שדה לא פשוט מציין שאני יכול רק לפנות שמאלה? ועדיין יתכן מצב בו הכביש הוא דו ? אני חשב שראיתי מב כזה שהכביש אליו נכנסים הוא דו, ויש את החץ שמורה שמותר לפנות רק שמאלה, אך הכביש הוא דו ולא חד, פשוט הפניה בו שמאלה אסורה. אתה בטוח בדריך ?
אתה מדבר על הכביש שאתה נמצא בו.. אז אם אין אליו פנייה שמאלה אז הוא חד סיטרי, בדר"כ אם הוא חד סיטרי אז מהצד השני שלו(שאין בו כיוון נסיעה ) יהיה תמרור אין כניסה! בכל מקרה אם אין תמרור של חד סיטרי אז הכביש הוא דו ...
מן הסתם הוא לא יהיה מולך מכיוון שמולך לא ממשיך הכביש. הוא יהיה מוצב באחד מצדדיו של הכביש אליו אתה פונה. (או בצד ימין או בשמלא, לרוב משני הצדדים..ככה לפחות בכבישים אני נתקלתי) מקווה שהבנת..
יכולים להיות מקרים בהם הכביש הוא דו סיטרי ואסרו את הפניה מסיבה אחרת כלשהי (בדר"כ תאסר הפניה שמאלה כדי לא ליצור הפרעה לתנועה). כדי לדעת לאיזה כביש פונים מסתכלים על השילוט המגדיר כביש חד סיטרי. צריך לזכור שמדובר בצומת ויכל להיות מקרה שבו החלק הימני של הכביש אליו מגיעים הוא דו סטרי והשני הוא חד סיטרי (או להפך). לפיכך מסתכלים לשני הצדדים ובודקים את השלטים המוצבים. כאמור, אם כביש לא מוגדר כחד סיטרי הרי שהוא דו סטרי.
ולא סתם לזרוק לאוויר משפטים. הדבר שאני שמתי לב אליו במצגת שאינו מדויק הוא התמרור שמורה על הפניה. הוא יהיה תמרור חץ (ימינה או שמאלה) ישר (מאוזן), ולא מעוקל. תמרור חץ מעוקל יאמר כי יש לפנות לאחר התמרור, וחץ ישר (מאוזן) כי יש לפנות אחריו.