לעבוד בתחום הזה לדעתי שווה לך ללמוד את התחום (לא חייבים ללמוד אותו במסגרת תואר, אפשר להסתפק גם בתעודה, רק אז הלימודים באמת לא ברמה גבוהה כמו באוניברסיטה..)

../images/Emo45.gifמרגישה כמו חוטהשני, ויודעת שהיא

צודקת! כדי לדעת לסדר ספרים לא צריך תואר, לא ראשון לא שני, אבל הרבה מעבר לידע הכללי יש עבודה מקצועית סביב הסידור. ומודעות לצרכי הקהל. כי כל מה שנעשה, מנקיון המקום עד עזרה ביעץ ברמות השונות, נעשה למען הקל על צרכנינו את מציאת מבוקשם, הן ידע הן לצרכי תרבות הפנאי.

למעלה