שאלה בקשר לפסל

open door1

New member
שאלה בקשר לפסל

אם אני לא טועה כתוב בתורה שאסור לעשות פסל ושאסור להשתחות אליו, אז אם יש באזור פסל שלא אני עשיתי האם מותר לי להסתכל עליו מבלי להשתחות לו? כמובן אם חס וחלילה שאני מסתכל על הפסל ונופל לי משהו אז לסובב את הגוף ככל שאפשר כנגד הפסל כדי להרים את הדבר, אז חוץ מזה האם מותר לי להסתכל עליו מבלי להשתחוות אליו? ומה לגבי צפיה בסרט מצוייר שיש בו שרטוט של דמויות של אנשים? ומה לגבי משחקי מחשב שיש שם שרטוט של דמויות של אנשים? ומה לגבי מאכלים שיש עליהם שרטוט של דמויות של אנשים? ומה לגבי שטרות ומטבעות שיש עליהם שירטוט של דמויות אנשים? ומה לגבי כניסה לאתרי אינטרנט שיש בהם שירטוט של דמויות אנשים? ומה לגבי משקאות שיש עליהם שירטוט של דמויות של אנשים?

אופירA

New member
מנהל
מותר ליהנות מיופיים של פסל או תמונה

ומעיקר הדין - גם מותר להתכופף ולהרים חפץ שנפל, למרות שהפסל עומד ממולך או התמונה עומדת לנגדך. מה שנאסר ע"י התורה הוא להחשיב את הפסל כאלוהות ולהתנהג כלפיו בהתאם להחשבה הזו. להתכופף - מותר. להשתחוות אסור. השתחוויה היא כפיפה עם כוונה להיכנע כלפי ה"יישות" של הפסל... המחשבה שיש בפסל או בתמונה איזו יישות היא האסורה. כמובן שיראי חטא מחמירים שלא ייראה אפילו למראית עין שהם משתחווים לפסל, כיוון שמי שרואה אותם אינו יכול לדעת את כוונת הלב שלהם, לכן הם יימנעו גם מלהתכופף אל נגד הפסל ללא כוונה, אלא יעשו תנועה שמבטאת שאין להם כל כוונה להשתחוות לפסל. בסיפור על חנה ושבעת בניה, מתואר שהמלך דרש מהילדים להשתחוות לפסל, ומשסירבו - הרג אותם. לילד הקטן הוא הציע רק להתכופף ולהרים את הטבעת שהשליך מלפני הפסל - שאין בזה חטא. אבל כיוון שברור היה שהוא רוצה שהילד יתכופף על מנת שייראה למראית העין שהוא משתחווה לפסל - והיו שם אנשים שיכלו בקלות לפרש את ההתכופפות כהשתחווייה לפני הפסל - הילד סירב משום שמה שעקרוני באיסור הוא הכוונה או מראית העין של הכוונה, ולא התנועה הפיזית.

רמי92

New member
תשובה לOPEN DOOR

יש בעיה להסתכל על פסל של עבודה זרה אבל סתם פסל לא של ע"ז או שלא עבדו אותו ע"ז מותר להסתכל ואדם שיש לו סתם פסל בבית ליופי צריך לשבור חלק קטן ממנו ואז מותר להחזיק פסל כזה בקשר לשאלה השניה אם הכוונה בענין ע"ז של התוכנית מצויירת אז זה לא ע"ז אבל לראות יכול להיות שזה בעיה כיוון שהסרטים מצויירים היום מאוד לא חינוכיים ובכל שאר המקרים זה לא ע"ז

יכול להיות בזה איסור אחר

להחזיק פסל של אדם שור נשר או אריה שלמים בכל האיברים שלהם בבית זה איסור תודה גם אם לא עובדים אותם ויש מי שאמר שבובות שלמות צריך לעשות מום כדי לא לעבור על האיסור הזה אבל לא נראה לי שההלכה כך.

למעלה