שאלה בקשר לפניות

Orange16

New member
שאלה בקשר לפניות

נניח ואני נכנס מדריך כלשהי בה עליי לתת זכות קדימה או אף לעצור, אל תוך אמצע כביש מסויים. איך אדע לתוך איזה כביש אני פונה? הוספתי ציור אנא הסתכלו בו .

gilgula

New member
אם אין שלא של חד סיטרי

אז זהו כביש דו סיטרי. אם זה חד סיטרי צריך להיות שם שלט כי זה צומת T .

SomehowHollow

New member
מצד ימין של הכביש

או בפניה אם אתה רואה שלט של חץ לבן עם רקע כחול מצביע לשמאל למשל... אז אתה יכול לפנות רק לשמאל ואתה נכנס לחד.

Orange16

New member
אתה בטוח

שדה לא פשוט מציין שאני יכול רק לפנות שמאלה? ועדיין יתכן מצב בו הכביש הוא דו ? אני חשב שראיתי מב כזה שהכביש אליו נכנסים הוא דו, ויש את החץ שמורה שמותר לפנות רק שמאלה, אך הכביש הוא דו ולא חד, פשוט הפניה בו שמאלה אסורה. אתה בטוח בדריך ?

gilgula

New member
אם הבנתי נכון

אתה מדבר על הכביש שאתה נמצא בו.. אז אם אין אליו פנייה שמאלה אז הוא חד סיטרי, בדר"כ אם הוא חד סיטרי אז מהצד השני שלו(שאין בו כיוון נסיעה ) יהיה תמרור אין כניסה! בכל מקרה אם אין תמרור של חד סיטרי אז הכביש הוא דו ...

Orange16

New member
אני שאלתי איך אני יודע לאיזה כביש

אני נכנס. לא זה שאני נמצא בו.

gilgula

New member
נו אז אמרתי

אם יש בו שלט של חד סיטרי אז חד סיטרי אם אין אז דו ובגלל שאתה בא מכביש שיוצר מעין צומת T אם הכביש שאליו תיכנס יהיה חד סיטרי חייב לביות מוצב בו שלט!

Orange16

New member
אוקי אבל לא הבנתי היכן השלט יהיה

מוצב. האם הוא יהיה מוצב מולי ? זה יהיה שלט רגיל של כביש חד- סטרי ?

gilgula

New member
אוקיי

מן הסתם הוא לא יהיה מולך מכיוון שמולך לא ממשיך הכביש. הוא יהיה מוצב באחד מצדדיו של הכביש אליו אתה פונה. (או בצד ימין או בשמלא, לרוב משני הצדדים..ככה לפחות בכבישים אני נתקלתי) מקווה שהבנת..

be_roo

New member
המצאות השלט לא רלוונטית לסוג הדרך

יכולים להיות מקרים בהם הכביש הוא דו סיטרי ואסרו את הפניה מסיבה אחרת כלשהי (בדר"כ תאסר הפניה שמאלה כדי לא ליצור הפרעה לתנועה). כדי לדעת לאיזה כביש פונים מסתכלים על השילוט המגדיר כביש חד סיטרי. צריך לזכור שמדובר בצומת ויכל להיות מקרה שבו החלק הימני של הכביש אליו מגיעים הוא דו סטרי והשני הוא חד סיטרי (או להפך). לפיכך מסתכלים לשני הצדדים ובודקים את השלטים המוצבים. כאמור, אם כביש לא מוגדר כחד סיטרי הרי שהוא דו סטרי.

Orange16

New member
תודה אך עדין אני מתקשה להבין

איפה לעזאזל יהיה מוצב התמרור שיורה לי מהי סוג הדרך אליה אני נכנס? כנראה שההבנה שלי לוקה בחסר, האם תוכל להשתמש בציור שהעללתי ולהסביר לי דרכו?

be_roo

New member
אני אהמר שאתה לומד לתיאוריה מבלי

שהתחלת בנהיגה מעשית. הדברים נראים תלושים מהמציאות כשמנסים לקרוא תיאור של סיטואציה שלמה. בכל מקרה, אני מקווה שהמצגת המצורפת תעזור.

be_roo

New member
יתכן ונפלו טעויות מתוך מהירות

שכן היה נראה שאתה מחפש תשובה מהירה (מסתבר שלא). אם יש לך הערות קונקרטיות אשמח לשמוע ולתקן.

MrJacKasS

New member
הערה קטנה

תמרור שמורה על פנייה מסוימת (עיגול ברקע כחול עם חץ לבן בתוכו), ומורה על פנייה שמתקיימת לפני! התמרור, יהיה אנכי בלבד ולא קשתי כמו במצגת ..

NewUser4

New member
אתה מוזמן לפרט למה.

ולא סתם לזרוק לאוויר משפטים. הדבר שאני שמתי לב אליו במצגת שאינו מדויק הוא התמרור שמורה על הפניה. הוא יהיה תמרור חץ (ימינה או שמאלה) ישר (מאוזן), ולא מעוקל. תמרור חץ מעוקל יאמר כי יש לפנות לאחר התמרור, וחץ ישר (מאוזן) כי יש לפנות אחריו.

למעלה