שאלה בקשר לפסוק

Blackpanter1י

New member
שאלה בקשר לפסוק

שמעתי באחד השיעורים באינטרנט שהרב אמר על הפסוק "וְדִבֶּר ה' אֶל-מֹשֶׁה פָּנִים אֶל-פָּנִים, כַּאֲשֶׁר יְדַבֵּר אִישׁ אֶל-רֵעֵהוּ" שהכוונה שה' דיבר עם משה כאשר ידבר איש אל רעהו, זאת אומרת שמתי משה דיבר עם ה'? באותו זמן שדיבר איש אל רעהו. נשמע לי קצת תמוה... מה דעתכם?

תשובה היא לדעתי

ה" דיבר עם משה פנים אל פנים כמו שאתה יכול לדבר עם מישהו אבל אתה רואה אותו מולך פנים מול פנים זאת אומרת שמשה ראה את דמות ה" זה ניראה לי לפי המשפט

תשובה.

הכוונה היא - ש-ה' ית' דיבר רק עם משה באופן ישיר, כמו שאדם משוחח עם חברו, פנים מול פנים. גם אמרו חז"ל, שנבואת משה רבנו ע"ה הייתה ב-"אספקלריה מאירה", ושאר הנביאים - ב-"אספקלריה שאינה מאירה". (אספקלריה מאירה - הכוונה שמשה רבנו ראה את העתיד בבירור, ובצורה חדה ומדוייקת. והוא היחיד שראה כך, שאר בני-האדם יכולים לראות רק דברים חלקיים, או רמזים. גם משה, מרגע שהקב"ה נגלה אליו בסנה הבוער, החל להתנבאות באופן רציף, כאשר שאר הנביאים היו מתנבאים רק מפעם לפעם, לפי צורך השעה). שבת-שלום!

אופירA

New member
מנהל
צריך לשמוע את כל ההרצאה בהקשרה

מאוד יכול להיות, שמה שהרב התכוון בהרצאה, זה שיש פן נוסף להבין את המשמעות שהקב"ה דיבר למשה פנים אל פנים, באופן שכאשר משה דיבר אל האנשים את דברי התורה, היה הקב"ה מדבר איתו פנים אל פנים, ואומר לו את התורה. כאילו התכוון לומר שדברי משה שדיבר אל האנשים היו דברי אלוקים חיים. כי משה היה איש אלוקים שלם במהותו. לא סתם איש נבחר שהקב"ה דיבר אליו פנים אל פנים.

SAMO BITON

New member
אני רק רוצה לציין

שמשה לא ראה את "פני" הקב"ה, וזה גם כתוב במפורש בפ' כי תשא. "ויאמר לא תוכל לראות את פני כי לא יראני האדם וחי: ויאמר ה' הנה מקום איתי ונצבת על הצור: והיה בעבור כבודי ושמתיך בניקרת הצור ושכותי כפי עליך עד-עברי: והסירותי את-כפי וראית את-אחורי ופני לא יראו" .

למעלה