שאלה בקשר לקירור

bug1973

New member
שאלה בקשר לקירור

רציתי לדעת בבקשה אם אני לא משתמש באויר שיוצא מן המניפה לחימום הרכב בחורף, מה עדיף לעשות האם להשאיר את הצינורות שיוצאות מן המניפה? האם להוציא את הצינורות מהמניפה ולסתום את החור?

יש לסתום את שני היציאות עם פקקי פלסטיק. או...

לעשות כמו שעשה אחד מחברי הפורום, לחבר צינור שרשורי מקצה אחד של יציאת המניפה לקצה השני. בברכה צביקה

ben etzion

New member
מהההההההההההההההה?

אני עוד בחיים לא שמעתי על אף חבר פורום שחיבר את שתי היציאות ביחד ועם מישהו כן עשה אז הוא קצת ___________ אני גם לא בעד לסתום אותם לך לפי מה שכתוב בספר מה הבעייה שלך לשים את הצינורות כמו שהם אמורים להיות?

bug1973

New member
אותו אחד שחיבר צינור מפתח אחד לשני שם גם תמונ

תמונה, חשבתי שאם אני לא משתמש בחימום אז זה מיותר, אבל אם אתם אומרים שכדאי להשאיר אני ישאיר.

תראה... תשמע...

בגדול אפשר לשים פקקים במקום הצינורות האלה... אבל לא פחות חשוב זה לסגור את החורים בפחית הקידמית. ככה אתה מונע מאויר חם לעלות למעלה. אני סגרתי את ההפתחים האלה אצלי אל את הפחית עוד לא סגרתי וזה חשוב מאוד.

vq55205

New member
הנקודה כאן

האויר החם שעולה מלמטה (בגלל הקירבה שלו לאגזוז) נכנס דרך פילטר האויר לתוך הקרבורטור ואפקטיבית מעלה את טמפרטורת העבודה של המנוע.

לאו דווקא לקרבורטור...

למניפה שזה גרוע הרבה יותר. המנוע "מתקרר" באויר חם. איןלי כוח להרחיב בנושא אני עייף מידיי.

vq55205

New member
אני מקווה שישנת טוב

אם אני מבין נכון את הסירקולציה של האויר - הרי שכניסת האויר למניפה היא מהצד הקדמי של המנוע ולא מתוך תא המנוע - אשמח לקבל הסבר יותר מדוייק.

בכל תא המנוע ישנה סרקולציה

במידה ויש גישה לאויר חם לעלות למעלה הוא יעלה ויכנס עם האויר הקר לתוך המערכת קירור.

המשך לתשובתי בקשר לקירור/ חימום....

זהו המידע שקיבלתי בפרטי מחבר פורום בשם משתמש קטאנה גיא, שביקר אצלי היום במכון, ולבקשתי האישית המציא לי את המידע הבא: מבחינה קרובה של הנושא, הצינורות קשורות לחימום של פנים הרכב. מסלול האויר שנכנס לרכב מתחיל במניפה, מבלי להתייחס לאיוורור המנוע (נושא נפרד), דוחפת המניפה אויר דרך הצינורות קרטון הגמישים לכיוון מטה אל מתחת לפחית אל מחליף חום שמותקן על צינור האגזוז ועטוף במעטפת (אותם קווי אגזוז שמנים שרואים למטה) אל בורר מצב מכני (שנשלט מהידיות ליד מעצור היד) דרך צינורות פלסטיק גמישים אל מתחת למושב האחורי ולתוך חלל הרכב. כפי הנראה ביטול היציאות לא ישנה כלום לחימום/קירור המנוע. כל הזכויות והתודות שמורות לקטאנה גיא . בברכה צביקה

vq55205

New member
הטענה הנפוצה

אם סותמים את פתחי האויר בכיוון מערכת החימום - אז יותר אויר עובר דרך הראשים ומקרר אותם יותר טוב. אתה הבנת את זה מר ברוך?

למעלה