שאלה בקשר לקברט

barmiz

New member
שאלה בקשר לקברט

השיר "יום המחר שלי" שמושר בסוף המערכה הראשונה כשהמפלגה הנאצית צוברת תאוצה, זה שיר מקורי שנכתב למחזמר או באמת שיר ששימש את המפלגה? העניין מטריד אותי חח

The Boy From Oz

New member
לא רק שהוא באמת שימש..

זה ההמנון שלהם.. כמו התקווה.. וזה מזעזע שמאז שהמגמה שלי ראתה את המחזמר ילדים לא מפסיקים לשיר את זה. כנראה שזה שיר כל כך קליט וממכר שזה מה שהנאצים ניסו לעשות והצליחו. מזעזע.

Cabaret

New member
זה לא היה ההימנון שלהם, דור

זה היה שיר שהם שרו בתהלוכות ובתחרויות.

Octavian

New member
התשובות שנתנו לך הן טעויות מוחלטות

השיר Tomorrow Belongs to Me, כמו כל השירים במחזמר "קברט" נכתב ע"י קנדר ואב. הוא נכתב בצורה כזו שישמע כמעיין המנון נאצי (לא דווקא ההמנון הנאצי ב-ה הידיעה). כמו שוודאי שמת לב, השיר הנ"ל הוא הפינאלה של המערכה הראשונה. אף יוצר מחזות זמר שמכבד את עצמו לא היה משתמש בשיר של כותב אחר בנקודה כל כך משמעותית ובולטת (סוף מערכה) במחזמר שהוא כותב. From IMDB.com: "Tomorrow Belongs to Me" was written by John Kander and Fred Ebb in the style of a traditional German song, sung by the Nazi youth in the movie, to stir up patriotism for the "fatherland". It has often been mistaken for a genuine "Nazi anthem" and has led to the songwriters being accused of anti-Semitism. This would be most surprising, as they are, in fact, Jewish. It is also the only song sung outside of the cabaret setting to survive the transition from stage to film.

The Boy From Oz

New member
מה פתאום קנדר ואב

זה שיר שהנאצים באמת שרו בתהלוכות שלהם.. זה לא נכתב במיוחד עבור המחזמר. האתר שהוצאת את זה ממנו כתב את השמות שלהם בקשר לכל השירים במחזה.

Octavian

New member
שוב פעם, אתה טועה. :)

אם תקרא בעיון (ולא רק בריפרוף), תראה שהמקור שציטטתי אותו מתייחס ספציפית לשיר Tomorrow Belongs To Me ולא לכל השירים ככלל. בנוסף לכך, בדקתי שלוש הקלטות רשמיות שונות של קברט. בכולן קדנר ואב מקבלים את הקרדיט לכתיבת כל השירים, ללא יוצא מן הכלל. גם IBDB.COM מציין את קדנר ואב ככותבים היחידים של קברט. חשוב להבין שחוקי זכויות יוצרים בינ"ל מחייבים לציין כל מקרה שלחן או טקסט באלבום מסויים לא נכתבו ע"י היוצר שחתום על אותו אלבום. קשה לי להאמין שבכל האלבומים, וכן ב-IBDB האינפורמציה הנ"ל נשמטה בטעות. אבל עזוב את מה שאני אומר. נניח לרגע שהשיר הזה נכתב באמת ע"י יוצרים נאציים ושולב במחזמר, כפי שאתה טוען. על מה אתה מבסס את הטענה הזו? מה המקור שלך? אתה יכול גם להפנות אותנו אליו?

The Boy From Oz

New member
להפנות..?

אני מציע שתשיר את השיר הזה למורה שלך להיסטוריה ותראה מה יש לו/לה לומר.. אני אעשה את זה גם בהזדמנות

The Boy From Oz

New member
ותוספת נוספת קטנה..

ישבה לידי אישה מבוגרת בקהל שהיא ניצולת שואה וכשהתחילו לשיר את השיר היא התחילה לבכות.. אני מאמין שזה קרה כי היא שמעה את השיר הזה בעבר ולא באיזה ערב מחזות זמר אלא בשואה עצמה.

Octavian

New member
טוב, אז עכשיו הכל סגור.

אם ניצולת שואה בכתה לידך בהצגה מהשיר הנ"ל, אז זו ההוכחה המושלמת. דרך אגב, אני לא בגיל שיש לי עדיין מורים להיסטוריה. אבל שים לב שהסקת שאני בתיכון/בה"ס בעצמך. אולי אותה דרך מחשבה גורמת לך להניח שאם אשה ניצולת שואה בוכה משיר מסוים (האם עצם היותה ניצולה היא גם הנחה שלך, מאחר והיא אולי נראתה בגיל המתאים?),זה אוטומטית אומר שהיא נזכרת בו מעברה בשואה? מטרת השיר הזה היא לצמרר ולרגש, וזה בדיוק מה שהוא עושה. מפה ועד הסקת המסקנה שאותו שיר הוא אותנטי, הדרך ארוכה מאד. ואני באמת לא מנסה להתנשא, אבל אני מבטיח לך שאחרי כמה שנים אקדמאיות - אם תבחר ללכת במסלול שכזה - ההבחנה שלך בין הנחות לעובדות תהיה הרבה יותר חדה.

The Boy From Oz

New member
זאת לא הנחה, זאת עובדה.

זאת עובדה כי כשההפסקה התחילה היא העבירה חוויות מזעזעות בנוגע למה שהיא עברה בזמן השואה עם חברתה שישבה לידה, אז כנראה שזאת לא הנחה.

Hippie Jeannie

New member
מספר דברים שמצאתי

אין לי תשובה ישירה לויכוח שמתנהל פה, אבל מצאתי כמה דפים באינטרנט שאולי יעזרו... מהדפים האלה עולה שאב וקנדר אכן כתבו את השיר, אבל אלה לא דעות מקצועיות, אז אני עדיין לא יודעת... כנראה שהשאלה תישאר פתוחה.

למעלה